Κανόνες Διατροφής για αρχάριους!

Ποτέ δεν πρέπει να το αγνοούμε, η διατροφή εχει μεγαλη σημασία για την επίτευξη μιας επιθυμητής σωματικής διάπλασης! Με την αφοσίωση και την προσπάθεια που απαιτείται για να παραμείνουμε μυώδεις και με χαμηλά ποσοστά στο δείκτη λιπομετρήσεως , το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε ειναι οι πληροφορίες να ειναι πολύπλοκες. Πάρτε τη διατροφή σας, για παράδειγμα. Θα μπορούσαμε για ώρες να συζητάμε για λιποδιαλυτές και υδατοδιαλυτές βιταμίνες, τα διάφορα είδη σάκχαρων και όλες τις περιπλοκές της γλυκονεογένεσης, όμως ποιος θα ήταν ο λογος;
Θα περιπλέξει μόνο το θέμα και σίγουρα δε σας πάρει ούτε ένα βήμα πιο κοντά στο αποτέλεσμα που ζητάτε. Οπότε ας το απλοποιήσουμε, μονο με τις ζωτικής σημασίας πληροφορίες, για να χτίσετε περισσότερο μυ και να χάσετε περισσότερο λίπος οσο ποτέ πριν.
Το κλειδί είναι μια σειρά από κανόνες, μια λίστα που ονομάζουμε  Κανόνες Διατροφής για αρχάριους. Ακολουθήστε τους, και όχι μόνο θα αποφύγετε την επιστημονική ορολογία, αλλά θα πετύχετε επίσης τους στόχους σας για ένα καλαίσθητο και επιβλητικό σώμα. Πώς σας φαίνεται;
8-trofima-pou-mas-boithoun-na-xtisoume-mus
1. Πάρτε ένα γεύμα κάθε 3 ώρεςΗ απόκτηση μυϊκής μάζας συνοψίζεται στην παροχή θρεπτικών συστατικών, και τίποτα δεν ειναι καλύτερο απο ενα γέυμα κάθε 2-3 ώρες, το οποίο ανέρχεται σε 6-8 γεύματα την ημέρα. Οι συχνές τροφοδοτήσεις εξασφαλίζουν μια σταθερή εισροή υδατανθράκων, πρωτεΐνων και των απαραίτητων λιπαρών οξέών, για να διατηρηθείτε σε αναβολική κατάσταση. Ακολουθώντας τον τρίωρο αυτό κανόνα, θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον την ίδια ποσότητα και έως και δύο φορές περισσότερους υδατάνθρακες σε σχέση με την κατανάλωση πρωτεΐνης, μαζί με μια μικρότερη ποσότητα υγιών λιπαρών στα περισσότερα γεύματα. Επειδή τρώτε κάθε τρεις ώρες, ειναι καλύτερο να καταλωνετε μικροτερες ποσοτητες. Κρατώντας κάθε γεύμα σχετικά μικρό ενισχύετε την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε το σωματικό λίπος.
Τρώγοντας μικρότερα, συχνότερα γεύματα, δημιουργείτε ένα περιβάλλον στο εσωτερικό του σώματος όπου τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα δεν αυξομειώνονται σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπως όταν τρώτε λιγότερα, μεγαλύτερα γεύματα. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα προκαλούν το σώμα να αυξήσει την παραγωγή ινσουλίνης σε μια προσπάθεια να αποθηκεύσει τη γλυκόζη για μετέπειτα χρήση…
Όταν η ινσουλίνη είναι παρούσα, εμποδίζεται η καύση λίπους. Μειώνοντας τα επίπεδα ινσουλίνης και κρατώντας σταθερά τα επίπεδα αμινοξέων στο αίμα, βοηθάτε την καταπολέμηση αυτής της κατάστασης.
2. Καταναλώστε αρκετή πρωτεΐνη!
Ένα γεύμα δεν πρέπει ποτέ να είναι ανεπαρκές σε πρωτεΐνη. Για τη μεγιστοποίηση της μυϊκής ανάπτυξης, θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα. (Αυτό σημαίνει 150 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα για ενα άτομο 75 κιλών.) Προκειμένου να παρέχετε στους μύες σας μια συνεχή εισροή αμινοξέων, θα διαιρέσετε την ποσότητα πρωτεΐνης σας, με τον αριθμό των γευμάτων που καταναλώνετε. Αν για παράδειγμα τρώτε έξι γεύματα την ημέρα, 200 γραμμάρια πρωτεΐνης δια έξι γεύματα θα σήμαινε τουλάχιστον 30-40 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά γεύμα.
Οι κύριες πηγές πρωτείνης σας, πρέπει να είναι χαμηλές σε λιπαρά ζωικές πηγές όπως το κοτόπουλο, απαλλαγμένο απο λίπος βοδινό κρέας, γαλοπούλα, ψάρια, αυγά και χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προιόντα και όπως και με τη γυμναστική σας, η ποικιλία είναι ζωτικής σημασίας.
Ακολουθώντας τις ίδιες μια ή δύο πηγές πρωτεΐνης κάθε μέρα, μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο καταναλώνοντας ποικιλία πρωτεϊνών απο διάφορες διαθέσιμες πηγές. Θα πρέπει να αναμείξετε διάφορες πηγές πρωτεϊνών για να εξασφαλίσετε ότι καταναλώνετε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
3. Ενυδατωθείτε!
Η σημασία της κατανάλωσης άφθονου νερού είναι πέραν των προφανών ωφελημάτων . Σε πολύ βαθύτερο επίπεδο, είναι η παροχή περισσότερου νερού στα μυϊκά κύτταρα. Όσο περισσότερο νερό υπάρχει μέσα στους μύες, τόσο καλύτερα θα λειτουργούν και έτσι θα είναι μεγαλύτεροι και δυνατότεροι. Η συναίνεση στην κοινότητα του bodybuilding είναι ότι η υψηλή αποθήκευση νερού στο εσωτερικό των μυών, λειτουργεί ως ένα αναβολικό παράγοντα. Αυτό επιτρέπει στους μυες να διατηρήσουν μια θετική ισορροπία αζώτου, το οποίο επηρεάζει άμεσα την ανάπτυξη τους.
Επίσης αν παίρνετε συμπληρώματα οι μύες σας θα έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να αποθηκεύουν νερό, γιατί όταν τα κύτταρα των μυών είναι εφοδιασμένα με αυτά τα θρεπτικά συστατικά, περισσότερο νερό μεταφέρεται και παραμένει στους μυες. Καταναλώνετε τουλάχιστον 1 γαλόνι νερού κάθε μέρα, και πίνετε περίπου 8 ουγγιές νερού κάθε 15-20 λεπτά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας.
4. Υδατάνθρακες! Χρισημοποιήστε τους σωστά.
Οι υδατάνθρακες έχουν ενα μεγάλο ρόλο στη διατροφή σας. Καταναλώνοντας πολύ λίγους, μπορεί να μειώσετε τα κέρδη σας σε μυϊκή μάζα αλλα αν απ’ την άλλη καταναλώνετε πάρα πολλούς, θα είστε παραφουσκωμένοι και χωρίς καθόλου γράμμωσεις . Ένας καλός κανόνας είναι να καταναλώνετε 5-6 γραμμάρια υδατανθράκων ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα, όταν προσπαθείτε να προσθέσετε μυική μάζα. Και όπως με την πρωτεΐνη, είναι προτιμότερο να διαιρέσετε αυτή την ποσότητα μεταξύ των γευμάτων που τρώτε καθημερινά, με εξαίρεση δύο συγκεκριμένων γευμάτων: Του πρωινόυ και αμέσως μετά την γυμναστική σας.
Σε αυτές τις 2 φάσεις, το σώμα είναι κάπως ανεπαρκές στην κατασκευή σωματικού λίπους από υδατάνθρακες, έτσι νοιώστε ελεύθεροι να καταναλώσετε το πιο μεγάλο ποσοστό υδατανθράκων σας σε αυτές τις φάσεις της ημέρας.
Το πρωινό και το γεύμα αμέσως μετά τη γυμναστική σας είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την υποβοήθηση της ανάπτυξης των μυών, διότι η υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ενισχύει μία από τις αναβολικές ορμόνες υπεύθυνες για την οδήγηση θρεπτικών συστατικών στους μύες, παράγοντας έτσι ένα ευνοϊκό ορμονικό περιβάλλον που ενισχύει την ανάκαμψη. Στα περισσότερα άλλα γεύματα, θα πρέπει να καταναλώνετε υδατάνθράκες αργής πέψης, όπως ψωμιά και ζυμαρικα ολικής αλέσεως, αλεύρι βρώμης, γλυκοπατάτες, φρούτα και λαχανικά, αντί για γρήγορης αφομοίωσης πηγές, όπως είναι το λευκό ψωμί και τα γλυκά. ‘Ετσι βοηθάτε στην οικοδόμηση των μυών και την παροχή σταθερής ενέργειας.
5. Καταναλώστε κόκκινο κρέας.
Μπριζόλες και μπιφτέκια βόδινου, συχνά τρομάζουν τους ανθρώπους λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε λιπαρές ουσίες.Αλλά όταν θέλετε να χτίσετε μύες, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αποφύγετε είναι το κόκκινο κρέας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένης και της B12, η οποία υποστηρίζει την μυϊκή αντοχή και ανάπτυξη. Επίσης ανά γραμμάριο, περιέχει περισσότερο σίδηρο, ψευδάργυρο και κρεατίνη από οποιαδήποτε άλλη πηγή πρωτεΐνης. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών. Οπότε αν είστε κολλήμένοι στο κοτόπουλο, τη γαλοπούλα και την πρωτεΐνη γάλακτος, τότε μάλλον θα πέσετε έξω στούς στόχους σας. Το κόκκινο κρέας είναι μια πολύ καλή πηγή αργής πέψης πρωτεϊνών, που μπορούν να βοηθήσουν στην κατακράτηση αζώτου και τη συνεχή αύξηση των αμινοξέων στο αίμα. Το κόκκινο κρέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διατροφή μας για όλες τις εποχές, είτε όταν χτίζετε μυική μάζα, είτε αν είστε σε διατροφή γράμμωσης.
Κατά την επιλογή του κατάλληλου τύπου κόκκινου κρέατος, επιλέξτε κυρίως πιο λιτές περικοπές όπως το κόντρα φιλέτο. Ψάξτε για κρέας που είναι τουλάχιστον 93% άπαχο.
6. Φάτε ψάρια!
Πολλοί bodybuilders φαίνεται να ζουν με πουλερικά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά βοδινό κρέας, αλλά ο σολομός, η πέστροφα, και ο τόνος εχουν επίσης ως πλεονεκτήματα άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά εκτός των πρωτεϊνών. Είναι πολύ καλές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που μπορεί έμμεσα να συνεισφέρει στη γράμμωση σας και ταυτόχρονα στην αύξηση μυϊκής μάζας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν το σώμα να πάραξει το γλυκογόνο, τη μορφή αποθήκευσης των υδατανθράκων. Το γλυκογόνο είναι η κύρια πηγή ενέργειας για την γυμναστική και σε γενικές γραμμές, επαρκή επίπεδα είναι δείκτης για την ανάπτυξη των μυών και την αποκατάστασή τους.Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν επίσης τη φλεγμονή των μυών και την απώλεια γλουταμίνης, ένα ζωτικό αμινοξέο που παίζει μεγάλο ρόλο στη διαδικασία αποκατάστασης των μυών ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν χρειάζεται να το παρακανουμε, αλλά αν συμπεριλάμβουμε τα ψάρια στη διατροφή μας για μερικές απο τις ημέρες της εβδομάδας, θα μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην άυξηση καθαρής μυικής μαζας. Δεν πρέπει να φοβόμαστε γενικά το λίπος. 20% -30% των ημερήσιων θερμίδων μας πρέπει να αποτελείται από υγειές διατροφικό λίπος.
Το ψάρι είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης, με ένα προφίλ αμινοξέων πολύ ευεργετικό για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μυών.
Τα ω-3 λιπαρά οξέα, μπορεί να αυξήσουν την ευαισθησία των ιστών στην ινσουλίνη, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον στο οποίο λιγότερη ινσουλίνη είναι απαραίτητη για να μεταφέρει θρεπτικές ουσίες στο σώμα, έτσι αποφεύγετε τη παραγωγή σωματικού λίπους.
7. Προστατέψτε τη μυϊκή σας μάζα με τα προ-και μετα-γυμναστικής γεύματα.
Οι ορμόνες του στρες και συγκεκριμένα η κορτιζόλη, μπορει να εμποδισει κατα πολυ το χίτσιμο των μυών, σε σημείο που για να επανέρθετε δεν είναι τόσο απλό όσο ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες. Η λύση: Καταναλώστε τα σωστά τρόφιμα και συμπληρώματα στα προ-και μετα-γυμναστικής γεύματα. Εδώ είναι όπου η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι απαραίτητη. Εισέρχεται στο αίμα πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη πηγή πρωτεΐνης και παρέχει τα αμινοξέα που αξιοποιούνται απο τους μύες για την ανάπτυξη τους, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την απορρόφηση της κορτιζόλης. Μια αργής απορρόφησης πρωτεΐνη, όπως η καζεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την καταπολέμηση των επιπέδων κορτιζόλης.
Καταναλώστε τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ορού γάλακτος πριν και 40 γραμμάρια μετά την προπόνηση, αργής πέψης υδατάνθρακες 30 λεπτά πριν την προπόνηση και υδατανθρακες γρήγορης αφομοίωσης αμέσως μετά, μαζί με την πρωτείνη γαλακτος σας.
Όσο για το διατροφικό λίπος, πριν και μετά τη γυμναστική είναι οι δύο ώρες της ημέρας, στις οποίες θέλετε να αποφευχθεί η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Θα επιβραδύνει την απορρόφηση της πρωτεΐνης και των υδατανθράκων, η οποία θα καθυστερήσει τη διαδικασία αποκατάστασης των μυών.
8. Σχεδιάστε “ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ” ημέρα.
Ενώ μια υγιής διατροφή με την εφαρμογή των πιο πάνω βημάτων είναι η βάση για την μυική ανάπτυξη, ”σπάζοντας” τη συγκεκριμένη αυτή διατροφή καθε 7-10 ημέρες, αυξάνοντας πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και τη συνολική πρόσληψη θερμίδων, μπορεί να προκαλέσει νέα αύξηση μυΪκής μάζας για το λόγο οτι ετσι ψηλώνετε τα επίπεδα των αυξητικών ορμονών που παράγει ο οργανισμός σας. Μερικοί άνθρωποι το αποκαλούν ”ημέρα εξαπατήσης (Cheat Day). Όταν περιστασιακά τρώτε περισσότερο, ο οργανισμός αντιδρά αυξάνοντας την κυκλοφορία των φυσικών παραγόντων ανάπτυξης, όπως η αυξητική ορμόνη, IGF-1, ορμονών του θυρεοειδούς και, ενδεχομένως, η τεστοστερόνη. Επειδή ακόμη και μια μικρή αύξηση σε αυτές τις ορμόνες, μπορεί να επηρεάσει την ανάκτηση και την ανάπτυξη των μυών, είναι λογικό να τα αξιοποιήσετε.
Διατηρώντας συνεχώς μια σχετικά καθαρή διατροφή, μπορεί να οδηγήσει στην πλήξη και να θέσει σε κίνδυνο την διατροφής σας. Περιοδικές απότομες αυξήσεις στην κατανάλωση θερμίδων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτευχθεί πλεόνασμα θερμίδων που μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη και την μυϊκή δύναμη. Για την αποφυγή μεγάλης αύξησης σωματικού λιπους, βεβαιωθείτε ότι η μια φορά κάθε 7-10 ημέρες δεν θα καταλήξει σε εξαπάτηση τις περισσότερες ημέρες.
9. Μην φοβηθήτε την βραδινή διατροφή.
Στις 7-9 ώρες που κοιμάστε κάθε βράδυ, το σώμα σας είναι σε κατάσταση νηστείας, λαμβάνοντας αμινοξέα από τους μύες σας για να τροφοδοτήσει το μυαλό σας σε περίπτωση έλλειψης τροφής. Αυτή δεν είναι μια ιδανική κατάσταση, εάν ο στόχος σας είναι να χτίσετε σε μύες. Ωστόσο, αυτό μπορείτε να το αποφύγετε με το να τρώτε σωστά λίγο πριν πάτε για ύπνο. Το κλειδί είναι η κατανάλωση μιας αργής αφομοίωσης πηγής πρωτεΐνης, μαζί με μια μέτρια ποσότητα καλού λίπους, ώστε τα αμινοξέα αυτών των τροφών να τρέφουν σταδιακά τους μύες σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αμέσως πρίν πάτε για ύπνο, καταναλώστε περίπου 30 γραμμάρια καζεΐνης, ή 100 -150 γραμμάρια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο, καρύδια ή ξηρούς καρπούς, ή 2-3 κουταλιές της σούπας λινέλαιο. Η καζεΐνη είναι μια αργής πέψης πρωτείνη που έρχεται σε μορφή σκόνης (επίσης περιέχεται στο cottage cheese), και τα υγιή λίπη που βρίσκονται στο φυστικοβούτυρο, τα καρύδια και το λιναρόσπορο (που είναι σχεδόν αποκλειστικά ακόρεστα) θα βοηθήσουν να επιβραδυνθεί η απορρόφηση της πρωτεΐνης ακόμη περισσότερο.
Συνιστάται επίσης η κατανάλωση πρωτεϊνών, η ακόμα και υδατανθράκων, στη μέση της νύχτας, αν τύχει να σηκωθείτε για να πάτε στήν τουαλέτα. Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να καταναλώσετε μιά πρωτείνη. Αν λίγο σωματικό λίπος δεν είναι πρόβλημα για εσάς, 50 γραμμάρια πρωτεΐνης ανεμιγμένα με 50 γραμμάρια υδατανθράκων σε υγρή μορφή, όπως ένα συμπλήρωμα που περιέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες μαζί, είναι απολύτως εντάξει. Αν ανησυχέιτε για το σωματικό λίπος, παραλείψτε τους υδατάνθρακες. Αυτή η εικοσιτετράωρη παροχή θρεπτικών συστατικών θα κρατήσει το σώμα σε αναβολική κατάσταση.

ΠΗΓΗ

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ KANE SHARE ή ΠΑΤΗΣΕ LIKE
Follow us: Transformers on Facebook |@transformersfc on Instagram
       

Contact Info

 

TRANSFORMERS Fitness Club

Phone: 2310 384186
Email: transformersfitnessclub@gmail.com
Address: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 30, Καλαμαριά

About Us

 

Ελάτε σήμερα για ένα δωρεάν δοκιμαστικό

και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί στο TRANSFORMERS είναι διαφορετικά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

 
Συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε άσκηση με βάρη!
Το να είστε αρχάριοι στον κόσμο της άσκησης με βάρη σημαίνει ότι πρόκειται να σπρώξετε το σώμα σας στα όρια του. Όσο ωραίο κι αν είναι να γυμνάζεστε, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζετε. Εάν πρόκειται να κάνετε άσκηση με βάρη τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι την κάνετε σωστά.
Τα έξυπνα τρόφιμα για να ξυπνήσετε τον μεταβολισμό σας!
Για να χάσετε αυτά τα “επιπλέον κιλά”  το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι  μια, ακόμα και ήπια, σωματική δραστηριότητα και να συμπληρώσετε σωστά την διατροφή σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι δεν είναι τόσο περίπλοκο. Απλά χρησιμοποιείστε τα παρακάτω  τρόφιμα σε μια ισορροπημένη διατροφή και σύντομα θα δείτε το αποτέλεσμα που θέλετε !  
7 περιπτώσεις που η ζυγαριά σου λέει ψέματα!
Η ζυγαριά σου μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στο δρόμο προς την κατάκτηση του επιθυμητού βάρους, καθώς μπορεί να σου δώσει πληροφορίες για την πρόοδο της προσπάθειας σου. Ωστόσο, σκέψου ότι είναι απλά ένα εργαλείο, και όχι το μοναδικό εργαλείο. Είναι πολύ σύνηθες, το νούμερο της ζυγαριάς να κολλάει στο ίδιο σημείο για μέρες
Για να χάσετε κιλά, μην κάνετε δίαιτα!
Η «βιομηχανία» της απώλειας βάρους είναι γεμάτη μύθους. Οι αυστηρές δίαιτες, όμως, δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος τρόπος για να χάσει κανείς βάρος! Τα τελευταία χρόνια, έρευνες από επιστήμονες έχουν δείξει ότι υπάρχουν και άλλες στατηγικές για να αδυνατίσει κάποιος, κάποιες φορές πιο εύκολες και κυρίως πιο αποτελεσματικές. Με βάση αυτές, το Business Insider κατέληξε
Handmade… πακοτίνια! Η πιο… υγιεινή τους εκδοχή!
Σου αρέσουν τα πακοτίνια,τα δρακουλίνια και όλα αυτά τα αμαρτωλά σνακς, αλλά τα αποφεύγεις γιατί είναι άκρως ανθυγιεινά και παχυντικά!; Πολύ καλά κάνεις! Παρόλα αυτά σου παρουσιάζουμε τη συνταγή για πακοτίνια  στην πιο  light και πιο υγιεινή, όσο αυτό γίνεται, εκδοχή τους!   Υλικά: 120g  μαλακό βούτυρο 450γρ τυρί Cheddar 250g αλεύρι 1 κουταλάκι του
Ορθορεξία: Η «νέα» διατροφική διαταραχή!
Αντιμέτωποι με μία «νέα» διατροφική διαταραχή, τη νευρική ορθορεξία, βρίσκονται οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι. Η νευρική ορθορεξία είναι μια μανία κατανάλωσης μόνο υγιεινών τροφών, κυρίως βιολογικών ή οργανικών και η αποφυγή κατανάλωσης τροφών, αυξημένων σε λιπαρά ή εκείνων που περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά. «Οι πρώτοι επιστήμονες υγείας, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς αυτούς, είναι οι
6 τρόποι που δίνουν έξτρα ώθηση στον μεταβολισμό μας!
Για έξτρα καύσεις! Η κίνηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε τις καύσεις μας, όμως μερικά έξυπνα τρικ μπορούν να δώσουν μια έξτρα ώθηση στον μεταβολισμό μας, ώστε να κατακτήσουμε λίγο πιο γρήγορα τον πολυπόθητο στόχο μας. Αρχικά η αύξηση αυτή φαίνεται μικρή, αλλά με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να αποδειχτεί σημαντική. Τι
Πρωινό βρώμης με μέλι και καρύδια!
Συστατικά 2 & 1/4 φλιτζάνια νερό Λίγο αλάτι 1 φλιτζάνι βρώμη 1/2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. φλιτζάνι σταφίδες 1/4 του φλιτζανιού καρύδια Γάλα αμυγδάλου Λίγο μέλι   Τρόπος μαγειρέματος 1 Βάζουμε το νερό με το αλάτι σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία 2  Μόλις βράσει το νερό, μειώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε βρώμη και
Ασκήσεις για καλύτερο σεξ!
Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ακόμα και στο σεξ. Ένας τρόπος να αυξήσετε τις επιδόσεις σας στην κρεβατοκάμαρα είναι η άσκηση, που θα σας χαρίσει ωραίο σώμα και θα αυξήσει την αντοχή και τις δυνατότητές σας.   Γυμναστική με βάρη Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης θα μπορούσαν να είναι αυτό που χρειάζεστε για να διατηρήσετε δραστήρια τη σεξουαλική
Η τακτική άσκηση περιορίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης!
Νέα έρευνα έδειξε ότι οι πιο δραστήριες σωματικά γυναίκες είχαν καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής σε σύγκριση με άλλες γυναίκες της ηλικίας τους.   Γυναίκες μέσης ηλικίας που ασκούνται τακτικά έχουν υψηλότερη ποιότητα ζωής και μειωμένα συμπτώματα εμμηνόπαυσης, σύμφωνα με την έρευνα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.606 γυναίκες 49 ετών από τη Φινλανδία. Ποσοστό 28%

ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ!

 
Τέρμα πια η ζάχαρη! Υπάρχουν εναλλακτικές και είναι πολλές…
Υπάρχουν γύρω μας άφθονες εναλλακτικές για να καταργήσουμε πλήρως τη ζάχαρη από τη διατροφή μας και να την αντικαταστήσουμε με άλλα, πιο υγιεινά προϊόντα. Αρκεί να ψάξουμε! Όταν φτιάχνουμε καφέ ή κάποιο γλυκό ή όταν στύβουμε έναν χυμό και μας φαίνεται ξινός, μηχανικά και χωρίς δεύτερη σκέψη, προσθέτουμε ζάχαρη σε μικρότερες ή και μεγαλύτερες δόσεις.
Η «μαγική» τροφή που μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι!
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret, στο Εδιμβούργο, ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου φυσικού εκχυλίσματος περιορίζει το αίσθημα της πείνας και αυξάνει εκείνο του κορεσμού, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο! Πρόκειται για το εκχύλισμα από ρόδι, που, όπως προέκυψε από τη σχετική μελέτη, είναι δυνατόν να περιορίσει κατά 22% την ποσότητα του φαγητού, που
Τα οφέλη της γλουταμίνης!
Τι είναι η γλουταμίνη; Είναι ένα μη απαραίτητο αμινοξύ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σχηματιστεί από το ανθρώπινο σώμα. Η L-γλουταμίνη μπορεί να μετατραπεί σε L-γλουταμικό οξύ και αντιστρόφως. Βοηθά στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και φαίνεται να είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου και την πέψη. Ορισμένες ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των
Συναισθηματική πείνα: 4 τρόποι για να μη ξεσπάς στο φαγητό!
Έχετε νιώσει ποτέ ότι ένα αφράτο κέικ σοκολάτα ή μερικά κομμάτια πίτσα είναι ικανά να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε λίγο τη διάθεση σας όταν αισθάνεστε άσχημα; Όσοι από εμάς καταφεύγουν σε τέτοιου είδους «λιχουδιές» για να πάρουν μια προσωρινή παρηγοριά , ξέρουν πως το φαγητό μπορεί να έχει θεραπευτική επίδραση στα συναισθήματα μας. Αυτό που
Πού πηγαίνει το λίπος όταν χάνουμε βάρος; Εκεί που δε φαντάζεστε!
Πολλοί επαγγελματίες στον τομέα της υγείας δεν μπορούν να απαντήσουν σωστά στην ερώτηση αυτή, για το πού πηγαίνει δηλαδή το σωματικό λίπος όταν οι άνθρωποι χάνουν βάρος. Η πιο συχνή παρανόηση μεταξύ των γιατρών, διαιτολόγων και γυμναστών είναι ότι η μάζα που χάνεται, μετατρέπεται σε ενέργεια ή θερμότητα. «Υπάρχει μια εκπληκτική άγνοια και σύγχυση σχετικά
Η νέα δίαιτα χωρίς γλουτένη!
Τους τελευταίους μήνες, η δίαιτα που κάνει θραύση ιδιαίτερα ανάμεσα στους διάσημους, είναι η δίαιτα χωρίς γλουτένη. Όπως είναι ευρέως γνωστό, η δίαιτα χωρίς γλουτένη, συστήνεται σε ανθρώπους με κοιλιοκάκη. Η κοιλιοκάκη είναι μια ασθένεια ανοσολογικής βάσης που εμφανίζεται σε άτομα με γενετική προδιάθεση (σχετίζεται με την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε συστατικά τροφής όπως
Ποιους υδατάνθρακες πρέπει να τρώτε χωρίς φόβο!!!
Ποιους υδατάνθρακες πρέπει να τρώτε χωρίς φόβο!!! Οι υδατάνθρακες είναι ένα σημαντικό καύσιμο για το σώμα και τον εγκέφαλό μας και λανθασμένα κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να τους απορρίψουν συλλήβδην. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, μάλιστα, βρέθηκε ότι μια διατροφή με χαμηλούς υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει περισσότερο αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος σε σχέση με
Ασκήσεις για τη σκολίωση
Η σπονδυλική στήλη του ανθρώπινου σώματος απαρτίζεται από τρία βασικά κυρτώματα, απαραίτητα για την άρτια ισορροπία της στη λεκάνη, τη σωστή κατανομή δυνάμεων κατά μήκος της και την ελεύθερη κίνηση σε όλα τα επίπεδα. Η όποια παρέκκλιση από το φυσιολογικό οδηγεί σε παραμορφώσεις, όπως της αυξημένης θωρακικής κύφωσης, του ευθειασμού του αυχένα, της οσφυϊκής λόρδωσης
Τηγανίτες… κολοκύθας!
Μια γλυκιά λιχουδιά για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Αφράτες και πολύ γευστικές τηγανίτες κολοκύθας. Μπορείτε να τις σερβίρετε με μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σιρόπι της αρεσκείας σας ή και με σπιτικό παγωτό. Είναι απλά υπέροχες! Υλικά (για 4-6 άτομα) 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας 1 ½ φλιτζάνι γάλα 1 αυγό 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη 2
Crash test στην αντοχή μας!
Tα «δίνουμε όλα» στην προπόνηση ή αποφεύγουμε να ζοριστούμε; Αντέχουμε κι άλλο ή φτάνουμε στα όριά μας; Με μερικούς απλούς τρόπους μπορούμε να ελέγξουμε την ένταση της άσκησης και να κάνουμε τις ανάλογες… ρυθμίσεις. Ας ξεχάσουμε τα καρδιοσυχνόμετρα και τα κάθε λογής fitness gadgets. Το σώμα μας είναι το πιο αξιόπιστο «εργαλείο» που μας αποκαλύπτει

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ

 
Η θερμιδική απόδοση για τις μπάρες δημητριακών!
  Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων. Λίγοι όμως γνωρίζουν και προσέχουν τη σύνθεση και τη θερμιδική απόδοση της μπάρας που επιλέγουν για σνακ. Πίνακες διαθρεπτικής σύνθεσης και θερμιδικής απόδοσης με όλες σχεδόν τις έτοιμες μπάρες δημητριακών που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, ώστε να ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΤΡΩΤΕ!   Κλικάρετε στις εικόνες για
Γιαούρτι: δεν είναι τυχαία must κάθε δίαιτας!
Γαλακτοκομικό δυναμωτικό ή «βόμβα ζάχαρης»; Μάθε τα πάντα για το γιαούρτι! Εκμεταλλεύσου όλα τα οφέλη του και χρησιμοποίησε αυτό τον οδηγό για να διαλέξεις το ιδανικό για την υγεία σου.   Κατανάλωνέ το στη δίαιτα! Το γιαούρτι έχει ιδιότητες που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά. Οι άνθρωποι που ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα, η οποία περιλάμβανε γιαούρτι,
Οι πιο σημαντικές συμβουλές για την απώλεια βάρους!
Το θέμα του βάρους και της απώλειας κιλών, απασχολεί πολλά άτομα και αφορά, τόσο θέματα εμφάνισης, όσο και υγείας. Μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να σχετίζονται με τα παραπάνω κιλά είναι ήσσονος σημασίας, όπως το κοινό κρυολόγημα και ο πόνος στα γόνατα και τις αρθρώσεις. Άλλοι όμως κίνδυνοι για την υγεία που μπορεί να
Νόστιμο και υγιεινό! Πως δεν γίνεται; Αρκεί να ξέρεις…
Πολλές φορές το διαιτολόγιο που σας υπόσχεται να χάσετε κιλά μπορεί να περιλαμβάνει φαγητά χωρίς… νοστιμιά. Εάν κάνετε δίαιτα και νιώθετε τα φαγητά να είναι άγευστα κάντε τις παρακάτω αλλαγές που θα προσθέσουν γεύση αλλά και θα διατηρήσουν την ποιότητα στη διατροφή σας. Μαγειρέψτε με χυμούς Το καστανό ρύζι, η κινόα και άλλα δημητριακά μπορούν
Συμβουλές για… γρήγορη γράμμωση!
Σχεδόν όλοι όσοι πηγαίνουν τακτικά στο γυμναστήριο ονειρεύονται ένα γραμμωμένο κορμί παρόμοιο με αυτά που βλέπουν στα εξώφυλλα των περιοδικών. Δυστυχώς η γράμμωση δεν είναι εύκολη υπόθεση, απαιτεί συνδυασμό άσκησης και σωστής διατροφής και πάνω απ’ ολά επιμονή. Οι παρακάτω οδηγίες θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες και να αποκτήσεις όσο το
Το βραδινό τσιμπολόγημα μπορεί να μας… χαζέψει!
Αν οι νυχτερινές λιγούρες και οι βόλτες στο ψυγείο αποτελούν πάγια τακτική, πρέπει να μάθετε ότι εκτός από τη σιλουέτα σας, βλάπτετε και τον εγκέφαλό σας! Κανείς δεν είπε ποτέ ότι οι βραδινές επιδρομές στο ψυγείο και το τσιμπολόγημα έκανε καλό στην υγεία, αφού βλάπτει σίγουρα την πέψη και τη σωματική μάζα. Νέα έρευνα, όμως,
Σανίδα Plank : Ποιό είναι το παγκόσμιο ρεκόρ;
“Σανίδα Plank: Οι αρχάριοι μπορούν μερικά δευτερόλεπτα, οι πιο προχωρημένοι μερικά λεπτά…” Πόσο όμως είναι το παγκόσμιο ρεκόρ της σανίδας plank; Κι όμως είναι 4 ώρες και 26 λεπτά!!! Ο κάτοχος του ρεκόρ πλέον είναι ο 43χρονος  αστυνομικός μέλους των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων του Πεκίνου – SWAT Team Mao Weidong!    
“Κολπάκια” για να αδυνατίσετε!
Όποιος έχει κάνει δίαιτα ξέρει πόσο δύσκολο είναι – όχι μόνο να λιγοστέψουν τα κιλά στην ζυγαριά, αλλά και να μην αυξηθούν όταν την σταματήσει! Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορεί να βοηθήσουν! Δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό: Aυτό είναι ένα καλό τρικ για το επιτυχημένο αδυνάτισμα, το οποίο
5 πρωινά γεύματα ιδανικά για δίαιτα!
  Αβγά με μανιτάρια! Χτυπήστε 2 αβγά, και αναμείξτε τα με μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια που θα τα έχετε προετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ, λίγη μοτσαρέλα και λίγη ντομάτα στο τηγάνι. Χρειάζεται μόλις 4 λεπτά προετοιμασία και είναι ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.  Θερμίδες: Περίπου 300. Παρφέ φράουλα Αν σηκώνεστε από το κρεβάτι και θέλετε
«Κάνω Δίαιτα! Θα Πάρω μία Σαλάτα!» Ή μήπως όχι;
Σου έχουμε άσχημα νέα: η τεραστίων διαστάσεων σαλάτα σου που παρήγγειλες στο εστιατόριο μπορεί να έχει πιο πολλές θερμίδες από ένα άλλο λαχταριστό κυρίως πιάτο. Τα μυστικά μιας σαλάτας Όσο πιο μεγάλο τόσο το καλύτερο: αυτή φαίνεται να είναι η μόδα που εφαρμόζεται στα εστιατόρια και πουθενά αλλού το μέγεθος δε μετράει τόσο όσο σε

ΠΟΥΘΕΝΑ

 
6 δυναμωτικές τροφές για άντρες!
Ψάχνετε τις καλύτερες τροφές για ενίσχυση της μυϊκής σας μάζας, να σας δώσουν ενέργεια, και να ενδυναμώσουν την υγεία σας; Τα τρόφιμα αυτά είναι νόστιμα, εύκολο να βρεθούν και θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής σας διατροφής. Να βεβαιωθείτε ότι η επόμενη λίστα σας για ψώνια περιλαμβάνει αυτές τις έξι καλύτερες δυναμωτικές τροφές για
Ο κανόνας των 400 θερμίδων!
Μάθετε το μυστικό που μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας!   Ακόμη κι αν κάνουμε σοβαρές προσπάθειες ν’ αδυνατίσουμε, ακόμη κι αν κόψουμε τα γλυκά ή το βραδινό φαγητό, τα κιλά μας ενδέχεται να παραμείνουν ασυγκίνητα. Η απάντηση σε κάθε ερώτηση που περιέχει τη λέξη βάρος είναι «μεταβολισμός». Ένας «καλός» μεταβολισμός μπορεί
Υγιεινό παγωτό… στο λεπτό!
Ένα παγωτό ιδιαίτερο και πολύ γευστικό, που θα μας ενθουσιάσει! Το αβοκάντο του δίνει μια εξαίρετη μαστιχωτή υφή, ενώ το λάιμ με το άρωμά του επιβάλλεται στη λιπαρή γεύση που χαρακτηριστικά διαθέτει το αβοκάντο και την ακυρώνει. Δεν κρυσταλλώνει και το κυριότερο δεν χρειάζεται παγωτομηχανή! ΥΛΙΚΑ! 2 φλ. ώριμα αβοκάντο, λιωμένα ½ φλ. χυμό λάιμ 2
Ουσία στη φλούδα του μήλου μπορεί να μας προστατεύει από την παχυσαρκία!
Μία ουσία που βρίσκεται στη φλούδα του μήλου και ονομάζεται ουρσολικό οξύ μπορεί να αποτελέσει μία ασπίδα προστασίας έναντι της παχυσαρκίας, σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια. Πιο συγκεκριμένα, τα ποντίκια που κατανάλωσαν μία δίαιτα πλούσια σε λίπος και συμπεριελάμβανε ουρσολικό οξύ, ανέπτυξαν σημαντικά τη μυική τους μάζα, αλλά και τα κύτταρα του
Άρσεις θανάτου – Γιατί δεν πρέπει να λείπουν από ένα πρόγραμμα προπόνησης
Γνωστή ως μια από τις βασικές ασκήσεις για χτίσιμο μυϊκής μάζας, η άρση θανάτου (ή deadlift) σίγουρα δεν μπορεί να λείπει από ένα σοβαρό πρόγραμμα προπόνησης! Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσθέσει  μυϊκή μάζα χτίζοντας μια ισχυρότερη και πιο εντυπωσιακή σωματική διάπλαση, δεν μπορεί να παραμελήσει τις άρσεις θανάτου! Οι άρσεις θανάτου, εάν εκτελεστούν σωστά, θα βοηθήσουν
Η ζάχαρη βλάπτει τον εγκέφαλο των παιδιών, όσο και η κακοποίηση!
Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, ειδικά από τα παιδιά, έχει επιπτώσεις στην υγεία. Μια πρόσφατη έρευνα, όμως από Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, όμως, επισημαίνει πώς η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον εγκέφαλο… Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνητών, οι βλάβες που προκαλεί η ζάχαρη στον εγκέφαλο είναι τόσο
Οι 5 ασκήσεις που χρειάζεστε για τους πόνους στην πλάτη!
Πάνω από το 80% των ανθρώπων αντιμετωπίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους προβλήματα με την πλάτη και την μέση τους… Βασικός “υπαίτιος” για αυτό είναι ο καθιστικός τρόπος ζωής και η ελλιπής σωματική άσκηση. Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε να κάνετε μερικές απλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε ή
3 γευστικοί τρόποι να απολαύσετε… τα λεμόνια το πρωί!
Η κατανάλωση λεμονιών το πρωί ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Συνδυάζοντάς τα με άλλα φυσικά συστατικά, μεγιστοποιούμε τις ωφέλειές τους.   Πιθανώς γνωρίζετε ήδη τα οφέλη της κατανάλωσης νερού με λεμόνι το πρωί, με άδειο στομάχι. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος αποτοξίνωσης, βελτιστοποίησης των σωματικών λειτουργιών και εξασφάλισης πληθώρας απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων στον οργανισμό. Πώς
Λαχταριστή,ζεστή… φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι!
Ο γνωστός υγιεινός συνδυασμός του γιαουρτιού με φρούτα, με μικρές λεπτομέρειες που το κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό, χωρίς να το επιβαρύνουν με  πολλές θερμίδες.   Υλικά  (για 4 άτομα) 400γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, μήλα, βερίκοκα και αχλάδια (ανακατεμένα) 1 ξυλαράκι κανέλας 30γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ, καβουρδισμένη 1 κεσεδάκι γιαούρτι  με 2% λιπαρά 2 κ.σ μέλι 2 κ.γ ροδόνερο
Μύθος ή αλήθεια; Απαγορεύεται να τρώμε μετά τις 10 το βράδυ;
Όποιο φίλο σας και να ρωτήσετε (που κάνει δίαιτα) θα σας πει ότι αποφεύγει να τρώει μετά τις 10 το βράδυ. Τελικά τι ισχύει; Απαγορεύεται κατά τις βραδινές ώρες να βάζουμε έστω υγιεινές τροφές στο στόμα μας; Η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι δεν πρέπει να τρώμε τίποτα το βράδυ.