Κανόνες Διατροφής για αρχάριους!

Ποτέ δεν πρέπει να το αγνοούμε, η διατροφή εχει μεγαλη σημασία για την επίτευξη μιας επιθυμητής σωματικής διάπλασης! Με την αφοσίωση και την προσπάθεια που απαιτείται για να παραμείνουμε μυώδεις και με χαμηλά ποσοστά στο δείκτη λιπομετρήσεως , το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε ειναι οι πληροφορίες να ειναι πολύπλοκες. Πάρτε τη διατροφή σας, για παράδειγμα. Θα μπορούσαμε για ώρες να συζητάμε για λιποδιαλυτές και υδατοδιαλυτές βιταμίνες, τα διάφορα είδη σάκχαρων και όλες τις περιπλοκές της γλυκονεογένεσης, όμως ποιος θα ήταν ο λογος;
Θα περιπλέξει μόνο το θέμα και σίγουρα δε σας πάρει ούτε ένα βήμα πιο κοντά στο αποτέλεσμα που ζητάτε. Οπότε ας το απλοποιήσουμε, μονο με τις ζωτικής σημασίας πληροφορίες, για να χτίσετε περισσότερο μυ και να χάσετε περισσότερο λίπος οσο ποτέ πριν.
Το κλειδί είναι μια σειρά από κανόνες, μια λίστα που ονομάζουμε  Κανόνες Διατροφής για αρχάριους. Ακολουθήστε τους, και όχι μόνο θα αποφύγετε την επιστημονική ορολογία, αλλά θα πετύχετε επίσης τους στόχους σας για ένα καλαίσθητο και επιβλητικό σώμα. Πώς σας φαίνεται;
8-trofima-pou-mas-boithoun-na-xtisoume-mus
1. Πάρτε ένα γεύμα κάθε 3 ώρεςΗ απόκτηση μυϊκής μάζας συνοψίζεται στην παροχή θρεπτικών συστατικών, και τίποτα δεν ειναι καλύτερο απο ενα γέυμα κάθε 2-3 ώρες, το οποίο ανέρχεται σε 6-8 γεύματα την ημέρα. Οι συχνές τροφοδοτήσεις εξασφαλίζουν μια σταθερή εισροή υδατανθράκων, πρωτεΐνων και των απαραίτητων λιπαρών οξέών, για να διατηρηθείτε σε αναβολική κατάσταση. Ακολουθώντας τον τρίωρο αυτό κανόνα, θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον την ίδια ποσότητα και έως και δύο φορές περισσότερους υδατάνθρακες σε σχέση με την κατανάλωση πρωτεΐνης, μαζί με μια μικρότερη ποσότητα υγιών λιπαρών στα περισσότερα γεύματα. Επειδή τρώτε κάθε τρεις ώρες, ειναι καλύτερο να καταλωνετε μικροτερες ποσοτητες. Κρατώντας κάθε γεύμα σχετικά μικρό ενισχύετε την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε το σωματικό λίπος.
Τρώγοντας μικρότερα, συχνότερα γεύματα, δημιουργείτε ένα περιβάλλον στο εσωτερικό του σώματος όπου τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα δεν αυξομειώνονται σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπως όταν τρώτε λιγότερα, μεγαλύτερα γεύματα. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα προκαλούν το σώμα να αυξήσει την παραγωγή ινσουλίνης σε μια προσπάθεια να αποθηκεύσει τη γλυκόζη για μετέπειτα χρήση…
Όταν η ινσουλίνη είναι παρούσα, εμποδίζεται η καύση λίπους. Μειώνοντας τα επίπεδα ινσουλίνης και κρατώντας σταθερά τα επίπεδα αμινοξέων στο αίμα, βοηθάτε την καταπολέμηση αυτής της κατάστασης.
2. Καταναλώστε αρκετή πρωτεΐνη!
Ένα γεύμα δεν πρέπει ποτέ να είναι ανεπαρκές σε πρωτεΐνη. Για τη μεγιστοποίηση της μυϊκής ανάπτυξης, θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα. (Αυτό σημαίνει 150 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα για ενα άτομο 75 κιλών.) Προκειμένου να παρέχετε στους μύες σας μια συνεχή εισροή αμινοξέων, θα διαιρέσετε την ποσότητα πρωτεΐνης σας, με τον αριθμό των γευμάτων που καταναλώνετε. Αν για παράδειγμα τρώτε έξι γεύματα την ημέρα, 200 γραμμάρια πρωτεΐνης δια έξι γεύματα θα σήμαινε τουλάχιστον 30-40 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά γεύμα.
Οι κύριες πηγές πρωτείνης σας, πρέπει να είναι χαμηλές σε λιπαρά ζωικές πηγές όπως το κοτόπουλο, απαλλαγμένο απο λίπος βοδινό κρέας, γαλοπούλα, ψάρια, αυγά και χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προιόντα και όπως και με τη γυμναστική σας, η ποικιλία είναι ζωτικής σημασίας.
Ακολουθώντας τις ίδιες μια ή δύο πηγές πρωτεΐνης κάθε μέρα, μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο καταναλώνοντας ποικιλία πρωτεϊνών απο διάφορες διαθέσιμες πηγές. Θα πρέπει να αναμείξετε διάφορες πηγές πρωτεϊνών για να εξασφαλίσετε ότι καταναλώνετε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
3. Ενυδατωθείτε!
Η σημασία της κατανάλωσης άφθονου νερού είναι πέραν των προφανών ωφελημάτων . Σε πολύ βαθύτερο επίπεδο, είναι η παροχή περισσότερου νερού στα μυϊκά κύτταρα. Όσο περισσότερο νερό υπάρχει μέσα στους μύες, τόσο καλύτερα θα λειτουργούν και έτσι θα είναι μεγαλύτεροι και δυνατότεροι. Η συναίνεση στην κοινότητα του bodybuilding είναι ότι η υψηλή αποθήκευση νερού στο εσωτερικό των μυών, λειτουργεί ως ένα αναβολικό παράγοντα. Αυτό επιτρέπει στους μυες να διατηρήσουν μια θετική ισορροπία αζώτου, το οποίο επηρεάζει άμεσα την ανάπτυξη τους.
Επίσης αν παίρνετε συμπληρώματα οι μύες σας θα έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να αποθηκεύουν νερό, γιατί όταν τα κύτταρα των μυών είναι εφοδιασμένα με αυτά τα θρεπτικά συστατικά, περισσότερο νερό μεταφέρεται και παραμένει στους μυες. Καταναλώνετε τουλάχιστον 1 γαλόνι νερού κάθε μέρα, και πίνετε περίπου 8 ουγγιές νερού κάθε 15-20 λεπτά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας.
4. Υδατάνθρακες! Χρισημοποιήστε τους σωστά.
Οι υδατάνθρακες έχουν ενα μεγάλο ρόλο στη διατροφή σας. Καταναλώνοντας πολύ λίγους, μπορεί να μειώσετε τα κέρδη σας σε μυϊκή μάζα αλλα αν απ’ την άλλη καταναλώνετε πάρα πολλούς, θα είστε παραφουσκωμένοι και χωρίς καθόλου γράμμωσεις . Ένας καλός κανόνας είναι να καταναλώνετε 5-6 γραμμάρια υδατανθράκων ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα, όταν προσπαθείτε να προσθέσετε μυική μάζα. Και όπως με την πρωτεΐνη, είναι προτιμότερο να διαιρέσετε αυτή την ποσότητα μεταξύ των γευμάτων που τρώτε καθημερινά, με εξαίρεση δύο συγκεκριμένων γευμάτων: Του πρωινόυ και αμέσως μετά την γυμναστική σας.
Σε αυτές τις 2 φάσεις, το σώμα είναι κάπως ανεπαρκές στην κατασκευή σωματικού λίπους από υδατάνθρακες, έτσι νοιώστε ελεύθεροι να καταναλώσετε το πιο μεγάλο ποσοστό υδατανθράκων σας σε αυτές τις φάσεις της ημέρας.
Το πρωινό και το γεύμα αμέσως μετά τη γυμναστική σας είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την υποβοήθηση της ανάπτυξης των μυών, διότι η υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ενισχύει μία από τις αναβολικές ορμόνες υπεύθυνες για την οδήγηση θρεπτικών συστατικών στους μύες, παράγοντας έτσι ένα ευνοϊκό ορμονικό περιβάλλον που ενισχύει την ανάκαμψη. Στα περισσότερα άλλα γεύματα, θα πρέπει να καταναλώνετε υδατάνθράκες αργής πέψης, όπως ψωμιά και ζυμαρικα ολικής αλέσεως, αλεύρι βρώμης, γλυκοπατάτες, φρούτα και λαχανικά, αντί για γρήγορης αφομοίωσης πηγές, όπως είναι το λευκό ψωμί και τα γλυκά. ‘Ετσι βοηθάτε στην οικοδόμηση των μυών και την παροχή σταθερής ενέργειας.
5. Καταναλώστε κόκκινο κρέας.
Μπριζόλες και μπιφτέκια βόδινου, συχνά τρομάζουν τους ανθρώπους λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε λιπαρές ουσίες.Αλλά όταν θέλετε να χτίσετε μύες, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αποφύγετε είναι το κόκκινο κρέας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένης και της B12, η οποία υποστηρίζει την μυϊκή αντοχή και ανάπτυξη. Επίσης ανά γραμμάριο, περιέχει περισσότερο σίδηρο, ψευδάργυρο και κρεατίνη από οποιαδήποτε άλλη πηγή πρωτεΐνης. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών. Οπότε αν είστε κολλήμένοι στο κοτόπουλο, τη γαλοπούλα και την πρωτεΐνη γάλακτος, τότε μάλλον θα πέσετε έξω στούς στόχους σας. Το κόκκινο κρέας είναι μια πολύ καλή πηγή αργής πέψης πρωτεϊνών, που μπορούν να βοηθήσουν στην κατακράτηση αζώτου και τη συνεχή αύξηση των αμινοξέων στο αίμα. Το κόκκινο κρέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διατροφή μας για όλες τις εποχές, είτε όταν χτίζετε μυική μάζα, είτε αν είστε σε διατροφή γράμμωσης.
Κατά την επιλογή του κατάλληλου τύπου κόκκινου κρέατος, επιλέξτε κυρίως πιο λιτές περικοπές όπως το κόντρα φιλέτο. Ψάξτε για κρέας που είναι τουλάχιστον 93% άπαχο.
6. Φάτε ψάρια!
Πολλοί bodybuilders φαίνεται να ζουν με πουλερικά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά βοδινό κρέας, αλλά ο σολομός, η πέστροφα, και ο τόνος εχουν επίσης ως πλεονεκτήματα άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά εκτός των πρωτεϊνών. Είναι πολύ καλές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που μπορεί έμμεσα να συνεισφέρει στη γράμμωση σας και ταυτόχρονα στην αύξηση μυϊκής μάζας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν το σώμα να πάραξει το γλυκογόνο, τη μορφή αποθήκευσης των υδατανθράκων. Το γλυκογόνο είναι η κύρια πηγή ενέργειας για την γυμναστική και σε γενικές γραμμές, επαρκή επίπεδα είναι δείκτης για την ανάπτυξη των μυών και την αποκατάστασή τους.Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν επίσης τη φλεγμονή των μυών και την απώλεια γλουταμίνης, ένα ζωτικό αμινοξέο που παίζει μεγάλο ρόλο στη διαδικασία αποκατάστασης των μυών ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν χρειάζεται να το παρακανουμε, αλλά αν συμπεριλάμβουμε τα ψάρια στη διατροφή μας για μερικές απο τις ημέρες της εβδομάδας, θα μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην άυξηση καθαρής μυικής μαζας. Δεν πρέπει να φοβόμαστε γενικά το λίπος. 20% -30% των ημερήσιων θερμίδων μας πρέπει να αποτελείται από υγειές διατροφικό λίπος.
Το ψάρι είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης, με ένα προφίλ αμινοξέων πολύ ευεργετικό για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μυών.
Τα ω-3 λιπαρά οξέα, μπορεί να αυξήσουν την ευαισθησία των ιστών στην ινσουλίνη, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον στο οποίο λιγότερη ινσουλίνη είναι απαραίτητη για να μεταφέρει θρεπτικές ουσίες στο σώμα, έτσι αποφεύγετε τη παραγωγή σωματικού λίπους.
7. Προστατέψτε τη μυϊκή σας μάζα με τα προ-και μετα-γυμναστικής γεύματα.
Οι ορμόνες του στρες και συγκεκριμένα η κορτιζόλη, μπορει να εμποδισει κατα πολυ το χίτσιμο των μυών, σε σημείο που για να επανέρθετε δεν είναι τόσο απλό όσο ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες. Η λύση: Καταναλώστε τα σωστά τρόφιμα και συμπληρώματα στα προ-και μετα-γυμναστικής γεύματα. Εδώ είναι όπου η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι απαραίτητη. Εισέρχεται στο αίμα πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη πηγή πρωτεΐνης και παρέχει τα αμινοξέα που αξιοποιούνται απο τους μύες για την ανάπτυξη τους, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την απορρόφηση της κορτιζόλης. Μια αργής απορρόφησης πρωτεΐνη, όπως η καζεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την καταπολέμηση των επιπέδων κορτιζόλης.
Καταναλώστε τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ορού γάλακτος πριν και 40 γραμμάρια μετά την προπόνηση, αργής πέψης υδατάνθρακες 30 λεπτά πριν την προπόνηση και υδατανθρακες γρήγορης αφομοίωσης αμέσως μετά, μαζί με την πρωτείνη γαλακτος σας.
Όσο για το διατροφικό λίπος, πριν και μετά τη γυμναστική είναι οι δύο ώρες της ημέρας, στις οποίες θέλετε να αποφευχθεί η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Θα επιβραδύνει την απορρόφηση της πρωτεΐνης και των υδατανθράκων, η οποία θα καθυστερήσει τη διαδικασία αποκατάστασης των μυών.
8. Σχεδιάστε “ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ” ημέρα.
Ενώ μια υγιής διατροφή με την εφαρμογή των πιο πάνω βημάτων είναι η βάση για την μυική ανάπτυξη, ”σπάζοντας” τη συγκεκριμένη αυτή διατροφή καθε 7-10 ημέρες, αυξάνοντας πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και τη συνολική πρόσληψη θερμίδων, μπορεί να προκαλέσει νέα αύξηση μυΪκής μάζας για το λόγο οτι ετσι ψηλώνετε τα επίπεδα των αυξητικών ορμονών που παράγει ο οργανισμός σας. Μερικοί άνθρωποι το αποκαλούν ”ημέρα εξαπατήσης (Cheat Day). Όταν περιστασιακά τρώτε περισσότερο, ο οργανισμός αντιδρά αυξάνοντας την κυκλοφορία των φυσικών παραγόντων ανάπτυξης, όπως η αυξητική ορμόνη, IGF-1, ορμονών του θυρεοειδούς και, ενδεχομένως, η τεστοστερόνη. Επειδή ακόμη και μια μικρή αύξηση σε αυτές τις ορμόνες, μπορεί να επηρεάσει την ανάκτηση και την ανάπτυξη των μυών, είναι λογικό να τα αξιοποιήσετε.
Διατηρώντας συνεχώς μια σχετικά καθαρή διατροφή, μπορεί να οδηγήσει στην πλήξη και να θέσει σε κίνδυνο την διατροφής σας. Περιοδικές απότομες αυξήσεις στην κατανάλωση θερμίδων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτευχθεί πλεόνασμα θερμίδων που μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη και την μυϊκή δύναμη. Για την αποφυγή μεγάλης αύξησης σωματικού λιπους, βεβαιωθείτε ότι η μια φορά κάθε 7-10 ημέρες δεν θα καταλήξει σε εξαπάτηση τις περισσότερες ημέρες.
9. Μην φοβηθήτε την βραδινή διατροφή.
Στις 7-9 ώρες που κοιμάστε κάθε βράδυ, το σώμα σας είναι σε κατάσταση νηστείας, λαμβάνοντας αμινοξέα από τους μύες σας για να τροφοδοτήσει το μυαλό σας σε περίπτωση έλλειψης τροφής. Αυτή δεν είναι μια ιδανική κατάσταση, εάν ο στόχος σας είναι να χτίσετε σε μύες. Ωστόσο, αυτό μπορείτε να το αποφύγετε με το να τρώτε σωστά λίγο πριν πάτε για ύπνο. Το κλειδί είναι η κατανάλωση μιας αργής αφομοίωσης πηγής πρωτεΐνης, μαζί με μια μέτρια ποσότητα καλού λίπους, ώστε τα αμινοξέα αυτών των τροφών να τρέφουν σταδιακά τους μύες σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αμέσως πρίν πάτε για ύπνο, καταναλώστε περίπου 30 γραμμάρια καζεΐνης, ή 100 -150 γραμμάρια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο, καρύδια ή ξηρούς καρπούς, ή 2-3 κουταλιές της σούπας λινέλαιο. Η καζεΐνη είναι μια αργής πέψης πρωτείνη που έρχεται σε μορφή σκόνης (επίσης περιέχεται στο cottage cheese), και τα υγιή λίπη που βρίσκονται στο φυστικοβούτυρο, τα καρύδια και το λιναρόσπορο (που είναι σχεδόν αποκλειστικά ακόρεστα) θα βοηθήσουν να επιβραδυνθεί η απορρόφηση της πρωτεΐνης ακόμη περισσότερο.
Συνιστάται επίσης η κατανάλωση πρωτεϊνών, η ακόμα και υδατανθράκων, στη μέση της νύχτας, αν τύχει να σηκωθείτε για να πάτε στήν τουαλέτα. Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να καταναλώσετε μιά πρωτείνη. Αν λίγο σωματικό λίπος δεν είναι πρόβλημα για εσάς, 50 γραμμάρια πρωτεΐνης ανεμιγμένα με 50 γραμμάρια υδατανθράκων σε υγρή μορφή, όπως ένα συμπλήρωμα που περιέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες μαζί, είναι απολύτως εντάξει. Αν ανησυχέιτε για το σωματικό λίπος, παραλείψτε τους υδατάνθρακες. Αυτή η εικοσιτετράωρη παροχή θρεπτικών συστατικών θα κρατήσει το σώμα σε αναβολική κατάσταση.

ΠΗΓΗ

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ KANE SHARE ή ΠΑΤΗΣΕ LIKE
Follow us: Transformers on Facebook |@transformersfc on Instagram
       

Contact Info

 

TRANSFORMERS Fitness Club

Phone: 2310 384186
Email: transformersfitnessclub@gmail.com
Address: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 30, Καλαμαριά

About Us

 

Ελάτε σήμερα για ένα δωρεάν δοκιμαστικό

και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί στο TRANSFORMERS είναι διαφορετικά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

 
Κεφαλαλγία τάσης. Τι είναι και ποιούς αφορά;
  Τι είναι με δύο λόγια η κεφαλαλγία τάσης ; Η κεφαλαλγία τάσης (tension headache) είναι η συχνότερη μορφή πονοκεφάλου. Πρόκειται για έναν διάχυτο, ήπιας έως μέτριας έντασης πονοκέφαλο που περιγράφεται σαν «μια σφιχτή ζώνη γύρω από το κεφάλι». Σε τι οφείλεται η κεφαλαλγία τάσης ; Η παλιότερη ερμηνεία ήταν ότι η κεφαλαλγία τάσης προκαλείται
Σαλάτα ταμπουλέ με κινόα, μήλα και καρύδια!
Δροσερή και χορταστική σαλάτα που συνδυάζει την υπερτροφή κινόα με γευστικά μήλα και πολλά μυρωδικά. Είναι κατάλληλη για όσους προσέχουν την χοληστερίνη τους, αλλά και για όσους απλά αναζητούν ένα ελαφρύ γεύμα! Υλικά 300γρ. κινόα βρασμένη 2 μήλα κόκκινα με τη φλούδα, κομμένα σε μικρούς κύβους και περασμένα με λίγο λεμόνι 2 αγγουράκια μικρά, κομμένα
Συχνότητα γευμάτων (για αθλητές και όχι μόνο)!
Για τους αθλητές τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να έχουμε στο νου μας σχετικά με την διατροφή μας: το ενεργειακό περιεχόμενο και η σύσταση του προ- και μετα- προπονητικού γεύματος, ωστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε την προπόνηση ο όγκος του προ-προπονητικού γεύματος, ωστε να έχουμε κατα το δυνατόν μικρό εντερικό περιεχόμενο, και τα
Οι έξι κανόνες για να αποφύγετε το περιττό αλάτι στα τρόφιμα!
Το αλάτι υπάρχει σε όλες τις τροφές, είτε στην ανεπεξέργαστη μορφή τους, είτε ως πρόσθετο συντηρητικό και ενισχυτικό της γεύσης τους! Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για υπέρταση και κατά συνέπεια για καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια… Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα αλατιού είναι τα 6 γραμμάρια, δηλαδή ένα
Ωρολογιακή βόμβα για την Ευρώπη η έλλειψη σωματικής άσκησης – 80,4 δισ ευρώ το κόστος του καθισιού!
Σε πραγματική ωρολογιακή βόμβα για την Ευρώπη εξελίσσεται η έλλειψη σωματικής άσκησης, με το καθισιό να αναδεικνύεται στην τέταρτη πιο συχνή αιτία θανάτου για τους Ευρωπαίους πολίτες. Την ίδια στιγμή το μοντέλο της καθιστικής ζωής, που αναπαράγουν σήμερα 1 στους 4 ενήλικες Ευρωπαίους και 4 στους 5 εφήβους, αποτελεί «ανοιχτή πληγή» και για την οικονομία
Το smoothie που απογειώνει τις επιδόσεις των αντρών στο σεξ!
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Cardiology, μια διατροφή πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες, ασβέστιο, φυλλικό οξύ και συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή τεστοστερόνης μπορεί να βοηθήσει τον άντρα να αντιμετωπίσει προβλήματα στύσης. Δείτε πώς θα συνδυάσετε όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά σε ένα απολαυστικό smoothie! Θα χρειαστείτε: – 1
Πανακότα με γάλα αμυγδάλου! (vegeterian)
Υλικά για 4 μερίδες: 600 ml γάλα αμυγδάλου 4 κουτ. σούπας στέβια κρυσταλλική ή 30 σταγόνες εκχύλισμα 15 γρ. ζελατίνη φυτικής προέλευσης 1 κλωναράκι βανίλιας ή 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας Γλυκό του κουταλιού ή μέλι Εκτέλεση: Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου, τη στέβια, το κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κάθετα, και τοποθετούμε στη
Μπιφτέκια κοτόπουλου στο γκριλ!
  Υλικά 1 κιλό κιμά περίπου από 2 στήθη κοτόπουλου (ζητάτε απ’ το χασάπη να σας τα κόψει) 1-2 πράσινες πιπεριές 1 μεγάλλο ξερό κρεμμύδι ή δύο μικρά 1-2 σκελίδες σκόρδο 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού τριμένη φρυγανιά 1 καλή χούφτα φρέσκος μαϊντανός αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ρίχνετε στο μπλέντερ ή το
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα! Χειρουργείο ή μήπως όχι…;
A new study suggests physical therapy equals surgery in the treatment of carpal tunnel syndrome! Researchers at Universidad Rey Juan Carlos conducted a randomized, parallel-group trial involving 100 women with CTS who were randomly allocated to surgery or a physical therapy regimen focusing on the neck and median nerve for 30 minutes, once a week.
Σου έχουν μείνει μόνο 5 κιλάκια και δεν μπορείς να τα χάσεις. Δες πώς θα τα καταφέρεις…
Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι, όταν καταφέρεις επιτέλους να μπεις σε μία σειρά, να χάνεις τα κιλά που επιθυμείς το ένα μετά το άλλο με μεγάλη ευκολία.   Τι γίνεται, όμως, με τα τελευταία 4-5 κιλάκια που δε λένε να ξεκολλήσουν; Δες τι μπορείς να κάνεις για να συνεχίσεις με επιτυχία μέχρι το τέλος… 1. Αύξησε

ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ!

 
Μεθειονίνη…. το αμινοξύ που συμβάλει στην ανάπτυξη και επιδιόρθωση των ιστών!
Η μεθειονίνη θεωρείται ένα ουσιαστικό αμινοξύ που πρέπει να είναι παρόν στην καθημερινή διατροφή επειδή το σώμα δεν μπορεί να την παράγει, όπως επίσης και άλλα αμινοξέα. Η Μεθειονίνη αποτελεί ένα από τα απαραίτητα θειούχα αμινοξέα και μετατρέπεται στο σώμα σε κυστεΐνη, σε καρνιτίνη, σε γλουταθειόνη, σε ταυρίνη και σε νουκλεϊκά οξέα. Είναι παρούσα σε
4 συμβουλές για να μείνετε ‘πιστοί’ στη δίαιτα!
Τόσον καιρό, πιθανόν πιστεύετε ότι η μεγάλη κατανάλωση φαγητού είναι η αιτία συγκέντρωσης λίπους στην κοιλιά σας. Αυτό μπορεί να αληθεύει, αλλά μια έρευνα υποδεικνύει ότι ενδεχομένως το στομάχι αποτελεί αιτία και όχι αποτέλεσμα του προβλήματος! Φαίνεται πως άνθρωποι που έχουν πρόβλημα να διατηρήσουν τα χαμένα κιλά μπορούν να κατηγορήσουν τα νεύρα στο στομάχι τους,
Cloud bread: Ψωμί χωρίς υδατάνθρακες και γλουτένη!
Το cloud bread είναι ένα ψωμί που δεν είναι και πολύ… ψωμί, αφού για να το φτιάξετε δεν θα χρειαστείτε αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη ή αλάτι! Πρόκειται για ένα σνακ χωρίς γλουτένη και με ελάχιστους υδατάνθρακες που παρασκευάζεται με τρία μόνο υλικά. Το cloud bread είναι μία από τις κορυφαίες υγιεινές διατροφικές τάσεις που θα επικρατήσουν
3 κανόνες που πρέπει να σπάσεις στο πρωινό σου για να χάσεις βάρος!
Τώρα που η καινούργια χρονιά έχει μπει για τα καλά, θέλεις να χάσεις τα 2-3 κιλάκια που πήρες στις γιορτές ή απλά θέλεις να αρχίσεις να τρως σωστά για να είσαι και πιο υγιής. Δες τους 3 κανόνες που πρέπει να σπάσεις σε ό,τι αφορά το πρωινό σου για να μπορέσεις να χάσεiς βάρος.  Φάε
Η ανάγκη της άσκησης…μεγαλώνοντας!
Με την πάροδο του χρόνου στον καθένα μας μειώνεται η δύναμη, η μυϊκή μάζα, η ελαστικότητα των μυών καθώς και η ικανότητα πρόσληψης οξυγόνου. Μετά την ηλικία των 40 ετών η μυϊκή μάζα μειώνεται περίπου 200 γραμμάρια το χρόνο και συγχρόνως αυξάνονται τα ποσοστά λίπους στο σώμα, περίπου 500 γραμμάρια το χρόνο. Ακόμη μειώνεται η
Πώς θα βοηθήσεις τον σύντροφό σου να κάνει δίαιτα;
Μήπως πιστεύεις ότι ο σύντροφος σου τα έχει τα κιλάκια του και χρειάζεται δίαιτα; Ή μήπως κάνει κακή διατροφή και προσπαθείς να τον βοηθήσεις να την διορθώσει αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα; Ήρθε η ώρα να σου λύσω το πρόβλημα και να σου δώσω συμβουλές που θα βοηθήσουν πραγματικά τον σύντροφό σου, χωρίς φυσικά ‘να του
Πώς βοηθά το γιαούρτι στη δίαιτα; Με τι να το συνδυάσεις για να χάσεις περισσότερα κιλά;
  Πες μου ποιο είναι το πρώτο τρόφιμο που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη δίαιτα… Ναι, ναι! Καλά το μάντεψες, το γιαούρτι είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος. Και ξέρεις κάτι; Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού πρόκειται για το ιδανικό γαλακτοκομικό ώστε να κάψεις θερμίδες και να
Το ήξερες; Αυτές είναι οι υγιεινές τροφές που σε παχαίνουν
Είναι θερμιδικές βόμβες και αν δεν προσέξεις θα δεις το βάρος σου να ανεβαίνει επικίνδυνα… 7 τροφές που αποδεικνύουν περίτρανα πως ακόμα και τα πιο υγιεινά μπορούν να σε παχύνουν! Δες ποιες είναι και φρόντιζε να τις καταναλώνεις με μέτρο, αν δεν θες να δεις τη ζυγαριά σου να ανεβαίνει απότομα… Αβοκάντο Συγκαταλέγεται στα superfoods
Ψάχνετε κίνητρο για να κάνετε γυμναστική; 6 λόγοι πέρα από την απώλεια βάρους για να ιδρώσετε
Οι περισσότεροι γράφονται στο γυμναστήριο για να φτιάξουν το σώμα τους, να χάσουν βάρος και να αποκτήσουν την γράμμωση που ονειρεύονται. Είναι, όμως, τόσα πολλά τα οφέλη του να γυμνάζεται κανείς που η απώλεια βάρους είναι απλά μία ευχάριστη συνέπεια!   Ορίστε, μερικοί πολύ καλοί λόγοι για να πάτε στο γυμναστήριο. 1. Θα γνωρίσετε ανθρώπους…
4 τρόποι για να χτίσετε μυϊκή μάζα!
Όλοι ξέρουμε ότι η σκληρή γυμναστική είναι απαραίτητη για να χτίσουμε γερούς μύες. Ας δούμε, όμως, τι άλλο οφείλουμε να κάνουμε για να αυξήσουμε την μυϊκή μας μάζα. Δεν είναι μυστικό πως για να αυξήσουμε την μυϊκή μας μάζα, χρειαζόμαστε γυμναστική, και μάλιστα σκληρή. Όλος ο χρόνος που περνάμε στο γυμναστήριο ξεκινά μια αλυσίδα από

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ

 
Ενεργοποιήστε το μεταβολισμό σας ΤΩΡΑ, με αυτούς τους 5 απλούς τρόπους!
Νιώθετε κόπωση; Ψάχνετε μάταια να βρείτε τη χαμένη σας ενέργεια; Παλεύετε διαρκώς να χάσετε τα περιττά κιλά αλλά ο δείκτης της ζυγαριάς σας είναι κολλημένος; Μήπως ο μεταβολισμός σας έχει… «κοιμηθεί»; Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς θα τον ενεργοποιήσετε άμεσα: 1. Βάρη, βάρη, βάρη: Μέχρι σήμερα θεωρούσατε πως ο διάδρομος, το ποδήλατο και το ελλειπτικό
Η απώλεια μόλις 30′ ύπνου συνδέεται με την παχυσαρκία και τον διαβήτη!
Αν κοιμάστε έστω και 30 λεπτά λιγότερο από ό,τι είναι απαραίτητο μπορεί να έχετε μακροπρόθεσμες συνέπειες στο σωματικό σας βάρος και τον μεταβολισμό σας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Weill Cornell Medical College στο Κατάρ.   Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι ο ελλιπής ύπνος οδηγεί σε παχυσαρκία και διαβήτη, αλλά αυτή είναι η
10 top μυστικά για απόλυτα επίπεδη κοιλιά
Και ενώ το βάρος σας είναι κανονικό, γυμνάζεστε συστηματικά και τρώτε υγιεινά, η κοιλιά σας εξακολουθεί είναι φουσκωμένη και πρησμένη! Τι κάνετε λάθος; Σας δίνουμε 10 διατροφικά tips για να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεστε…   1. Πολλά μικρά και ολιγοθερμιδικά γεύματα! Αν καταφεύγετε στις δίαιτες νηστείας, το σώμα σας αποθηκεύει λίπος για να
Τροφές Που Kαίνε το Λίπος!
Αν θες να αυξήσεις το μεταβολισμό σου, δεν έχεις παρά να κάνεις μία κίνηση: μη σταματάς να τρως. Δεν χρειάζεται να ζηλεύεις τους ανθρώπους που τρώνε απίστευτες ποσότητες και δεν παίρνουν γραμμάριο. Υπάρχουν σίγουροι κι εύκολοι τρόποι για να αποκτήσεις κι εσύ έναν σοβαρό μεταβολισμό. Η τακτική αερόβια άσκηση, τρεις φορές την εβδομάδα, είναι ένα
Οι 8 καλύτερες πηγές πρωτεΐνης!
Θέλεις να δυναμώσεις τους μύες σου και δεν ξέρεις το πώς; Δες τις 8 καλύτερες πηγές πρωτεΐνης, που πρέπει να καταναλώνεις, αν θέλεις να ενισχύσεις τους μύες σου μέσω της διατροφής! Όταν γυμνάζεσαι, το άγχος και η πίεση της άρσης βαρών καταστρέφει τις μυϊκές ίνες. Αυτή η βλάβη ενεργοποιεί μια ειδική διαδικασία αποκατάστασης των μυών, όπου αναγκάζει
Τα 10 σημαντικότερα πλεονεκτήματα της φυσικής κατάστασης
1. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να ζήσετε μια μακριά και υγιή ζωή. Η τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και ορισμένων τύπων καρκίνου. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Σε μια μελέτη οκτώ χρόνων σε περισσότερους από 20.000 άνδρες, εκείνοι που ήταν αδύνατοι αλλά αγύμναστοι
Κοιμάσαι αλλά δεν ξεκουράζεσαι; Δες τι πρέπει να κάνεις!
Ο ύπνος είναι πολύτιμος!  Αποτελεί επανορθωτική πηγή ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας και τη διαχείριση άγχους, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να έλθει για τους πολυάσχολους και του αγχωμένους. Να μερικές  αποτελεσματικές συνήθειες τις βραδινές ώρες, για να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου σας. Στρατηγικές για Καλό Ύπνο: Πώς να
Η γυμναστική που θα απογειώσει τη δίαιτά σας!
Το έχουμε ξαναπεί: δίαιτα και άσκηση πάνε πακέτο. Για να έχουμε όμως καλύτερα αποτελέσματα και να μην κολλήσουμε, τι γυμναστική πρέπει να κάνουμε; Πρώτα και κύρια αερόβια άσκηση. Ο κύριος ρόλος της αερόβιας άσκησης είναι η καύση του λίπους κατά την διάρκεια της άσκησης. Εκτελώντας λοιπόν την άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτά με μια μέτρια ένταση,
Γιατί διαρκώς… πεινάω;
Mόλις φάγατε και όμως πάλι πεινάτε; Είναι κάποιοι περίοδοι της ζωής σας που θέλετε συνέχεια να τρώτε; Eλέγξτε αν η πείνα σας είναι «φυσιολογική» και δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε τελικά να την καταπολεμήσετε. Mόλις τελειώσατε το φαγητό και όμως, ενώ έχετε χορτάσει, πιθανότατα θα δοκιμάζατε μερικές πάστες, αν τις είχατε μπροστά σας. Έχετε φτιάξει
Εσύ την ψήνεις την ομελέτα σου στον φούρνο;
  Υλικά: 5 αβγά Μια πατάτα Σπανάκι Φέτα Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση: Τρίβουμε την πατάτα και την βάζουμε σ΄ένα μπολ μαζί με το σπανάκι που έχουμε ψιλόκοψει. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σ΄ ένα ταψάκι και ψήνουμε

ΠΟΥΘΕΝΑ

 
Kάνε το σώμα σου μια λιποδιαλυτική μηχανή!
Όταν η απώλεια λίπους σας φτάνει σε μια στασιμότητα, αισθάνεστε ότι όλα πάνε λάθος. Θα ρωτήσετε «Γιατί δεν δουλεύει αυτό;», «Τι άλλο μπορώ να κάνω για να χάσω βάρος;». Με την πάροδο του χρόνου, θα απογοητευτείτε και θα αποθαρρυνθείτε, γιατί θα νιώθετε ότι ακόμη προπονείστε και τρώτε σωστά, χωρίς όμως να παίρνετε αποτελέσματα. Ήρθε η
Τροφές… πειρασμός! Πώς να αντισταθώ;
Μια πρόσφατη δημοσίευση στο περιοδικό NewScientist μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του Πολιτειακού Πανεπιστήμιου της Φλόριντας ανέφερε ότι κάθε φορά που ένας άνθρωπος μπαίνει στη δοκιμασία να αντισταθεί σε ένα πειρασμό τότε εξαντλεί και ένα μέρος από την αποθηκευμένη του δύναμη για εγκράτεια. Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και
Έγιναν στιλάκι: Το ζευγάρι που έχασε μαζί 133 κιλά!
  Η προειδοποίηση του γιατρού αρκεί, μερικές φορές, για να βγάλει τους ασθενείς από τον λήθαργο του και να τους κάνει να αντιδράσουν απέναντι στους κινδύνους της καθιστικής ζωής.  H Τζόαν Ρίτσαρντς και ο Μπάρι Ρίκετς ,42,  ένα ζευγάρι από την Αγγλία, αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα με την παχυσαρκία από μικροί, γεγονός που προκαλούσε τα πειράγματα
Το μυστικό που ενεργοποιεί το μεταβολισμό και συστήνουν όλοι οι personal trainers!
Αν έχεις βαρεθεί να κάνεις δίαιτες που σου στερούν σχεδόν τα πάντα, τότε πρέπει να διαβάσεις το παρακάτω.. Υπάρχει ένας κανόνας που είναι ο αγαπημένος των μεγαλύτερων και διασημότερων personal trainer και διατροφολόγων στον κόσμο. Ποιο είναι το μυστικό; Δεν παίζει ρόλο πάντα το τι τρως αλλά το πότε το τρως.  Μία φράση πρέπει να
Πλιγούρι Vs νιφάδες βρώμης – Ποιος κερδίζει;
Το πλιγούρι είναι ολόκληρος ο καρπός της βρώμης, σπασμένος σε μικρότερα κομμάτια ενώ οι νιφάδες βρώμης είναι περισσότερο επεξεργασμένες.   Σε 1/4 φλιτζάνι πλιγούρι και 1/4 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης βρίσκουμε ότι Το πλιγούρι έχει 140 cal με τις νιφάδες στα 160 cal Έχουν ίδια ποσότητας πρωτεΐνης (5gr) Έχουν την ίδια ποσότητα υδατανθράκων (27gr) Έχουν την
Άσκηση και παχυσαρκία!
Στις ημέρες μας η παχυσαρκία είναι πολύ διαδεδομένη και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία. Οι λόγοι είναι λίγο πολύ γνωστοί, η καθιστική ζωή, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η λανθασμένη διατροφή, η έλλειψη αθλητικής και διατροφικής παιδείας από το σπίτι αλλά και από το σχολείο. Επιπλέον μεγάλος βάρος πέφτει και στον ψυχολογικό παράγοντα. Άτομα με χαμηλή
Συνδυασμοί τροφών που «φρενάρουν» τον μεταβολισμό!
Σύμμαχός μας στη δίαιτα, παραμένει η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αλλά «εχθρός» μας, ο συνδυασμός τροφών, που μας επιβαρύνουν με περιττά κιλά και δεν «καίγονται» εύκολα. Η μείωση της ποσότητας τροφών είναι το πρώτο βήμα που κάνει κάποιος στην προσπάθειά του να χάσει ορισμένα κιλά. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένοι συνδυασμοί τροφών, που επιβραδύνουν ιδιαίτερα τον μεταβολισμό
9 φαγητά που δεν πρέπει να τρώτε ΠΟΤΕ μετά τη γυμναστική!
Το φαγητό πριν και μετά τη γυμναστική σας είναι μια διαδικασία που απαιτεί προγραμματισμό και πρέπει να γίνεται σωστά, αφού υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ μετά την προπόνηση για αρκετούς λόγους. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο οργανισμός χρησιμοποιεί όλο το γλυκογόνο στους μυς. Το γλυκογόνο είναι το καύσιμο που παράγεται
Η τακτική άσκηση περιορίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης!
Νέα έρευνα έδειξε ότι οι πιο δραστήριες σωματικά γυναίκες είχαν καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής σε σύγκριση με άλλες γυναίκες της ηλικίας τους.   Γυναίκες μέσης ηλικίας που ασκούνται τακτικά έχουν υψηλότερη ποιότητα ζωής και μειωμένα συμπτώματα εμμηνόπαυσης, σύμφωνα με την έρευνα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.606 γυναίκες 49 ετών από τη Φινλανδία. Ποσοστό 28%
Άσκηση και Διαβήτης!
    Ανεξάρτητα από το αν έχετε Διαβήτη τύπου 1 ή Διαβήτη τύπου 2, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να αρχίσετε ένα πρόγραμμα καθημερινής άσκησης. Ποια είναι τα καλά νέα; Δεν χρειάζεται να γίνετε πρωταθλητής! Δεν χρειάζεται να εξοντωθείτε! Νέες έρευνες δείχνουν ότι 30 λεπτά άσκησης