Λιποδιαλυτές Βιταμίνες – λειτουργίες και πηγές στα τρόφιμα!

Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες διαλύονται στο λίπος!  Για να μεταφερθούν στην κυκλοφορία του αίματος και μέσα στο σώμα, πρέπει να συνδεθούν σε στοιχεία του σώματος που είναι από λιπίδια ή λιπαρά.
 1718591

 

Τέσσερις βιταμίνες είναι λιποδιαλυτές: η Α, η D, η Ε και η Κ. Το σώμα μας μπορεί να αποθηκεύσει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες σε σωματικό λίπος. Δεν είναι απαραίτητο να προμηθεύετε τον οργανισμό σας καθημερινά με αυτές τις βιταμίνες.
Επικίνδυνα, τοξικά επίπεδα των λιποδιαλυτών βιταμινών μπορούν να εμφανιστούν όταν υπερβολικά επίπεδα καταναλώνονται σε καθημερινή βάση, συνήθως από συμπληρώματα διατροφής.
  • Βιταμίνη Α

Λειτουργίες
Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την νυχτερινή όραση και βοηθάει τα μάτια να προσαρμόζονται σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Προωθεί την ανάπτυξη της επιδερμίδας, των οστών και των ανδρικών και γυναικείων οργάνων αναπαραγωγής. Η βιταμίνη Α προστατεύει από τις μολύνσεις διατηρώντας την επιδερμίδα και τους ιστούς στο στόμα, το στομάχι, τα έντερα , το αναπνευστικό, το γεννητικό και ουροποιητικό σύστημα, υγιή. Η βήτα-καροτίνη μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Η βήτα-καροτίνη μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου και πιθανώς και καρδιαγγειακών παθήσεων.
Ελλείψεις
Η έλλειψη βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη νυχτερινή όραση, ξηροφθαλμία, μολύνσεις των ματιών, ξηρή λεπιδωτή επιδερμίδα, προβλήματα αναπαραγωγής και αργή ανάπτυξη.
Υπερδοσολογία
Επειδή η βιταμίνη Α αποθηκεύεται στο σώμα, μεγάλες ποσότητες μπορούν να είναι επιβλαβής. Συμπτώματα υπερδοσολογίας περιλαμβάνουν πονοκέφαλους, ξηρή λεπιδωτή επιδερμίδα, βλάβες στο συκώτι, πόνους στα οστά και στις αρθρώσεις, εμετούς, απώλεια της όρασης, νευρολογικές βλάβες και γενετικές ανωμαλίες. Το ανώτατο επιτρεπτό όριο για την βιταμίνη Α είναι 3000 μικρογραμμάρια για ενήλικες άντρες και γυναίκες.
Απαραίτητες Ποσότητες
Η ημερήσια δοσολογία για ενήλικες άντρες είναι 900 μικρογραμμάρια και για ενήλικες γυναίκες 700 μικρογραμμάρια.
Πηγές στα Τρόφιμα
Το σώμα μας μπορεί να προμηθευτεί την βιταμίνη Α σε δύο μορφές: ρετινόλη και βήτα-καροτίνη. Η ρετινόλη βρίσκεται σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το γάλα εμπλουτισμένο με βιταμίνη Α, το μουρουνέλαιο και τα αυγά. Η βήτα-καροτίνη βρίσκεται στα κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά και φρούτα και σε πολλά σκούρα φυλλώδη λαχανικά.
  • Βιταμίνη D

Λειτουργίες
Η βιταμίνη D αποτελεί μέρος μιας μεγάλης ομάδας θρεπτικών συστατικών και ορμονών που προωθούν την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου. Η βιταμίνη D βοηθάει στην εναπόθεση αυτών των μετάλλων στα οστά και τα δόντια κάνοντας τα πιο δυνατά και υγιή.
Ελλείψεις
Η έλλειψη της βιταμίνης D στην παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται ραχίτιδα, κατά την οποία τα οστά και τα κόκαλα είναι αδύναμα. Στους ενήλικες η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση που ονομάζεται οστεομαλάκυνση, κατά την οποία μαλακώνουν τα οστά. Επίσης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια οστικού ιστού, κατάσταση που ονομάζεται οστεοπόρωση.
Υπερδοσολογία
Επίσης επειδή η βιταμίνη D αποθηκεύεται στο σώμα, μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι τοξικές. Πέτρες στα νεφρά, νεφρικές βλάβες, αδύναμα οστά, υπερβολική αιμορραγία, μυϊκή αδυναμία και βλάβες μπορούν να εμφανιστούν. Το ανώτατο επιτρεπτό όριο πρόσληψης της βιταμίνης D είναι 4000 μονάδες (IU) για τους ενήλικες.
Απαραίτητες Ποσότητες
Η προτεινόμενη ημερήσια δοσολογία για τους ενήλικες μέχρι 70 ετών είναι 600 μονάδες. Πάνω από 70 ετών η προτεινόμενη ημερήσια δοσολογία φτάνει τις 800 μονάδες.
Πηγές στα Τρόφιμα
Η βιταμίνη D βρίσκεται στα ψάρια και στο μουρουνέλαιο. Ωστόσο βρίσκεται επίσης σε γάλα εμπλουτισμένο με βιταμίνη D. Η βιταμίνη D είναι γνωστή και ως η βιταμίνη του ηλίου γιατί δημιουργείται στην επιδερμίδα μας όταν η υπεριώδης ακτινοβολία χτυπάει την επιδερμίδα μας. Εάν έχετε μια ισορροπημένη διατροφή και εκτίθεστε στην ηλιακή ακτινοβολία τουλάχιστον για 1½ με 2 ώρες την εβδομάδα, θα έχετε την βιταμίνη D που χρειάζεστε. Σαν προφύλαξη, ειδικά κατά την διάρκεια του χειμώνα, για άτομα που δεν βγαίνουν αρκετά έξω, και για ηλικιωμένα άτομα των οποίων η επιδερμίδα δεν μπορεί να κάνει τόσο αποτελεσματικά την μετατροπή, συνίσταται η κατανάλωση γάλακτος εμπλουτισμένου με βιταμίνη D. Εάν δεν πίνετε γάλα τότε ρωτήστε τον γιατρό σας για τα συμπληρώματα διατροφής.
Σημείωση: τα περισσότερα τυριά και προϊόντα γιαουρτιού δεν φτιάχνονται από εμπλουτισμένο γάλα.
  • Βιταμίνη E

Λειτουργίες
Η βιταμίνη Ε είναι ο σωματοφύλακας του σώματος μας. Λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό, εμποδίζοντας μια χημική αντίδραση που λέγεται οξείδωση, η οποία μπορεί μερικές φορές να έχει επιβλαβής επιπτώσεις στο σώμα μας. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Ε προστατεύει τα πολυακόρεστα λιπαρά, το ερυθρά κύτταρα, και την βιταμίνη Α από τις καταστροφικές επιπτώσεις του οξυγόνου. Τα κύτταρα των πνευμόνων είναι συνεχώς εκτεθειμένα στις καταστροφικές συνέπειες του οξυγόνου αλλά η βιταμίνη Ε προστατεύει αυτούς τους ιστούς.
Είναι σημαντική για την σωστή λειτουργιά των νευρικών, μυικών ιστών και του κυκλοφορικού συστήματος.
Ελλείψεις
Λόγω της αφθονίας της σε πολλές τροφές η ανεπάρκεια της βιταμίνης Ε είναι σπάνια. Ωστόσο υπάρχουν δύο εξαιρέσεις. Εφόσον η μεταφορά της βιταμίνης Ε από την μητέρα στο βρέφος πραγματοποιείται τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, τα πρόωρα βρέφη μπορεί να έχουν έλλειψη της. Χωρίς την βιταμίνη Ε, τα ερυθρά κύτταρα διαρρηγνύονται και το βρέφος γίνεται αναιμικό. Επίσης υπάρχουν μερικά άτομα τα οποία αδυνατούν να απορροφήσουν κανονικά τα λιπαρά και για αυτό αναπτύσσουν ανεπάρκεια της βιταμίνης Ε. Σε αυτή την περίπτωση το νευρικό σύστημα μπορεί να επηρεαστεί.
Υπερδοσολογία
Άτομα που λαμβάνουν μεγάλες δόσεις από το στόμα δεν έχουν σημαντικά εμφανή συμπτώματα. Ωστόσο θαμπή όραση, διάρροια, ζάλη , πονοκέφαλος, ναυτία, στομαχικές κράμπες, ασυνήθης κούραση και αδυναμία έχουν αναφερθεί. Το ανώτατο επιτρεπτό όριο για την βιταμίνη Ε είναι 1000 χιλιοστόγραμμα ημερησίως.
Απαραίτητες Ποσότητες
Η βιταμίνη Ε είναι μια ομάδα με ουσίες που αποκαλούνται τοκοφερόλες, με διαφορετικές δυναμοποιήσεις. Η ποσότητα μετριέται σε αναλογία α-τοκοφερόλης και αποτελεί σταθερή μονάδα μέτρησης. Η προτεινόμενη ημερήσια δοσολογία για ενήλικες είναι 15 α-τοκοφερόλες.
Πήγες στα Τρόφιμα
Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε μια ποικιλία τροφίμων. Η καλύτερη πηγή είναι η φύτρα του σιταριού και το σιτέλαιο, η σόγια, το καλαμπόκι, το κάρθαμο και το βαμβακέλαιο. Άλλες καλές πηγές είναι η μαργαρίνη, η μαγιονέζα, η σάλτσα για τις σαλάτες, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα φιστίκια, και το φυστικοβούτυρο. Αρκετή ποσότητα περιλαμβάνουν και τα δημητριακά ολικής, το καλαμπόκι, το μοσχαρίσιο συκώτι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα ψάρια και τα αυγά.
  • Βιταμίνη K

Λειτουργίες
Η βιταμίνη Κ είναι μια ομάδα χημικών λιποδιαλυτών στοιχείων. Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την δημιουργία των πρωτεϊνών που προκαλούν την πήξη και δημιουργούν θρόμβους στο αίμα. Αυτό σταματάει την αιμορραγία. Η βιταμίνη Κ επίσης βοηθάει το σώμα να δημιουργεί άλλες πρωτεΐνες για το αίμα, τα οστά και τα νεφρά.
Ελλείψεις
Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Κ είναι σπάνια. Ωστόσο, η ανεπάρκεια της μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκή πήξη του αίματος και να αυξήσει τις αιμορραγίες και τις μελανιές. Ορισμένα προβλήματα υγείας μπορούν να προκαλέσουν ανεπάρκεια όπως η κακή διατροφή λόγω της εξάρτησης από το αλκοόλ, κοιλιακές ασθένειες, ελκώδης κολιτίδα, κυστική ίνωση και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Μερικά φάρμακα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της βιταμίνης Κ, αλλάζοντας την λειτουργία του συκωτιού ή καταστρέφοντας τα εντερικά βακτήρια που δημιουργούν την βιταμίνη Κ.
Υπερδοσολογία
Η προτεινόμενη ημερήσια δοσολογία για τους ενήλικες άντρες είναι 120 μικρογραμμάρια και για τις ενήλικες γυναίκες 90 μικρογραμμάρια.
Απαραίτητες Ποσότητες
Η προτεινόμενη ημερήσια δοσολογία για τους ενήλικες άντρες είναι 120 μικρογραμμάρια και για τις ενήλικες γυναίκες 90 μικρογραμμάρια.
Πηγές στα Τρόφιμα
Η βιταμίνη Κ μπορεί να δημιουργηθεί στο πεπτικό σύστημα από τα δισεκατομμύρια βακτήρια που βρίσκονται στα έντερα μας. Μερικά από τα βακτήρια συνθέτουν την βιταμίνη Κ που το σώμα μπορεί να απορροφήσει. Καλή πηγή από τρόφιμα είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, το χοιρινό, το συκώτι , τα δημητριακά ολικής, η βρώμη και τα πίτουρα. Ικανοποιητική πηγή θεωρούνται τα φρούτα, τα λαχανικά, οι σπόροι, κόνδυλοι, το γάλα και τα αυγά.

ΠΗΓΗ

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ KANE SHARE ή ΠΑΤΗΣΕ LIKE
Follow us: Transformers on Facebook |@transformersfc on Instagram
       

Contact Info

 

TRANSFORMERS Fitness Club

Phone: 2310 384186
Email: transformersfitnessclub@gmail.com
Address: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 30, Καλαμαριά

About Us

 

Ελάτε σήμερα για ένα δωρεάν δοκιμαστικό

και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί στο TRANSFORMERS είναι διαφορετικά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

 
Μη ενοχικός μουσακάς!
Υλικά   πατάτες κομμένες ροδέλες Υλικά για τον κιμά κιμάς κοτόπουλο χυμός ντομάτας 3 φύλλα δάφνης 1 ξυλάκι κανέλας αλάτι Υλικά “τύπου μπεσαμέλ” Γιαούρτι 2% αυγά μεσαία μοσχοκάρυδο σκόνη τυρί Arla  5% τριμμένο αλάτι Εκτέλεση Κόβουμε ροδέλες τις πατάτες,όσο το δυνατό στο ίδιο πάχος.Τις οποίες βάζουμε στον ατμομάγειρα.     Παίρνουμε τον κιμά κ όλα
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ… και πως να μην ξανακυλίσετε στον βούρκο της αμαρτίας
Σας φαίνεται γνώριμο; «Από Δευτέρα ξαναρχίζω δίαιτα», «από αύριο ξανα σωστή διατροφή και γυμναστική», «από Δευτέρα γυμναστήριο, το αποφάσισα»! Ξεκινάτε με όρεξη την καινούρια σας ζωή με υγιεινή διατροφή και γυμναστική. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε. Μετά από λίγο καιρό όμως όλο αυτό ξεφουσκώνει και ξανακυλάτε στο πρόχειρο φαγητό και στον καναπέ σας νιώθοντας τύψεις. Έχω
Καρκίνος του θυρεοειδούς, διάγνωση και αντιμετώπιση
Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι γνωστός στο χώρο της επιστημονικής κοινότητας ως μήνας αφύπνισης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του θυρεοειδούς και για το σκοπό αυτό η Λέκτορας του Πανεπιστημίου Harvard, Μεντζελοπούλου Παρασκευή – Ενδοκρινολόγος (www.endodiabetes.gr) δίνει υπεύθυνες απαντήσεις  για όλα αυτά τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε για την διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς
Γιατί πεινάς τόσο πολύ μετά την άσκηση;
Μόλις ολοκλήρωσες το 45λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής σου και το μόνο που σκέφτεσαι είναι το φαγητό!  Δυστυχώς όμως ο κανόνας για να αδυνατίσεις λέει ότι πρέπει να καις περισσότερες θερμίδες απ’ όσες καταναλώνεις μέσα στην ημέρα. Που οφείλεται όμως το γεγονός ότι θες να φας ό,τι βρεις μπροστά σου μετά την προπόνηση; Μία αιτία είναι το
Οδηγίες για μια σωστή προθέρμανση πριν τα βάρη!
Για πολλούς γυμναστές και body builders, αποτελεί τον βασικό κανόνα πριν τα βάρη στο γυμναστήριο! Ποιος είναι αυτός; Κάνε σωστή προθέρμανση!     Σκοπός της γυμναστικής είναι να βοηθήσει το σώμα μας και όχι να το βλάψει. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η σημασία της σωστής προθέρμανσης είναι τόσο μεγάλη. Καταρχήν πάνω
Μικρά μυστικά για το βραδινό γεύμα…
Υπάρχουν αρκετές απόψεις για το βραδινό γεύμα, μερικοί πιστεύουν ότι αν το βραδινό τους γεύμα αποτελείται από ένα γιαούρτι με λίγα δημητριακά πρωινού ή  δύο φρούτα, θα χάσουν βάρος εύκολα και γρήγορα . Αυτοί βέβαια είναι η μια εκδοχή, διότι ένα άλλο ποσοστό  ατόμων πιστεύει ότι αν δεν καταναλώσει τίποτα  στο βραδινό του γεύμα θα
Το αλκοόλ… δεν σκοτώνει τελικά τα εγκεφαλικά κύτταρα!
Όσοι έχουν περάσει μια βραδιά κραιπάλης, το πιθανότερο είναι να νιώθουν λίγο πιο «χαζοί» την επόμενη ημέρα. Ισχύει, όμως, αυτό που λέμε «έκαψα εγκεφαλικά κύτταρα»; Μετά από κάμποσα ποτά και έναν βαθύ ύπνο που ακολουθεί την κατανάλωση αλκοόλ, συνήθως αισθανόμαστε κάπως έτσι: οι αισθήσεις μας δεν είναι και τόσο οξείες, η ομιλία μας επιβραδύνεται, η
Θέλεις να χάσεις κιλά χωρίς να… ξοδέψεις μια περιουσία; Αγόρασε αυτές τις 5 τροφές!
Νόστιμες, οικονομικές και κυρίως άκρως διαιτητικές επιλογές, αυτές είναι οι τροφές που πρέπει πάντοτε να έχεις στην κουζίνα σου! Η αλήθεια είναι πως, κατά βάση, οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας τη δίαιτα ως μία αρκετά δαπανηρή διαδικασία, αφού περιλαμβάνει στο καθημερινό πρόγραμμά της σχετικά ακριβά τρόφιμα. Ωστόσο, αν τα οικονομικά σου δεν στο επιτρέπουν,
Κορμί χωρίς κυτταρίτιδα; Γίνεται!
Καιρός δεν είναι να μπει ένα τέλος σε αυτό το μεγάλο άγχος που κατατρώει την πλειοψηφία των γυναικών ειδικά αυτή την περίοδο; «Πώς θα βγω έτσι στην παραλία;», «Τι πρέπει να κάνω για να φύγει πια αυτή η κυτταρίτιδα;», «Ποια είναι επιτέλους η μυστική συνταγή για να γλιτώσω;». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις
Τι σωματότυπος είστε; Εκτόμορφος, Μεσόμορφος και Ενδόμορφος!
Εκτόμορφος Εάν έχετε ένα εκτομορφικό σωματότυπο τότε έχετε φυσικά ένα κοκαλιάρικο σώμα και αγωνίζεστε να πάρετε βάρος, είτε μυϊκή μάζα είτε λίπος, έτσι για σας η διατροφή και η προπόνηση είναι το κλειδί. Αν ο στόχος σας είναι να προσθέσετε περισσότερο βάρος θα πρέπει να αποφεύγετε την υψηλής έντασης καρδιαγγειακή άσκηση και να επικεντρωθείτε αποκλειστικά

ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ!

 
Tροφές που προστατεύουν από τα γηρατειά και από παθήσεις που σχετίζονται με το πέρασμα των χρόνων!
Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν ορισμένες τροφές που προστατεύουν από τα γηρατειά και από παθήσεις που σχετίζονται με το πέρασμα των χρόνων και τη διαδικασία γήρανσης. Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές; Eλαιόλαδο! Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο ελαιόλαδο ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για τα χαμηλά ποσοστά καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου. Επίσης, περιέχει και πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά
Oι καλύτερες τροφές για άντρες άνω των 50 ετών!
Οι καλύτερες τροφές για τους άνδρες άνω των 50 ετών, είναι εκείνες που μπορούν να τους βοηθήσουν να ασχοληθούν με όλες τις αλλαγές στο σώμα τους, καθώς μεγαλώνουν. Οι γυναίκες περνούν στην εμμηνόπαυση, αλλά οι άνδρες βιώνουν τις δικές τους, πιο ανεπαίσθητες αλλαγές καθώς γερνούν. Με την «ανδρόπαυση» ή ανδρική κλιμακτήριο, σιγά-σιγά μειώνονται τα επίπεδα
Ουσία στη φλούδα του μήλου μπορεί να μας προστατεύει από την παχυσαρκία!
Μία ουσία που βρίσκεται στη φλούδα του μήλου και ονομάζεται ουρσολικό οξύ μπορεί να αποτελέσει μία ασπίδα προστασίας έναντι της παχυσαρκίας, σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια. Πιο συγκεκριμένα, τα ποντίκια που κατανάλωσαν μία δίαιτα πλούσια σε λίπος και συμπεριελάμβανε ουρσολικό οξύ, ανέπτυξαν σημαντικά τη μυική τους μάζα, αλλά και τα κύτταρα του
Η γυμναστική που θα απογειώσει τη δίαιτά σας!
Το έχουμε ξαναπεί: δίαιτα και άσκηση πάνε πακέτο. Για να έχουμε όμως καλύτερα αποτελέσματα και να μην κολλήσουμε, τι γυμναστική πρέπει να κάνουμε; Πρώτα και κύρια αερόβια άσκηση. Ο κύριος ρόλος της αερόβιας άσκησης είναι η καύση του λίπους κατά την διάρκεια της άσκησης. Εκτελώντας λοιπόν την άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτά με μια μέτρια ένταση,
Οι 4 καλύτερες ασκήσεις για μια καλοσχηματισμένη και sexy πλάτη!
Το θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει και μας υπενθυμίζει ότι έφτασε ο καιρός να απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο. Βέβαια μας υπενθυμίζει επίσης ότι θα πρέπει να φορέσουμε το μαγιό μας και να δείξουμε το σώμα μας. Τώρα για να πούμε την αλήθεια, και σε ποιον δεν θα άρεσε να τραβά πάνω του τα βλέμματα
Τα μυστικά της μακροζωίας!
Ζήστε ως τα 100… ! Απλοί τρόποι και μυστικά για να τα εκατοστίσετε υγιείς. Ακόμη και αν σας φαίνεται ουτοπία, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχει τρόπος για να ζήσετε χωρίς προβλήματα μέχρι τα βαθιά γεράματα. Και αν νομίζετε ότι θα πρέπει να εφαρμόσετε μια ζωή αυστηρούς κανόνες ή να ζήσετε ζωή γεμάτη στερήσεις, κάνετε λάθος!
Τα έξυπνα τρόφιμα για να ξυπνήσετε τον μεταβολισμό σας!
Για να χάσετε αυτά τα “επιπλέον κιλά”  το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι  μια, ακόμα και ήπια, σωματική δραστηριότητα και να συμπληρώσετε σωστά την διατροφή σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι δεν είναι τόσο περίπλοκο. Απλά χρησιμοποιείστε τα παρακάτω  τρόφιμα σε μια ισορροπημένη διατροφή και σύντομα θα δείτε το αποτέλεσμα που θέλετε !  
Ξεκίνησες διατροφή; Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο!
Αν έχετε πήξει στο βραστό και ψητό κοτόπουλο ορίστε μια εναλλακτική συνταγή που θα σας κάνει να απενοχοποιήσετε τη γεύση στο φαγητό!   Υλικά  400 γρ. κοτόπουλο στήθος 3 ντομάτες ή χυμός ντομάτας 1 καρότο 1 κρεμμύδι 2 πράσινες πιπεριές 1 σφηνάκι κρασί λευκό 1κ.σ. ελαιόλαδο Πάπρικα, αλάτι, πιπέρι 1 κεσεδάκι γιαούρτι, άπαχο   Εκτέλεση
Γιατί νιώθω συνέχεια κουρασμένος/η;
Η κατάσταση της κόπωσης αποτελεί μια συχνή παθολογική κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από πτώση των επιπέδων ενέργειας του σώματος, η οποία μπορεί να είναι τόσο σημαντική που να παρακωλύει την ομαλή τέλεση καθημερινών συνήθων δραστηριοτήτων. Για να αντλήσει φυσιολογικά την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός πρέπει να λειτουργούν ομαλά τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του κυττάρου,
Πέντε σάντουιτς με λιγότερες από 230 θερμίδες!
Το πιο απλό και εύκολο σνακ, το σάντουιτς, μπορεί να γίνει γευστικό, νόστιμο και κυρίως διαιτητικό, αρκεί να κάνετε τους κατάλληλους συνδυασμούς. Ξεφύγετε από την εύκολη λύση ψωμί, τυρί, ζαμπόν και δημιουργήστε σάντουιτς, τα οποία όχι μόνο έχουν ελάχιστες θερμίδες, αλλά προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οι 5 διαιτητικές προτάσεις για σάντουιτς: 1. Σάντουιτς με

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ

 
Top 10 – Ευεργετικές Ιδιότητες Δέκα Θεραπευτικών Βοτάνων
ΧΑΜΟΜΗΛΙ Το χαμομήλι θεωρείται ευστόμαχο και ευκοίλιο. Αποτελεί μια τέλεια λοσιόν καθαρισμού του προσώπου, ανανεώνει τα κουρασμένα και πρησμένα μάτια και περιποιείται τα μαλλιά, ανοίγοντας το χρώμα τους και χαρίζοντάς τους λάμψη. Είναι κατάλληλο για το κοινό κρυολόγημα, τη στοματίτιδα, την ουλίτιδα και τις αιμορροΐδες, ενώ οι κομπρέσες με χαμομήλι καταπραΰνουν και θεραπεύουν τις τοπικές
Μύθοι για τη διατροφή το καλοκαίρι!
  Κόβει την όρεξη η υπερβολική ζέστη; Ξεδιψάει το παγωμένο νερό; Παχαίνουν τα φρούτα το καλοκαίρι; Διατροφικά ερωτήματα που τίθενται μονίμως, γεννώντας διαχρονική… σύγχυση, ίσως γιατί κάποιοι από τους μύθους που τα περιβάλλουν συνδέονται με ισχυρές γευστικές απολαύσεις. Φαγητό και καύσωνας… Η ζέστη δεν μειώνει την όρεξη, απλώς την «προσαρμόζει» στις κλιματικές συνθήκες της εποχής.
Light παγωτό σοκολάτας με… στέβια!
Εκτέλεση Βάζουμε το κακάο σε σκόνη μαζί με 1 φλιτζάνι από τη κρέμα γάλακτος με 12% λιπαρά σε μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με 12% και την κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά. Φέρνουμε το μείγμα μας σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, και αφαιρούμε από
6 μυστικά για γρήγορο μεταβολισμό
Τα βασικά μαθήματα που ίσως γνωρίζετε για τον μεταβολισμό είναι ότι δεν πρέπει να παραλείπετε το πρωινό καθώς και να μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες. Τι κάνουν σωστά οι άνθρωποι με υψηλό μεταβολισμό; Υιοθετήστε τους τρόπους που χρησιμοποιηθούν για να μικρύνουν τη μέση τους και να έχουν καλό σχήμα στο σώμα. Φάτε σνακ πριν την ώρα
6 Τροφές πρωταθλήτριες… στο αδυνάτισμα!
Αβγό! Πλούσιο σε πρωτεΐνες, με εύκολη προετοιμασία και χαμηλό σε θερμίδες. Βοηθά στην  μυϊκή ενδυνάμωση και ενισχύει τον οργανισμό με τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα! Μούρα! Πλούσια σε βιταμίνη C, εμπλουτίζουν κάθε γεύμα, με τη γεύση και το χρώμα τους . Προσφέρουν την βοήθεια τους, στη μείωση των ζημιών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες
Συμβουλές για να… εμφανιστούν οι κοιλιακοί!
  Η σωστή διατροφή είναι ο απόλυτος άρχοντας στην υπόθεση κοιλιακοί… Υπάρχουν και κάποιες άλλες συμβουλές που πρέπει να ξέρουμε, όπως: 1. Όσο και να γυμνάζεται τους κοιλιακούς σας αν έχετε υψηλό ποσοστό σωματικού λίπους  δεν πρόκειται να τους δείτε ποτέ. 2. Ποτέ κανείς δεν είδε τους κοιλιακούς του χρησιμοποιώντας χάπια, σκόνες, ζώνες, φόρμες, δονούμενος ιμάντες
Μαγειρέψτε στο σπίτι πιο υγιεινά και με λιγότερες θερμίδες!
Τροποποιήστε κάποιες συνταγές για να μπορείτε να απολαμβάνετε κάποια αγαπημένα αλλά ίσως “απαγορευμένα” φαγητά! Πολλά από τα φαγητά τα οποία βρίσκονται στο ελληνικό διαιτολόγιο, πολλοί τα αποφεύγουν και δεν τα μαγειρεύουν, είτε επειδή βρίσκονται σε κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους είτε γιατί πιστεύοουν ότι δεν ενδείκνυνται, επειδή υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας.   Ομως υπάρχουν πολλοί τρόποι
Πότε είναι το σώμα σας έτοιμο για γυμναστική μετά την γέννα και τι ασκήσεις να προτιμήσετε;
Πόσο σύντομα μετά τη γέννα μπορείτε να ξεκινήστε να ασκήστε; Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε, πότε είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσετε να ασκήστε ανάλογα με το πόσο γυμναστική κάνατε πριν την εγκυμοσύνη και πώς να καταλάβετε πόσο αντέχει το σώμα σας. Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας ζητήσει να περιμένετε μέχρι
4 λόγοι που δεν έχετε το σώμα που θα θέλατε!
Αλλεργίες, κακές διατροφικές συνήθειες ακόμα και το κοντινό σας περιβάλλον, μπορεί να είναι οι αιτίες, που απλά δεν έχετε το σώμα που τόσο λαχταράτε. Τη δίαιτά σας την ακολουθείτε πιστά, πειρασμός έχετε ξεχάσει τι θα πει και στο γυμναστήριο είστε ο πιο επιμελής «αθλητής». Αλλά τι συμβαίνει και η ζυγαριά δε λέει να σας κάνει
Εορταστικό τραπέζι χωρίς ενοχές!
  Λίγες μέρες μείνανε μέχρι τα Χριστούγεννα και εσείς ήδη είστε περικυκλωμένοι από τις θερμίδες των φαγητών και των γλυκών. Τρώγοντας όμως, με στρατηγική και με έλεγχο των μερίδων, φέτος θα μπορούσατε να μην έχετε εφιάλτες με το βάρος σας και να ευχαριστηθείτε και τις γιορτινές ημέρες. Το εορταστικό πλάνο δράσης χωρίζεται σε τρεις φάσεις… •

ΠΟΥΘΕΝΑ

 
9 Έξυπνες Συνήθειες Που Αδυνατίζουν και Φέρνουν τη Φύση στο Πιάτο σας!
Οι ακόλουθοι κανόνες υπόσχονται να σας βοηθήσουν να τρώτε πιο υγιεινά να σας απαλλάξουν από τις περιττές θερμίδες και να φέρουν τη φύση στη διατροφή σας! Την άνοιξη μαζί με τη φύση, ξυπνάει και η διάθεσή σας για πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή; Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε τις βασικές αρχές της φυσικής διατροφής η
Πανακότα με γάλα αμυγδάλου! (vegeterian)
Υλικά για 4 μερίδες: 600 ml γάλα αμυγδάλου 4 κουτ. σούπας στέβια κρυσταλλική ή 30 σταγόνες εκχύλισμα 15 γρ. ζελατίνη φυτικής προέλευσης 1 κλωναράκι βανίλιας ή 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας Γλυκό του κουταλιού ή μέλι Εκτέλεση: Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου, τη στέβια, το κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κάθετα, και τοποθετούμε στη
10 επιλογές συνδυασμού τροφών πριν και μετά το γυμναστήριο!
Πριν: Τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως με μπανάνα και κανέλα Οι υδατάνθρακες είναι οι καλύτεροι φίλοι σας πριν το γυμναστήριο. Το κλειδί είναι να έχουμε έναν συνδυασμό απλών και σύνθετων υδατανθράκων έτσι ώστε η απελευθέρωση της ενέργειας κατά τη διάρκεια της προπόνηση σας να είναι αργή και σταθερή. Το τοστ ολικής αλέσεως με φρούτα, σας
Το… Μίσο και η χρήση του!
Το Μίσο, είναι μία πάστα που δημιουργείται από τη ζύμωση της σόγιας με ειδικούς μύκητες, οι οποίοι αναπτύσσουν λακτοβάκιλους και ένζυμα, ιδιαίτερα θρεπτικά και υποστηρικτικά για την πεπτική διαδικασία και την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών της τροφής μας. Κάνει εύγευστα τα φαγητά και συγχρόνως ενισχύει την υγεία, προσφέροντας σημαντικά συστατικά όπως: λακτοβάκιλους, ένζυμα, βιταμίνες,
Πρωτεϊνούχα σνακς να πάρεις μαζί σου στο γραφείο!
Εάν έχεις κάνει έστω και μια φορά στη ζωή σου δίαιτα, τότε ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να κάνεις έξυπνες επιλογές στα σνακ σου. Κάτι που να είναι χαμηλό σε θερμίδες, χορταστικό και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς σου ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ! Η λύση βεβαίως…απλή. Πρωτεϊνούχα σκευάσματα. Σε κρατούν χορτάτη, επιταχύνουν τις καύσεις και φυσικά χτίζουν ποντίκια. Μύες
Μετά την προπόνηση… Τί?
Μόλις τελειώσατε την προπόνηση και δε βλέπετε την ώρα να φτάσετε σπίτι, να «τσιμπήσετε» κάτι και να ξεκουραστείτε !!! Είστε σίγουροι όμως ότι γνωρίζετε τί πρέπει να καταναλώσετε, για να μην πάει όλος ο «κόπος» της προπόνησης χαμένος? Μετά την προπόνηση… Τί? Με το πέρας της προπόνησης το σώμα μας έχει καταπονηθεί – αφυδατωθεί αρκετά,
After Christmas Diet Tips!
Στην περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών, είτε υπάρχουν διακοπές είτε όχι, οι διατροφικοί πειρασμοί βρίσκονται συνεχώς σε περίοπτη θέση. Αποτέλεσμα, να καταναλώνουμε περισσότερες μερίδες και δη λιπαρούχες, με σαφώς μειωμένη φυσική δραστηριότητα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η αποθήκευση πλεονάζοντος λίπους, θα βρίσκεται σε αυξημένο βαθμό! Ακολούθησε τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές ώστε να μη νιώσεις πείνα
ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ / ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ- ΘΑΝΑΤΟΣ
Η Υπερφαγία έχει πρόσφατα ταξινομηθεί ως μια ξεχωριστή κατηγορία διατροφικής διαταραχής. Τα άτομα τα οποία καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν καταφεύγουν σε αυτό-προκαλούμενους εμετούς παλεύουν με το παραπάνω βάρος, με αισθήματα ντροπής για αυτό. Παρομοίως και με τα συναισθήματα τους και με την συμπεριφορά τους. Η σημαντική διαχωριστική γραμμή που
Σοκολατένια κρέμα quaker!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης 300 ml γάλα 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη 1-2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού τύπου Nutella (κατά προτίμηση σπιτική…) 2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες με το πηρούνι 1 πρέζα μοσχοκάρυο Για το γαρνίρισμα Κανέλα και 4 μπισκότα petits-beurre, ολικής άλεσης, θρυμματισμένα (προαιρετικά) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε
Σόγια και άθληση:Το γάλα της σόγιας η καλύτερη τροφή για ένα υγιές σώμα!
Οι πρωτεΐνες της σόγιας χτίζουν ισχυρούς μυς Το γάλα της σόγιας αναδεικνύεται καθημερινά ως το καλύτερο στοιχείο για την καθημερινή – ορθή διατροφή των αθλητών και όλων όσων επιθυμούν να διατηρούν ένα υγιές σώμα.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολλών ερευνών η πρωτεΐνη που περιέχεται στην σόγια μπορεί να επηρεάσει την αθλητική απόδοση μέσα από την προμήθεια