Οι 13 πιο επικίνδυνες δίαιτες !

fad-diet
Οι δίαιτες που θα πούμε έχουν σαν στόχο τη μείωση βάρους σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Οι περισσότεροι από μας έχουμε ακούσει για κάποια ή και κάποιες απο αυτές… Είτε το έχουμε διαβάσει σε κάποιο ανόητο site, είτε από κάποιο φίλο που έχει ένα φίλο που του είπε ότι έχασε 18κιλά σε 4 μέρες και ούτω καθεξής…
Όπως και να έχει παρακάτω αναφέρουμε κάποιες από τις δίαιτες που σε καμια -μα καμία- περίπτωση δεν πρέπει ΠΟΤΕ να δοκιμάσετε… Είναι επικίνδυνες και δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται όπως θα θέλατε…
 • H δίαιτα της ταινίας! (Tapeworm diet)
Μία δίαιτα που εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.  Λέγοντας ταινία εννοούμε ένα σκουλήκι το οποίο είτε το τρως σιγά-σιγά είτε παίρνεις χάπια που βοηθούν το σκουλήκι να μεγαλώσει στο σώμα σου. Το σκουλήκι αυτό εμπλέκεται στη λειτουργία της πέψης (απορρόφηση θρεπτικών) με αποτέλεσμα το άτομο που το έχει να μπορεί να καταναλώσει πιο πολλές θερμίδες (αν μπορεί βέβαια επειδή η όρεξή του μειώνεται πολύ) με αποτέλεσμα το άτομο να χάσει κιλά.
Όταν καταφέρει το άτομο να χάσει τα κιλά που θέλει τότε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή έτσι ώστε να σκοτώσει το σκουλήκι. Με λίγα λόγια δε πρόκειται για δίαιτα αλλά για ασθένεια! Ευτυχώς ο FDA απαγόρεψε τα χάπια που βοηθούν στην ανάπτυξη του σκουληκιού.
Γιατί να μη κάνουμε τη δίαιτα αυτή;
 1. Η δίαιτα μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρα για κάποιους και έχει και πολλές παρενέργειες. 
 2. Τα κιλά που χάθηκαν θα επιστρέψουν αργότερα.
 3. Τα σκουλήκια προκαλούν πρήξιμο στο στομάχι κάτι που φαίνεται αντιαισθητικό ακόμα και αν χάσει ο άλλος κιλά.
 4. Η φαρμακευτική θεραπεία είναι πολύ ακριβή.
 
 • Η δίαιτα της σούπας! (Soup diet)
Υπάρχει σε διάφορες εκδοχές όπως λαχανόσουπας ή κοτόσουπας. Ποιος είναι ο νόμος εδώ; Φάε πρωινό και όλη την υπόλοιπη ημέρα τρώγε σούπα αν πεινάς. Πολύ απλό μάλιστα. Αλλά είναι υγιεινό; Όχι και τόσο αφού οποιαδήποτε καλή διατροφή χρειάζεται την κατανάλωση ποικιλίας τροφών οι οποίες θα μας δώσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. 
Η δίαιτα αυτή δουλεύει διότι σε αναγκάζει να μη καταναλώνεις πολλές θερμίδες. Λογικό πόση σούπα μπορεί να φάει κάποιος… 
Θα χάσεις βάρος αλλά το σώμα θα έχει υποστεί ένα σοκ και φυσικά θα ξαναπάρεις τα κιλά αργότερα!
 • Η δίαιτα του χυμού γκρέιπφρουτ! (Grapefruit juice diet)
Μία δίαιτα που ξεκίνησε από το 1930. Η φιλοσοφία της είναι να τρως τα πάντα που σου αρέσουν (dressings, τηγανιτά, οτιδήποτε) αρκεί να μην περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες. Μπορείς να τρως πολλά λιπαρά και πρωτεΐνες και μετά να καταναλώνεις σχεδόν 2 λίτρα χυμό grapefruit τη μέρα. Ο χυμός μαζί με την πρωτεΐνη υποτίθεται ότι έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί την καύση λίπους. 
Εντάξει αδιαμφισβήτητα το grapefruit είναι πολύ υγιεινό φρούτο αλλά ντάξει μη το παρακάνουμε… 
Φυσικά δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να επαληθεύει τη θεωρία αυτή.
 • Η δίαιτα των παιδικών τροφών! (Baby food diet)
Υπάρχουν πολλές δίαιτες διάσημων. Η δίαιτα αυτή δημιουργήθηκε από τη δημοφιλή personal trainer Tracey Anderson ο οποίος έχει αναλάβει διάφορα αστέρια όπως η Gwyneth Paltrow, η Kate Hudson, ο Jake Gyllenhaal, κλπ. 
Η δίαιτα που έφτιαξε λέει ότι πρέπει να τρως πάνω από 14 βαζάκια παιδικής τροφής ημερησίως και μετά αν θες να φας και ένα κανονικό βραδινό. Οι παιδικές τροφές που συνιστά είναι πολύ χαμηλές σε θερμίδες και είναι εύκολο να καταλάβεις πως μπορείς να χάσεις βάρος με αυτόν τον τρόπο. Όμως η δίαιτα είναι επικίνδυνη και πάλι λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών που δημιουργεί αλλά επίσης αυξάνει και τις πιθανότητες κραιπάλης.
 • Η δίαιτα HCG (HCG diet) ή και αλλιώς η Μέθοδος Simeons
Μπορεί να είναι γνωστό ότι διάφορες ορμόνες επηρεάζουν την όρεξή μας όπως και τη μείωση και αύξηση σωματικού βάρους, όμως η παραπάνω δίαιτα είναι πολύ “μπροστά” στην ορμονοθεραπεία. Κατά τη δίαιτα αυτή, μπορείς είτε να κάνεις ενέσεις είτε να καταπιείς κάποιο χάπι είτε να βάλεις μία κρέμα τα οποία όλα αυτά περιέχουν την ορμόνη HCG, η οποία προέρχεται από τον ανθρώπινο πλακούντα. 
Υποτίθεται ότι η ορμόνη HCG καίει τα λιποκύτταρα και έτσι μπορείς να χάσεις λίπος και από τα πιο δύσκολα σημεία. Δεν έχει φυσικά αποδειχθεί ότι η ορμόνη κάνει τη δουλειά αφού επίσης η δίαιτα αυτή απαιτεί τη λήψη μόνο 800 θερμίδων ημερησίως. Επίσης η δίαιτα έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών στις γυναίκες (ovarian hyperstimulation syndrome), μία ασθένεια που μπορεί να απειλήσει και τη ζωή!
 • Η δίαιτα των μπισκότων! (Cookie diet)
Εντάξει είναι λογικό σε όλες οι δίαιτες να πρέπει να επιτρέπεται καμία φορά κάποιο γλυκάκι για να μη στερείσαι υπερβολικά, αλλά μία δίαιτα που να στρέφεται γύρω στο γλυκό και στην προκειμένη περίπτωση στα cookies είναι το κάτι άλλο…
Φάε λέει 6 μπισκότα τη μέρα και μετά φάε και βραδινό. Τα μπισκότα αυτά όμως δεν είναι η συνταγή ούτε της Βέφας ούτε της μαμάς! Είναι ειδικά μπισκότα τα οποία τα αγοράζεις και περιέχουν πρωτεΐνη από κρέας.
Η δίαιτα δουλεύει για κάποιους για το λόγο ότι απαιτεί την κατανάλωση μόνο 800 με 1000kcal ημερησίως όμως το διαιτολόγιο όπως καταλαβαίνουμε είναι τελείως ανισόρροπο.
 
Τα συγκεκριμένα μπισκότα δεν έχουν και τόσο φοβερή γεύση αν και αυτά είναι γούστα και το πιο πιθανό είναι να ξεσκιστείς στο αληθινό φαΐ σύντομα.
 • Η δίαιτα του Prolin!  (Prolinn diet ή Last Chance diet)
Η δίαιτα αυτή δημιουργήθηκε από τον Roger Linn, ένα γιατρό ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε τη λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Η θεωρία στηρίχτηκε στο να μην τρως τίποτα, όμως επειδή κάτι τέτοιο ήταν προβληματικό από μόνο του (αφού το να μην τρως τίποτα δεν είναι καν δίαιτα), αυτός που την έκανε έπρεπε να πίνει ένα ποτό, το Prolinn το οποίο περιείχε 400 θερμίδες. 
Αυτό το “μαγικό” ποτό αποτελείται από υποπροϊόντα σφαγείων και εμπεριείχε μαζί με πολλά άλλα κέρατα, τένοντες, οπλές, κλπ. 
Η δίαιτα αυτή συσχετίστηκε με πολλά προβλήματα υγείας και καρδιοπάθειες…
 • Η δίαιτα “φάε ότι θες”! (Eat what you want diet)
Στη συγκεκριμένη, ο Dr Herman Taller πρότεινε την αποφυγή τροφίμων που περιέχουν όλους τους υδατάνθρακες και την κατανάλωση προϊόντων με πολλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Όμως έπρεπε να καταναλώνεις μετά το φαγητό και ένα χαπάκι το οποίο αγόραζες και περιείχε ένα “ειδικό” φυτικό λάδι το οποίο υποτίθεται ότι ευνοούσε την καύση λίπους. Το χάπι δεν έκανε όμως αυτό που υποσχόταν και  ο γιατρός καταδικάστηκε για απάτη…
 
 • Η δίαιτα Kimkins (Kimkins diet)
Όταν ένα περιοδικό χαρακτηρίζει μία δίαιτα καλύτερη ακόμα και από ένα γαστρικό bypass είναι πολύ λογικό η δίαιτα αυτή να γίνει πολύ δημοφιλής. Αυτό ακριβώς συνέβηκε με την παραπάνω δίαιτα, όταν το περιοδικό Women’s World στην Αμερική  έκανε την εξής δήλωση. Αυτή η δίαιτα δε διαφέρει και πολύ από τις προηγούμενες δίαιτες που είπαμε. Περιόρισε την κατανάλωση θερμίδων σου στις 800 ημερησίως και παίρνε καθαρτικά. Η δίαιτα αυτή ήταν ισχυρή διότι υπήρχαν μαρτυρίες που λέγανε ότι δουλεύει αν και αυτές οι μαρτυρίες αποδείχθηκαν ψευδείς!
Η δημιουργός της δίαιτας Heidi Diaz ήταν απατεώνας και καταδικάστηκε, αφού η δίαιτα αυτή οδήγησε σε διάφορα προβλήματα υγείας. Ο FDA αν και κατέκρινε κάποια στιγμή τη δίαιτα με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τη φήμη της, η δίαιτα όμως αυτή είχε ήδη επιφέρει εκατομμύρια δολάρια στη δημιουργό…
 • H Tongue Patch Diet!
Δε νομίζω ότι αυτό είναι ακριβώς δίαιτα. Μάλλον κάποια ανώμαλη ιδέα κάποιου. 
Πως ένα άτομο μπορεί να κάνει αυτή τη “δίαιτα”;
Πρέπει σε αυτόν να εμφυτευτεί με χειρουργική επέμβαση μία συσκευή στη γλώσσα η οποία καθιστά το να τρως πολύ ενοχλητικό. Αν και κάτι τέτοιο ακούγεται πρακτική που θα μπορούσε να τη σκεφτόταν κάποιος το μεσαίωνα, στην πραγματικότητα είναι μία διαδικασία που σήμερα την κάνουν πλαστικοί χειρούργοι…
Η συσκευή αυτή κάνει τη διαδικασία της μάσησης σχεδόν ανυπόφορη που αναγκάζει τα άτομα που έχουν κάνει την εμφύτευση να καταναλώνουν ελάχιστες θερμίδες και κυρίως από υγρά τρόφιμα.
Τα άτομα αυτά χάνουν βάρος αλλά έλεος πια το φαγητό πρέπει να είναι απόλαυση και αν θέλει κάποιος να χάσει κιλά ας μάθει πως να ελέγχει τις θερμίδες που λαμβάνει…
 
 • Η δίαιτα “Επιδόρπιο για πρωινό” (Dessert-for-breakfast diet)
Όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα άτομα που τρώγανε ένα γλυκό την ημέρα χάνανε περισσότερο βάρος σε σύγκριση με αυτά που δε καταναλώνανε κανένα γλυκό, τότε δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο παράθυρο ευκαιρίας. 
Εντάξει αν τρως γλυκό είναι ok και ειδικά αν το τρως για πρωινό, το οποίο πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας ακόμα καλύτερα! 
Γιατί λοιπόν να μη φάμε ντόνατς, μπισκότα, κέικ για να ξεκινησουμε την ημέρα μας;;; 
Να γιατί: Όλα αυτά τα γλυκά σε κάνουν να παίρνεις τις ίδιες θερμίδες είτε είναι πρωί είτε είναι βράδυ. Και ειδικά αν τρως πολλά από αυτά.
Το γλυκό δεν είναι ο διάολος αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε κιόλας.
 
 • Η δίαιτα των ζυμαρικών και της σοκολάτας (Pasta chocolate diet)
Πρέπει να είναι όνειρο. Σοκολάτα αναγκαστικά στη δίαιτα και μετά μακαρόνια; 
Δυστυχώς όταν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό συνήθως δεν είναι αληθινό. Δεν μπορείς να πιεις τίποτα παρά μόνο νερό και επιτρέπεται να φας μόνο ένα κομματάκι σοκολάτας για απογευματινό σνακ άντε μαζί με ποπ κορν. Όμως πρέπει να φας μακαρόνια για μεσημεριανό και βραδινό!
Απαγορευμένα είναι η ζάχαρη, το αλκοόλ, τα ανθρακούχα ποτά, ο καφές, το τσάι, οι ξηροί καρποί, όλα τα junk foods, τα τηγανιτά, τα γαλακτοκομικά, το αλάτι και το κόκκινο κρέας.
Ίσως όχι τόσο επικίνδυνη σαν τις άλλες δίαιτες αλλά σίγουρα δεν είναι υγιεινή αφού δεν είναι ισορροπημένη.
 • The 3-day Hot-dog diet
Αν και hotdog πρέπει να φας μόνο το βράδυ της δεύτερης μέρας η δίαιτα έχει πάρει το όνομα από το hotdog για κάποιο λόγο. Πρέπει να πίνεις για 3 μέρες καφέ ή τσάι και να τρως τόνο, τυρί cottage, άλλα τυριά, φρούτα και λαχανικά. Επίσης πρέπει να τρως και μισό φλιτζάνι παγωτό βανίλια κάθε νύχτα.
Ίσως όχι επικίνδυνη αλλά είναι όντως αποτελεσματική στη μείωση βάρους;
 • Η δίαιτα του… αέρα! (Air diet)
Επίσης όχι επικίνδυνη αφού δεν απαγορεύει κάποιο φαγητό αλλά πρέπει να αναπνέεις πολύ. Αντί να προσπαθείς να σκέφτεσαι το φαγητό προσπαθείς να συγκεντρώνεσαι στην αναπνοή σου. Η θεωρία λέει ότι αν αναπνέεις περισσότερο αέρα τότε θα χάσεις και περισσότερο βάρος. Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να το κάνεις καθώς οδηγάς, είσαι ξαπλωμένος, δουλεύεις, περπατάς, κάνεις σεξ, κλπ!!
Δε ξέρω πως σας ακούγεται αλλά προφανώς δεν έχει αποδειχθεί ότι αν αναπνέεις πιο πολύ χάνεις κιόλας…

ΠΗΓΗ

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ KANE SHARE ή ΠΑΤΗΣΕ LIKE
Follow us: Transformers on Facebook |@transformersfc on Instagram
       

Contact Info

 

TRANSFORMERS Fitness Club

Phone: 2310 384186
Email: transformersfitnessclub@gmail.com
Address: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 30, Καλαμαριά

About Us

 

Ελάτε σήμερα για ένα δωρεάν δοκιμαστικό

και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί στο TRANSFORMERS είναι διαφορετικά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

 
Αντιμετωπίστε το άγχος κάνοντας γυμναστική!
Είναι πλέον γνωστό ότι γιατροί και επιστήμονες συνιστούν την άσκηση ως μέσο καταπολέμησης του άγχους  και της χρόνιας κατάθλιψης. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες συμφωνούν ότι άτομα τα οποία βιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα καταστάσεις που τους προκαλούν έντονο άγχος, πιέζουν τον εαυτό τους πάρα πολύ, γεγονός που ενδέχεται να οδηγεί σε εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Κάπου
Με ύπνο και λιπαρά κάνεις επίπεδη κοιλιά! Πέντε απλοί κανόνες!
Δύο είναι τα διατροφικά θέματα που απασχολούν κάθε γυναίκα κάθε ηλικίας, κάθε εθνικότητας και ανεξαρτήτως βάρους! Πρωταρχικά, η εξαφάνιση της κυτταρίτιδας και μετά η απώλεια βάρους από την περιοχή της κοιλιάς. Και τα δύο αντιμετωπίζονται σε μεγάλο βαθμό με ισορροπημένη διατροφή και εντατική άσκηση. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως θαύματα από τη μία μέρα στην
Βαλλιστική Προπόνηση! Τι είναι και ποιά τα οφέλη της;
Η βαλλιστική προπόνηση είναι μια τεχνική όπου μπορείτε να εκτελέσετε μια εκρηκτική κίνηση ενός βάρους προς τα πάνω με ένα ομαλό και ελεγχόμενο τρόπο, αντί να το σηκώσετε με μια σταθερή ταχύτητα. Αυτό γίνεται με ένα λογικά μεγάλο βάρος, έτσι ώστε το βάρος να μην κινείται πολύ γρήγορα! Συμβουλές Βαλλιστικής Προπόνησης Αναγκάζοντας το βάρος να
Νόστιμο και υγιεινό! Πως δεν γίνεται; Αρκεί να ξέρεις…
Πολλές φορές το διαιτολόγιο που σας υπόσχεται να χάσετε κιλά μπορεί να περιλαμβάνει φαγητά χωρίς… νοστιμιά. Εάν κάνετε δίαιτα και νιώθετε τα φαγητά να είναι άγευστα κάντε τις παρακάτω αλλαγές που θα προσθέσουν γεύση αλλά και θα διατηρήσουν την ποιότητα στη διατροφή σας. Μαγειρέψτε με χυμούς Το καστανό ρύζι, η κινόα και άλλα δημητριακά μπορούν
Μυστικά για γυμνασμένο σώμα!
      Θέλετε να μάθετε τα μυστικά για να έχετε ένα πιο γυμνασμένο και περιποιημένο σώμα σε χρόνο ρεκόρ;  Πήγαμε στους καλύτερους προσωπικούς εκπαιδευτές, φυσικοθεραπευτές και τους εκπαιδευτές φυσικής κατάστασης για τις τέλειες ασκήσεις και κόλπα για να αποκτήσετε μια ρουτίνα φυσικής κατάστασης σε υψηλά επίπεδα. Βάλτε μερικές από αυτές τις συμβουλές σε δράση
Συμβουλές σε δίαιτα bodybuilding!
Έχετε κάνει όλη την έρευνα και έχετε προγραμματίσει σχολαστικά την επόμενη προ-αγωνιστική σας δίαιτα. Η πρωτεΐνη, το λίπος και οι υδατάνθρακες έχουν υπολογιστεί μέχρι το τελευταίο γραμμάριο και ξέρετε ακριβώς τι πρέπει να φάτε και πότε θα το φάτε. Η δυσκολία έρχεται μετά από μερικές εβδομάδες (ή ίσως και μέρες), όταν δεν μπορείτε να αντέξετε
2 ημέρες μόνο…. αρκούν για να μην ξανακάνετε ποτέ δίαιτα!
Υπάρχει ένας πολύ πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να χάσουμε βάρος και να το διατηρήσουμε, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο University Hospital του Μάντσεστερ. Οι ειδικοί χωρισαν 115 γυναίκες σε τρία τμήματα. Στις γυναίκες που ύστερα από ελεύθερη διατροφή κατέφυγαν σε σκληρές δίαιτες, στο τμήμα που αφαίρεσε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή του για
Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και δισκοπάθεια!
Ο όρος δισκοπάθεια αναφέρεται στην εκφύλιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου της σπονδυλικής στήλης. Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος αποτελείται από τον πηκτοειδή πυρήνα και τον περιβάλλοντα ινώδη δακτύλιο και λειτουργεί σαν ένας δυναμικός αποσβεστήρας κραδασμών της σπονδυλικής στήλης. Οι δομικές αλλοιώσεις ξεκινούν στις αρχές της ενήλικης ζωής με σταδιακή αφυδάτωση, ενδοδισκικές ρήξεις και κατακερματισμό, που εξελίσσεται σε διαταραχή
Φαγητό: Ενδιαφέροντα & παράξενα στοιχεία που δεν γνωρίζατε…
Πόσο φαγητό καταναλώνουμε συνολικά ως το τέλος της ζωής μας; Ποιο είναι το αρχαιότερο λαχανικό; Ποιο φρούτο περιέχει τις περισσότερες θερμίδες; 1. Στην ανατολική Αφρική μπορεί κανείς να αγοράσει μπύρα που παρασκευάζεται από μπανάνες. 2. Δεν υπάρχει βούτυρο στο αποβουτυρωμένο γάλα. 3. Το Ποπ Κορν μας το έφεραν στην επιφάνεια οι Αζτέκοι. 4. Οι τηγανητές
Τι ανησυχεί περισσότερο τους καπνιστές;
Τι είναι αυτό που τους απασχολεί; Η εμφάνιση! Η κατάσταση του δέρματός τους και οι κιτρινίλες στα νύχια τους είναι πολύ πιο σημαντικές για τους καπνιστές σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους. Σε σχετική έρευνα σε 1500 πρώην καπνιστές, καθώς και σε καπνιστές όσον αφορά τις ανησυχίες για την υγεία τους οι περισσότεροι

ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ!

 
Τι ανησυχεί περισσότερο τους καπνιστές;
Τι είναι αυτό που τους απασχολεί; Η εμφάνιση! Η κατάσταση του δέρματός τους και οι κιτρινίλες στα νύχια τους είναι πολύ πιο σημαντικές για τους καπνιστές σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους. Σε σχετική έρευνα σε 1500 πρώην καπνιστές, καθώς και σε καπνιστές όσον αφορά τις ανησυχίες για την υγεία τους οι περισσότεροι
Θέλεις να χάσεις κιλά, αλλά δεν θέλεις να κάνεις δίαιτα. Τι μπορείς να κάνεις;
“Όχι άλλη δίαιτα!”! Δευτέρα 2 φρυγανιές, Τρίτη σαλάτα με τόνο, Τετάρτη μπιφτέκι με ψητά λαχανικά. Δεν αντέχεις να είσαι όλη την ημέρα με ένα πρόγραμμα στο χέρι που θα σου υποδεικνύει τι θα φας. Δεν έχεις πρόβλημα με τα σωστά φαγητά, αδυνατείς όμως να παρακολουθήσεις με τόση ευλάβεια ένα πρόγραμμα διατροφής. Το έχεις δοκιμάσει και
Τι συμβαίνει στο σώμα μετά την κατανάλωση ενός Red Bull;
Ένα νέο infographic που έγινε από την ιστοσελίδα Personalise.co.uk αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο σώμα 10 λεπτά, 15-45 λεπτά, 30-50 λεπτά, μία ώρα, 5-6 ώρες, 12 ώρες και 12-24 ώρες μετά από την κατανάλωση ενός Red Bull! Από τα πρώτα 10 λεπτά αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση ενώ τις τελικές 12-24 ώρες το σώμα αρχίζει
5 Μύθοι για την εκγύμναση των κοιλιακών μυών!
Πώς θα εξασφαλίσετε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αν παρά την επίπονη γυμναστική, δεν βλέπετε βελτίωση στους κοιλιακούς μύες, ίσως η μέθοδός σας είναι λανθασμένη. Διαβάστε παρακάτω πέντε μύθους για τους μύες της κοιλίας και την εκγύμναση τους… Μύθος Νο1: Οι ασκήσεις κοιλιακών αποβάλλουν το λίπος από το σώμα μας Καθώς γυμνάζουμε τους συγκεκριμένους μύες θα βελτιώσουμε
Σνακ με λίγες θερμίδες!
Ένα αλμυρό σνακ με λίγες θερμίδες, κατάλληλο για κάθε στιγμή, με ένα ποτήρι γάλα στο πρωινό ή με τον καφέ στη δουλειά! Γιατί η απόλαυση δεν παχαίνει πάντα! Muffins με ντομάτα ΥΛΙΚΑ: 3 ντομάτες μέτριες σφιχτές κομμένες σε μικρά κομμάτια 1 κρεμμυδάκι φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο 1 κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο 100 γρ. φέτα τριμμένη 2 κουταλιές
Χωρίς να πεινάσετε: Δείτε πώς θα «γλιτώσετε» μέχρι και 500 θερμίδες μέσα σε ένα 24ωρο!
Ο αγώνας κάθε ανθρώπου απέναντι στις θερμίδες είναι γνωστός. Τα πιο ωραία είναι και τα πιο παχυντικά. Κάθε φορά, λοιπόν, που πεινάτε σκέφτεστε τι να φάτε για να μην το μετανιώσετε μόλις ζυγιστείτε. Σας έχουμε, λοιπόν, μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε μέχρι και 500 θερμίδες ημερησίως, χωρίς να πεινάσετε. Μην τρώτε μπροστά
Δοκιμάστε να πιείτε χυμό από αγγούρι και δε θα χάσετε…
Το αγγούρι είναι ένα φανταστικό λαχανικό, ειδικά το καλοκαίρι, καθώς έχει μηδαμινές θερμίδες, είναι γεμάτο νερό και προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας. Και, φυσικά, μας ξεδιψά με τον πιο νόστιμο τρόπο… Ο χυμός από αγγούρι, από την άλλη, μπορεί να μην είναι το πιο συνηθισμένο ρόφημα, οι ιδιότητές του όμως θα σας πείσουν
Γιατί διαρκώς… πεινάω;
Mόλις φάγατε και όμως πάλι πεινάτε; Είναι κάποιοι περίοδοι της ζωής σας που θέλετε συνέχεια να τρώτε; Eλέγξτε αν η πείνα σας είναι «φυσιολογική» και δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε τελικά να την καταπολεμήσετε. Mόλις τελειώσατε το φαγητό και όμως, ενώ έχετε χορτάσει, πιθανότατα θα δοκιμάζατε μερικές πάστες, αν τις είχατε μπροστά σας. Έχετε φτιάξει
NO SUGAR: ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ…
Τα μπισκότα και η πραλίνα σοκολάτας είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα για breakfast σε όλο τον κόσμο. Αποφύγετε τα συσκευασμένα και ετοιμάστε αυτό το πιάτο από την προηγούμενη μέρα. Νόστιμο, χωρίς ζάχαρη και  γεμάτο φυτικές ίνες τις ευεργετικές ιδιότητες του χαρουπιού και της βρώμης, είναι ένα σίγουρο hit. Μπισκότα βρώμης με κρέμα από χαρούπι
Μια ακόμη μελέτη συνηγορεί υπέρ της μαργαρίνης στο δίλημμα «μαργαρίνη ή βούτυρο;»
Μια πρόσφατη σημαντική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ καταλήγει στο ότι ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μειώνεται στατιστικά σημαντικά όταν τα κορεσμένα λιπαρά αντικατασταθούν με πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά, σύνθετους υδατάνθρακες ή με πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης.     Χαρακτηριστικά τα τρόφιμα όπως η μπριζόλα, η σοκολάτα, τα σκληρά τυριά, το πλήρες γάλα και το αγελαδινό βούτυρο

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ

 
Πρώτα τα Ελληνόπουλα… στην παχυσαρκία!
Σε μία θλιβερή πρωτιά για τα παιδιά στην Ελλάδα κατέληξε πρόσφατη Ευρωπαϊκή μελέτη που βρήκε ότι σχεδόν 4 στα 10 Ελληνόπουλα είναι υπέρβαρα (44% αγόρια και 37,7% κορίτσια) και 1 στα 10 παχύσαρκα (11,2% αγόρια και 9,7% κορίτσια), ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο συγκριτικά με τη Νορβηγία (με 15,1% και 13,8% υπέρβαρα αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα και
Drunkorexia: Η επικίνδυνη νέα… μόδα!
Mια νέα «μόδα» που εσχάτως έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, ωθεί τους ανθρώπους να παραλείπουν ολόκληρα γεύματα, προκειμένου να μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ χωρίς να παχύνουν! Η drunkorexia είναι ένας σχετικά νέος όρος για τον χαρακτηρισμό της ευκαιριακής άμετρης κατανάλωσης αλκοόλ και τις διατροφικές διαταραχές. Πρόκειται για ένα «σχέδιο» που περιλαμβάνει τον περιορισμό
Αλκοόλ και καρκίνος: Ποιά ποσότητα θεωρείται ασφαλής;
Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, ιδιαίτερα του καρκίνου του στόματος, του φάρυγγα, του οισοφάγου, του εντέρου, του ήπατος και του μαστού. Οι διάφορες μορφές στοματικού καρκίνου είναι έξι φορές πιο συνηθισμένες σε αυτούς που καταναλώνουν αλκοόλ σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν! Δεν είναι μόνο η μεγάλη κατανάλωση ποτού που
Δροσερές φράουλες με επικάλυψη γιαουρτιού!
Υλικά Για 4-6 άτομα φράουλες όσες θέλετε 1 κεσεδάκι γιαούρτι 250 γραμμαρίων     Εκτέλεση Στο νεροχύτη της κουζίνας πλύντε πολύ καλά τις φράουλες. Καθαρίζετε από τα κοτσάνια και σκουπίζετε με χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι το γιαούρτι μέχρι να γίνει αλοιφή. Στη συνέχεια βουτάτε τις φράουλες μέσα στο γιαούρτι και μετά
Διατροφή για γράμμωση! Οι 5 MUST τροφές!
Χωρίς μια προσεγμένη δίαιτα για γράμμωση είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να καταφέρετε να παρουσιάσετε τους γυμνασμένους μύες σας επαναλαμβάνοντας μόνο τις απαραίτητες ρουτίνες στο γυμναστήριο.   Η άσκηση με βάρη είναι το ερέθισμα για το σώμα σας να αρχίσει να φτιάχνει μυϊκή μάζα, αλλά χωρίς τις κατάλληλες πρωτεΐνες μέσα από μια προσεχτικά μελετημένη διατροφή
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που απαγορεύεται να καταναλώνετε μαζί!
  Πλέον, η άποψη ότι υπάρχουν συνδυασμοί τροφών που είναι απαγορευτικοί, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος όσο την απώλεια βάρους, αμφισβητείται στις μέρες μας.   Σύμφωνα με τους ειδικούς, βασική παράμετρος που οδηγεί στη μείωση των κιλών, όταν ο μεταβολισμός λειτουργεί σωστά, είναι η ποσότητα του φαγητού. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που, όταν
Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από τους κοιλιακούς!
Κοιλιακοί. Άντρες και γυναίκες επιθυμούν να έχουν τονισμένους και καλογυμνασμένους κοιλιακούς. Δεν υπάρχει κάτι πιο sexy από τις όμορφες αδύνατες κοιλιές. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή όλοι μας θα θέλαμε να τις διαθέτουμε, γύρω από τους κοιλιακούς και τις ασκήσεις εκγύμνασής τους, έχουν χτιστεί τεράστιοι μύθοι. Πάμε να τους δούμε: – Δε θα αποκτήσετε ποτέ γραμμωμένους κοιλιακούς
Γυμναστική και αδυνάτισμα: υπάρχει ιδανική ώρα;
Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να γυμνάζεται όποιος θέλει να χάσει τα περιττά του κιλά; Η κοινή λογική επιτάσσει ότι δεν έχει σημασία αν θα γυμναστεί πρωί, απόγευμα ή βράδυ, με γεμάτο ή με άδειο στομάχι. Θεωρητικώς, το ζητούμενο είναι να προπονηθεί αρκετά σκληρά ώστε συνολικά μέσα στην ημέρα να κάψει ο
Δίαιτα: Οι 12 χρυσές οδηγίες για να μην πάρεις ούτε ένα γραμμάριο το Πάσχα!
Σοκολατένια αβγά, αρνί, κατσίκι, μαγειρίτσα, κουλουράκια πασχαλινά, τσουρέκια! Όλα καλά και νόστιμα αλλά μήπως η ζυγαριά την επόμενη ημέρα σε αγχώνει; Δεν χρειάζεται να στερηθούμε τίποτα αρκεί όλα να καταναλώνονται με μέτρο. Εάν στερηθείς κάποια από τις αγαπημένες σου λιχουδιές του Πάσχα, τότε θα οδηγηθείς σε υπερφαγικά επεισόδια, κάτι που δεν θα βοηθήσει στη συντήρηση
7 περίεργοι τρόποι για αδυνάτισμα (που έχουν αποτέλεσμα)!
Γλυκό για πρωινό; Πικάντικα φαγητά; Κι όμως αυτοί οι ανορθόδοξοι τρόποι μπορούν να σε βοηθήσουν να χασεις κιλά λένε οι έρευνες! Αν βαρέθηκες να τρως μόνο σαλάτες και φρούτα ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές! 1. Πιες 1-2 κουταλιές λάδι Η μέθοδος, The Shangri-La Diet, του Seth Roberts, καθηγητή ψυχολογίας και συγγραφέα, έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές! Σύμφωνα

ΠΟΥΘΕΝΑ

 
Τι τρώνε οι αδύνατοι δύο φορές την ημέρα;
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το διατροφικό μυστικό τον αδύνατων ανθρώπων και τώρα πρόκειται να το μάθετε κι εσείς! Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Χάρβαρντ, το Μπράουν και το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve δείχνει ότι μια συγκεκριμένη διατροφική συνήθεια μπορεί να μειώσει δραματικά τις πιθανότητες να ξεπεράσουμε το Φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος. Το κλειδί βρίσκεται στο
Γιατί τέτοια μανία με τον latte κουρκουμά; (Το δοκίμασες; Δες τη συνταγή!)
Με καταγωγή την Ινδία, ο κουρκουμάς, έχει πολλά οφέλη στην υγεία και είναι άκρως θρεπτικό. Ο κουρκουμάς (Turmeric ή Curcuma longa) χρησιμοποιείται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες εδώ και 4.000 χρόνια στον Βεδικό πολιτισμό της Ινδίας, όταν ο κουρκουμάς ήταν το κύριο μπαχαρικό, κατέχοντας επίσης θρησκευτική σημασία. Στην Ελληνο-αραβική ιατρική του 1ου μΧ. αιώνα, βασισμένη
Νηστεία: Πώς να αποφύγω την μονοτονία στις τροφές;
Οι εύγευστες σαλάτες με διαφόρους συνδυασμούς τροφίμων εφοδιάζουν τον οργανισμό με ενέργεια και ποικιλία από θρεπτικά συστατικά   Η Σαρακοστή αποτελεί μια περίοδο που μέχρι και τα καταστήματα fast-food παράγουν ειδικά μενού και τρόφιμα ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών που νηστεύουν. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα άτομα, από όλες τις ηλικίες, ακολουθούν
Πόσο καλά γνωρίζετε τον μεταβολισμό σας;
Μεταβολισμός. Μια λέξη που την ακούμε και τη διαβάζουμε συχνά, ιδιαίτερα όταν το θέμα περιστρέφεται γύρω από την απώλεια βάρους. Πόσο καλά, όμως, έχουμε κατανοήσει τι σημαίνει η λέξη αυτή; 1. Μεταβολισμός και μεταβολικός ρυθμός είναι το ίδιο; α) Ναι β) Όχι Σωστή απάντηση: β Ο μεταβολισμός συχνά συγχέεται με τον μεταβολικό ρυθμό με αποτέλεσμα
5 λάθη που κάνουμε όταν τρώμε πρωινό!
φωτογραφία: http://bisbafood.com 1. Αργείς να το φας Γενικά, πρέπει να τρως πρωινό το πολύ μισή ώρα μετά το ξύπνημα. Αν δεν έχεις και πολλή όρεξη, ένα μικρό φρούτο με ένα μικρό ποτήρι γάλα θα σε γεμίσουν ενέργεια χωρίς να σε φουσκώσουν πιο πολύ. φωτογραφία: http://bisbafood.com 2. Πίνεις συσκευασμένους χυμούς   Καλύτερα να τους αποφεύγεις, ακόμη
Οι 13 πιο επικίνδυνες δίαιτες !
Οι δίαιτες που θα πούμε έχουν σαν στόχο τη μείωση βάρους σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Οι περισσότεροι από μας έχουμε ακούσει για κάποια ή και κάποιες απο αυτές… Είτε το έχουμε διαβάσει σε κάποιο ανόητο site, είτε από κάποιο φίλο που έχει ένα φίλο που του είπε ότι έχασε 18κιλά σε 4 μέρες
10 τροφές για ένα σώμα χωρίς περιττό λίπος!
  Για να χάσεις αυτά τα “επιπλέον κιλά” και να αποκτήσεις ένα πιο στεγνό και γυμνασμένο σώμα το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι:  σωματική δραστηριότητα και σωστή  διατροφή! Είτε το πιστεύετε είτε όχι δεν είναι τόσο περίπλοκο. Απλά χρησιμοποιείστε τα παρακάτω  τρόφιμα σε μια ισορροπημένη διατροφή και σύντομα θα δείτε το αποτέλεσμα που θέλετε!
Περισσότερα βάρη για τις γυναίκες!
Ένας από τους πιο κλασικούς τρόπους μυϊκής ενδυνάμωσης και τόνωσης είναι τα βάρη και γενικότερα οι ασκήσεις με αντιστάσεις. Όλοι σας έχετε ακούσει για προγράμματα γυμναστικής με βάρη, αντιστάσεις, λάστιχα και μηχανήματα. Όλα αυτά τα είδη αφορούν τη χρήση πρόσθετης αντίστασης (δηλαδή βάρους), με σκοπό την τόνωση και την αύξηση της μυϊκής σας δύναμης. Bέβαια,
Μελομακάρονα με… πίτουρο βρώμης!
  Μελομακάρονα πιο υγιεινά, με λιγότερη ζάχαρη αλλά και λιπαρά… Αποφεύγουμε το αλεύρι  ολικής (για να μη βγουν πολύ σκληρά), και προσθέτουμε πίτουρο βρώμης που βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, μας χορταίνει και είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αντιοξειδωτικά!  Προσοχή, δεν εννοούμε τις νιφάδες βρώμης (κουάκερ) αλλά στο πίτουρο βρώμης, που προέρχεται
Φαγητά που προκαλούν υπνηλία VS φαγητά που μας κρατούν ξύπνιους!
Πιάνετε τον εαυτό σας να στριφογυρνάει στο κρεβάτι μερικές νύχτες δίχως λόγο; Αυτό μπορεί να οφείλεται στα ζυμαρικά με την πικάντικη σάλτσα που καταναλώσατε για δείπνο, είτε στα ποτά που ήπιατε λίγο πριν κοιμηθείτε . Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα τρόφιμα που έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους όλο το βράδυ,