Οι 13 πιο επικίνδυνες δίαιτες !

fad-diet
Οι δίαιτες που θα πούμε έχουν σαν στόχο τη μείωση βάρους σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Οι περισσότεροι από μας έχουμε ακούσει για κάποια ή και κάποιες απο αυτές… Είτε το έχουμε διαβάσει σε κάποιο ανόητο site, είτε από κάποιο φίλο που έχει ένα φίλο που του είπε ότι έχασε 18κιλά σε 4 μέρες και ούτω καθεξής…
Όπως και να έχει παρακάτω αναφέρουμε κάποιες από τις δίαιτες που σε καμια -μα καμία- περίπτωση δεν πρέπει ΠΟΤΕ να δοκιμάσετε… Είναι επικίνδυνες και δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται όπως θα θέλατε…
 • H δίαιτα της ταινίας! (Tapeworm diet)
Μία δίαιτα που εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.  Λέγοντας ταινία εννοούμε ένα σκουλήκι το οποίο είτε το τρως σιγά-σιγά είτε παίρνεις χάπια που βοηθούν το σκουλήκι να μεγαλώσει στο σώμα σου. Το σκουλήκι αυτό εμπλέκεται στη λειτουργία της πέψης (απορρόφηση θρεπτικών) με αποτέλεσμα το άτομο που το έχει να μπορεί να καταναλώσει πιο πολλές θερμίδες (αν μπορεί βέβαια επειδή η όρεξή του μειώνεται πολύ) με αποτέλεσμα το άτομο να χάσει κιλά.
Όταν καταφέρει το άτομο να χάσει τα κιλά που θέλει τότε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή έτσι ώστε να σκοτώσει το σκουλήκι. Με λίγα λόγια δε πρόκειται για δίαιτα αλλά για ασθένεια! Ευτυχώς ο FDA απαγόρεψε τα χάπια που βοηθούν στην ανάπτυξη του σκουληκιού.
Γιατί να μη κάνουμε τη δίαιτα αυτή;
 1. Η δίαιτα μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρα για κάποιους και έχει και πολλές παρενέργειες. 
 2. Τα κιλά που χάθηκαν θα επιστρέψουν αργότερα.
 3. Τα σκουλήκια προκαλούν πρήξιμο στο στομάχι κάτι που φαίνεται αντιαισθητικό ακόμα και αν χάσει ο άλλος κιλά.
 4. Η φαρμακευτική θεραπεία είναι πολύ ακριβή.
 
 • Η δίαιτα της σούπας! (Soup diet)
Υπάρχει σε διάφορες εκδοχές όπως λαχανόσουπας ή κοτόσουπας. Ποιος είναι ο νόμος εδώ; Φάε πρωινό και όλη την υπόλοιπη ημέρα τρώγε σούπα αν πεινάς. Πολύ απλό μάλιστα. Αλλά είναι υγιεινό; Όχι και τόσο αφού οποιαδήποτε καλή διατροφή χρειάζεται την κατανάλωση ποικιλίας τροφών οι οποίες θα μας δώσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. 
Η δίαιτα αυτή δουλεύει διότι σε αναγκάζει να μη καταναλώνεις πολλές θερμίδες. Λογικό πόση σούπα μπορεί να φάει κάποιος… 
Θα χάσεις βάρος αλλά το σώμα θα έχει υποστεί ένα σοκ και φυσικά θα ξαναπάρεις τα κιλά αργότερα!
 • Η δίαιτα του χυμού γκρέιπφρουτ! (Grapefruit juice diet)
Μία δίαιτα που ξεκίνησε από το 1930. Η φιλοσοφία της είναι να τρως τα πάντα που σου αρέσουν (dressings, τηγανιτά, οτιδήποτε) αρκεί να μην περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες. Μπορείς να τρως πολλά λιπαρά και πρωτεΐνες και μετά να καταναλώνεις σχεδόν 2 λίτρα χυμό grapefruit τη μέρα. Ο χυμός μαζί με την πρωτεΐνη υποτίθεται ότι έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί την καύση λίπους. 
Εντάξει αδιαμφισβήτητα το grapefruit είναι πολύ υγιεινό φρούτο αλλά ντάξει μη το παρακάνουμε… 
Φυσικά δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να επαληθεύει τη θεωρία αυτή.
 • Η δίαιτα των παιδικών τροφών! (Baby food diet)
Υπάρχουν πολλές δίαιτες διάσημων. Η δίαιτα αυτή δημιουργήθηκε από τη δημοφιλή personal trainer Tracey Anderson ο οποίος έχει αναλάβει διάφορα αστέρια όπως η Gwyneth Paltrow, η Kate Hudson, ο Jake Gyllenhaal, κλπ. 
Η δίαιτα που έφτιαξε λέει ότι πρέπει να τρως πάνω από 14 βαζάκια παιδικής τροφής ημερησίως και μετά αν θες να φας και ένα κανονικό βραδινό. Οι παιδικές τροφές που συνιστά είναι πολύ χαμηλές σε θερμίδες και είναι εύκολο να καταλάβεις πως μπορείς να χάσεις βάρος με αυτόν τον τρόπο. Όμως η δίαιτα είναι επικίνδυνη και πάλι λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών που δημιουργεί αλλά επίσης αυξάνει και τις πιθανότητες κραιπάλης.
 • Η δίαιτα HCG (HCG diet) ή και αλλιώς η Μέθοδος Simeons
Μπορεί να είναι γνωστό ότι διάφορες ορμόνες επηρεάζουν την όρεξή μας όπως και τη μείωση και αύξηση σωματικού βάρους, όμως η παραπάνω δίαιτα είναι πολύ “μπροστά” στην ορμονοθεραπεία. Κατά τη δίαιτα αυτή, μπορείς είτε να κάνεις ενέσεις είτε να καταπιείς κάποιο χάπι είτε να βάλεις μία κρέμα τα οποία όλα αυτά περιέχουν την ορμόνη HCG, η οποία προέρχεται από τον ανθρώπινο πλακούντα. 
Υποτίθεται ότι η ορμόνη HCG καίει τα λιποκύτταρα και έτσι μπορείς να χάσεις λίπος και από τα πιο δύσκολα σημεία. Δεν έχει φυσικά αποδειχθεί ότι η ορμόνη κάνει τη δουλειά αφού επίσης η δίαιτα αυτή απαιτεί τη λήψη μόνο 800 θερμίδων ημερησίως. Επίσης η δίαιτα έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών στις γυναίκες (ovarian hyperstimulation syndrome), μία ασθένεια που μπορεί να απειλήσει και τη ζωή!
 • Η δίαιτα των μπισκότων! (Cookie diet)
Εντάξει είναι λογικό σε όλες οι δίαιτες να πρέπει να επιτρέπεται καμία φορά κάποιο γλυκάκι για να μη στερείσαι υπερβολικά, αλλά μία δίαιτα που να στρέφεται γύρω στο γλυκό και στην προκειμένη περίπτωση στα cookies είναι το κάτι άλλο…
Φάε λέει 6 μπισκότα τη μέρα και μετά φάε και βραδινό. Τα μπισκότα αυτά όμως δεν είναι η συνταγή ούτε της Βέφας ούτε της μαμάς! Είναι ειδικά μπισκότα τα οποία τα αγοράζεις και περιέχουν πρωτεΐνη από κρέας.
Η δίαιτα δουλεύει για κάποιους για το λόγο ότι απαιτεί την κατανάλωση μόνο 800 με 1000kcal ημερησίως όμως το διαιτολόγιο όπως καταλαβαίνουμε είναι τελείως ανισόρροπο.
 
Τα συγκεκριμένα μπισκότα δεν έχουν και τόσο φοβερή γεύση αν και αυτά είναι γούστα και το πιο πιθανό είναι να ξεσκιστείς στο αληθινό φαΐ σύντομα.
 • Η δίαιτα του Prolin!  (Prolinn diet ή Last Chance diet)
Η δίαιτα αυτή δημιουργήθηκε από τον Roger Linn, ένα γιατρό ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε τη λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Η θεωρία στηρίχτηκε στο να μην τρως τίποτα, όμως επειδή κάτι τέτοιο ήταν προβληματικό από μόνο του (αφού το να μην τρως τίποτα δεν είναι καν δίαιτα), αυτός που την έκανε έπρεπε να πίνει ένα ποτό, το Prolinn το οποίο περιείχε 400 θερμίδες. 
Αυτό το “μαγικό” ποτό αποτελείται από υποπροϊόντα σφαγείων και εμπεριείχε μαζί με πολλά άλλα κέρατα, τένοντες, οπλές, κλπ. 
Η δίαιτα αυτή συσχετίστηκε με πολλά προβλήματα υγείας και καρδιοπάθειες…
 • Η δίαιτα “φάε ότι θες”! (Eat what you want diet)
Στη συγκεκριμένη, ο Dr Herman Taller πρότεινε την αποφυγή τροφίμων που περιέχουν όλους τους υδατάνθρακες και την κατανάλωση προϊόντων με πολλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Όμως έπρεπε να καταναλώνεις μετά το φαγητό και ένα χαπάκι το οποίο αγόραζες και περιείχε ένα “ειδικό” φυτικό λάδι το οποίο υποτίθεται ότι ευνοούσε την καύση λίπους. Το χάπι δεν έκανε όμως αυτό που υποσχόταν και  ο γιατρός καταδικάστηκε για απάτη…
 
 • Η δίαιτα Kimkins (Kimkins diet)
Όταν ένα περιοδικό χαρακτηρίζει μία δίαιτα καλύτερη ακόμα και από ένα γαστρικό bypass είναι πολύ λογικό η δίαιτα αυτή να γίνει πολύ δημοφιλής. Αυτό ακριβώς συνέβηκε με την παραπάνω δίαιτα, όταν το περιοδικό Women’s World στην Αμερική  έκανε την εξής δήλωση. Αυτή η δίαιτα δε διαφέρει και πολύ από τις προηγούμενες δίαιτες που είπαμε. Περιόρισε την κατανάλωση θερμίδων σου στις 800 ημερησίως και παίρνε καθαρτικά. Η δίαιτα αυτή ήταν ισχυρή διότι υπήρχαν μαρτυρίες που λέγανε ότι δουλεύει αν και αυτές οι μαρτυρίες αποδείχθηκαν ψευδείς!
Η δημιουργός της δίαιτας Heidi Diaz ήταν απατεώνας και καταδικάστηκε, αφού η δίαιτα αυτή οδήγησε σε διάφορα προβλήματα υγείας. Ο FDA αν και κατέκρινε κάποια στιγμή τη δίαιτα με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τη φήμη της, η δίαιτα όμως αυτή είχε ήδη επιφέρει εκατομμύρια δολάρια στη δημιουργό…
 • H Tongue Patch Diet!
Δε νομίζω ότι αυτό είναι ακριβώς δίαιτα. Μάλλον κάποια ανώμαλη ιδέα κάποιου. 
Πως ένα άτομο μπορεί να κάνει αυτή τη “δίαιτα”;
Πρέπει σε αυτόν να εμφυτευτεί με χειρουργική επέμβαση μία συσκευή στη γλώσσα η οποία καθιστά το να τρως πολύ ενοχλητικό. Αν και κάτι τέτοιο ακούγεται πρακτική που θα μπορούσε να τη σκεφτόταν κάποιος το μεσαίωνα, στην πραγματικότητα είναι μία διαδικασία που σήμερα την κάνουν πλαστικοί χειρούργοι…
Η συσκευή αυτή κάνει τη διαδικασία της μάσησης σχεδόν ανυπόφορη που αναγκάζει τα άτομα που έχουν κάνει την εμφύτευση να καταναλώνουν ελάχιστες θερμίδες και κυρίως από υγρά τρόφιμα.
Τα άτομα αυτά χάνουν βάρος αλλά έλεος πια το φαγητό πρέπει να είναι απόλαυση και αν θέλει κάποιος να χάσει κιλά ας μάθει πως να ελέγχει τις θερμίδες που λαμβάνει…
 
 • Η δίαιτα “Επιδόρπιο για πρωινό” (Dessert-for-breakfast diet)
Όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα άτομα που τρώγανε ένα γλυκό την ημέρα χάνανε περισσότερο βάρος σε σύγκριση με αυτά που δε καταναλώνανε κανένα γλυκό, τότε δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο παράθυρο ευκαιρίας. 
Εντάξει αν τρως γλυκό είναι ok και ειδικά αν το τρως για πρωινό, το οποίο πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας ακόμα καλύτερα! 
Γιατί λοιπόν να μη φάμε ντόνατς, μπισκότα, κέικ για να ξεκινησουμε την ημέρα μας;;; 
Να γιατί: Όλα αυτά τα γλυκά σε κάνουν να παίρνεις τις ίδιες θερμίδες είτε είναι πρωί είτε είναι βράδυ. Και ειδικά αν τρως πολλά από αυτά.
Το γλυκό δεν είναι ο διάολος αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε κιόλας.
 
 • Η δίαιτα των ζυμαρικών και της σοκολάτας (Pasta chocolate diet)
Πρέπει να είναι όνειρο. Σοκολάτα αναγκαστικά στη δίαιτα και μετά μακαρόνια; 
Δυστυχώς όταν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό συνήθως δεν είναι αληθινό. Δεν μπορείς να πιεις τίποτα παρά μόνο νερό και επιτρέπεται να φας μόνο ένα κομματάκι σοκολάτας για απογευματινό σνακ άντε μαζί με ποπ κορν. Όμως πρέπει να φας μακαρόνια για μεσημεριανό και βραδινό!
Απαγορευμένα είναι η ζάχαρη, το αλκοόλ, τα ανθρακούχα ποτά, ο καφές, το τσάι, οι ξηροί καρποί, όλα τα junk foods, τα τηγανιτά, τα γαλακτοκομικά, το αλάτι και το κόκκινο κρέας.
Ίσως όχι τόσο επικίνδυνη σαν τις άλλες δίαιτες αλλά σίγουρα δεν είναι υγιεινή αφού δεν είναι ισορροπημένη.
 • The 3-day Hot-dog diet
Αν και hotdog πρέπει να φας μόνο το βράδυ της δεύτερης μέρας η δίαιτα έχει πάρει το όνομα από το hotdog για κάποιο λόγο. Πρέπει να πίνεις για 3 μέρες καφέ ή τσάι και να τρως τόνο, τυρί cottage, άλλα τυριά, φρούτα και λαχανικά. Επίσης πρέπει να τρως και μισό φλιτζάνι παγωτό βανίλια κάθε νύχτα.
Ίσως όχι επικίνδυνη αλλά είναι όντως αποτελεσματική στη μείωση βάρους;
 • Η δίαιτα του… αέρα! (Air diet)
Επίσης όχι επικίνδυνη αφού δεν απαγορεύει κάποιο φαγητό αλλά πρέπει να αναπνέεις πολύ. Αντί να προσπαθείς να σκέφτεσαι το φαγητό προσπαθείς να συγκεντρώνεσαι στην αναπνοή σου. Η θεωρία λέει ότι αν αναπνέεις περισσότερο αέρα τότε θα χάσεις και περισσότερο βάρος. Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να το κάνεις καθώς οδηγάς, είσαι ξαπλωμένος, δουλεύεις, περπατάς, κάνεις σεξ, κλπ!!
Δε ξέρω πως σας ακούγεται αλλά προφανώς δεν έχει αποδειχθεί ότι αν αναπνέεις πιο πολύ χάνεις κιόλας…

ΠΗΓΗ

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ KANE SHARE ή ΠΑΤΗΣΕ LIKE
Follow us: Transformers on Facebook |@transformersfc on Instagram
       

Contact Info

 

TRANSFORMERS Fitness Club

Phone: 2310 384186
Email: transformersfitnessclub@gmail.com
Address: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 30, Καλαμαριά

About Us

 

Ελάτε σήμερα για ένα δωρεάν δοκιμαστικό

και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί στο TRANSFORMERS είναι διαφορετικά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

 
Μους κακάο με γάλα καρύδας και γιαούρτι!
130 γραμμάρια γάλα καρύδας (20% λιπαρά) 130 γραμμάρια γιαούρτι total 2% 2 κουταλιές της σούπας κακάο 1 κουταλιά της σούπας στέβια ή όποιο γλυκαντικό προτιμάτε Αδειάζουμε το γάλα καρύδας από τη συσκευασία του και αν έχει χωριστεί το ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε τα 130 γραμμάρια σε ένα μπoλ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
Κεφάλαιο Δίαιτα: Η «παγίδα» του Σαββατοκύριακου…
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όλα κυλάνε αρμονικά και με συνέπεια όσον αφορά τον προγραμματισμό των γευμάτων μας. Το ωράριο εργασίας ή του σχολείου βοηθάει στη διαμόρφωση καθημερινών υγιεινών συνηθειών χωρίς να υποκύπτετε σε ατασθαλίες. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται το Σαββατοκύριακο; Πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι για τη δίαιτά σας; Έρευνες δείχνουν πως οι
Προτιμήστε σνακ με πρωτεΐνες το απόγευμα – μειώνει τη πρόσληψη θερμίδων το βράδυ!
Μια διατροφή με περισσότερες πρωτεΐνες έχει προσελκύσει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των ερευνητών γιατί φαίνεται να οδηγεί σε λιγότερες θερμίδες και χαμηλότερο σωματικό βάρος. Τώρα, μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μισούρι που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition συμπεραίνει ότι τα σνακ που έχουν περισσότερες πρωτεΐνες θα μπορούσαν πραγματικά να βοηθήσουν
Για πόσο καιρό κουβαλάμε τα κιλά των εορτών;
Πρόσφατη μελέτη σε δείγμα 3.000 ενηλίκων από τρεις χώρες έδειξε ότι σε διάστημα 10 ημερών από τα Χριστούγεννα παρατηρείται έως και 0,6% αύξηση του σωματικού βάρους. Στις ΗΠΑ συγκεκριμένα, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το βάρος αυξάνεται κατά μέσο όρο 0,6 κιλά. Σύμφωνα με τη Βρετανική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (RSPH) του Ηνωμένου Βασιλείου, την ημέρα των Χριστουγέννων
Παγκόσμια ημέρα Ύπνου! Tips για καλό ύπνο!
O ύπνος αποτελεί ζωτική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία και ευεξία. Όμως, ένας στους τρεις ενηλίκους παραπονείται για κάποια διαταραχή του ύπνου! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνωρίζοντας τις διαστάσεις του προβλήματος, όρισε την τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία του ύπνου
15 “χρυσές” ασκήσεις κοιλιακών!
1) Superman Αυτή η άσκηση θυμίζει κολύμβηση. Ακούμπησε τα χέρια σου και τα γόνατα σου στο έδαφος, σφίξε τους κοιλιακούς σου,ίσιωσε την πλάτη σου και τέντωσε το αριστερό σου χέρι και το δεξί σου πόδι ώστε να βρίσκονται σε μια ευθεία με την σπονδυλική σου στήλη. Μείνε για 1-2 δευτερόλεπτα και επέστρεψε στην αρχική σου
Επτά μορφές καρκίνου απειλούν τις παχύσαρκες γυναίκες…
Οι παχύσαρκες γυναίκες διατρέχουν 40% περισσότερες πιθανότητες από τις αδύνατες να εκδηλώσουν καρκίνο στη διάρκεια της ζωής τους, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες. Ο κίνδυνος αυτός αφορά τουλάχιστον επτά μορφές καρκίνου: τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού μετά την εμμηνόπαυση, της χοληδόχου κύστεως, της μήτρας, του νεφρού, του παγκρέατος και του οισοφάγου. Στατιστικές που έδωσε στη
Τα «DON’Ts» της δίαιτας για το καλοκαίρι!
Αυτό το καλοκαίρι έχετε βάλει στόχο να διατηρήσετε σταθερά τα κιλά σας. Σε ποια τρόφιμα θα έπρεπε καλύτερα να πείτε.. «ΟΧΙ, ευχαριστώ»; Τηγανιτά τρόφιμα: Τα τηγανιτά φαγητά, και ιδιαίτερα τα λαχανικά, απορροφούν μεγάλες ποσότητες λαδιού. Στην περίπτωση που δε μπορείτε να τα αποφύγετε, φροντίστε τουλάχιστον να υπάρχει μόνο ένα τηγανισμένο τρόφιμο στο πιάτο σας. Για παράδειγμα, αν
Το ταπεινό μυρωδικό που προστατεύει από υπέρταση και καρκίνο του εντέρου!
Μας το προσφέρει απλόχερα η ελληνική γη και χάρη στη μεσογειακή διατροφή, υπάρχουν δεκάδες φαγητά και σαλάτες στα οποία μπορεί να συμπεριληφθεί, ώστε να σας προσφέρει όχι μόνο άρωμα και γευση, αλλά και προστασία της υγείας σας από ασθένειες. Ο λόγος για το ταπεινό θυμάρι…. Τα άνθη, τα φύλλα και το έλαιο του θυμαριού χρησιμοποιούνται
Και η λίγη άσκηση χαρίζει χρόνια ζωής…
Όσοι κάνουν κατά διαστήματα έντονη σωματική άσκηση, όπως τζόκινγκ, ποδήλατο ή αεροβική γυμναστική, ζουν κατά μέσο όρο περισσότερο χρόνια, σε σχέση με όσους ασκούνται λιγότερο χρόνο και πιο ήπια. Όμως και οι τελευταίοι, ακόμη κι αν ιδρώνουν λιγότερο από όσο συνιστούν οι ειδικοί, πάλι ωφελημένοι βγαίνουν, καθώς κι αυτοί έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από ό,τι

ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ!

 
Υγιεινό πρωινό στη δουλειά!
Το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας  ωστόσο λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και της έλλειψης χρόνου, πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να το καταναλώσουμε στο σπίτι με αποτέλεσμα να το καταναλώνουμε στο χώρο εργασίας. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες συμβουλές  να κάνετε υγιεινές επιλογές ακόμη και «μακριά από το σπίτι»: 1. Από το προηγούμενο βράδυ προετοιμάστε ένα
8 super τροφές για να μην αρρωστήσετε ποτέ!
Υπάρχουν άπειρες τροφές που είναι πλούσιες πηγές βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων! Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να τις μάθουμε και να τις εντάξουμε στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα, προκειμένου να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας από τις ασθένειες. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις 8 υπερ-τροφές του χειμώνα που θα πρέπει να κατέχουν περίοπτη
”Κορμί” σε ένα μήνα; Γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…
Κατανοητή η επιθυμία κατά τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια να εμφανιστούμε στην παραλία με ένα –αν μη τι άλλο- αξιοπρεπές κορμί. Και, παρόλο που είναι σχεδόν αδύνατο να διορθώσουμε άμεσα τις αμαρτίες ενός ολόκληρου χειμώνα, αν όχι ολόκληρων ετών, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…   Δεν έχουμε να προτείνουμε κάποια δίαιτα-express, ούτε όμως και κάποια πολύωρη, εξαντλητική
Διατροφή στην παραλία!
Τα πρώτα μπάνια έχουν ξεκινήσει. Η διατροφή στην παραλία είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολεί. Καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι τροφές καταναλώνουμε και σε τι ποσότητες. Συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να υπάρχει σωστός προγραμματισμός έτσι ώστε να έχουμε ενέργεια και αντοχή για κολύμπι και θαλάσσια σπορ, χωρίς ωστόσο να το παρακάνουμε.
8 ώρες καθισιό αυξάνει 59% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου – Πόση ώρα άσκησης απαιτείται!
  Έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στην οποία χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από μελέτες των τελευταίων 20 χρόνων απεφάνθη για το πόση ώρα γυμναστικής χρειάζονται ημερησίως όσοι κάνουν καθιστική ζωή. Οι ερευνητές λοιπόν ανακάλυψαν, πως το να κάθεσαι κάθε μέρα για οκτώ ώρες αυξάνει το κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 59%. Προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η πιθανότητα εντελώς,
Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε!
Πώς να υπολογίσω πόσες θερμίδες θα πάρω, αν φάω δύο φέτες ζαμπόν των 35 γραμμαρίων; Πόσο βάρος πρέπει να έχει η ωμή μπριζόλα για να είναι 120 γραμμάρια ψημένη; Oδηγός ποσοτήτων και θερμίδων, για να μπορείτε να υπολογίζετε εύκολα και με ακρίβεια τις μερίδες των τροφίμων που σας υποδεικνύει η δίαιτά σας. Πολλές φορές, όταν
ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΣΟΥ…!
Όλοι κάνουμε δίαιτες και μάλιστα κατά καιρούς τόσο πολύ λάθος και τόσο πολύ καταπιεστικές που γίνεται πιθανότερο το να χάσουμε τα λογικά και το κουράγιο μας, παρά τα περιττά μας κιλά! Αλλά (!) αυτό δεν θα περάσει και γι’ αυτό σου λέω ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις και εσύ την κατάσταση στα χέρια σου!  
Τι περιλαμβάνει ένα υγιεινό πρωινό;
Το πρωινό είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας! Σας εξασφαλίζει πολλές ωφέλειες για την υγεία, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε καλά για το υπόλοιπο της ημέρας. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι, όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος, κάνουν το λάθος να παραλείπουν το πρωινό γεύμα, χωρίς να ξέρουν ότι στην πραγματικότητα το πρωινό μπορεί να βοηθήσει στο
Προσοχή: Η αφαγία… παχαίνει!
Δεν είναι λίγοι εκείνοι -και συνήθως πρόκειται για γυναίκες- που, στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, τείνουν να μένουν νηστικοί παραλείποντας μερικά κύρια γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας!   Κι όμως, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η παράλειψη του πρωινού, του δεκατιανού ή του βραδινού γεύματος μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δηλαδή,
They Wanted To Get Married, But They Promised To Do This First…
The couple did absolutely amazing to start the rest of their lives together. Claire and Stephen have a very strong romantic relationship and they love each other more than one could imagine. One thing was missing though, and that was a proper marriage. Before they got married though, they made a promise to each other…

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ

 
Τι pizza να παραγγείλω;
Mας αρέσει με πολύ τυρί, πικάντικα αλλαντικά και αχνιστά λαχανικά. Tην απολαμβάνουμε στο σπίτι συνήθως μπροστά στην τηλεόραση. Tης… οφείλουμε κάποιες από τις ανεπιθύμητες καμπύλες του σώματός μας και πολλές τύψεις όταν δεν σταματάμε στο τρίτο κομμάτι… Ωστόσο, προτού βιαστούμε να ρίξουμε την πίτσα στο πυρ το εξώτερον, ας μάθουμε πώς να την παραγγέλνουμε, ώστε
Τα τέλεια «καθίσματα» για να αποκτήσετε σμιλεμένα πόδια και γλουτούς!
Μάθετε πώς να τα εκτελείτε σωστά για να δείτε αποτελέσματα γρήγορα!       Πόδια και οπίσθια. Δύο σημεία του σώματός μας που οι περισσότερες γυναίκες παρουσιάζουμε πρόβλημα. Οι δύο αυτές περιοχές θέλουν πολύ προσοχή και αρκετή εκγύμναση. Η ιδανική άσκηση για τέλειους γλουτούς και μηρούς είναι τα squats ή αλλιώς τα γνωστά σε όλους
Κυτταρίτιδα Τέλος: Κάντε Επίθεση στα Επίμαχα Σημεία!
  Αν η κυτταρίτιδα σας έχει γίνει εφιάλτης, το πιθανότερο είναι ότι έχετε δαπανήσει ατέλειωτες ώρες στα γυμναστήρια και τους… δρόμους για να την εξαφανίσετε. Κι όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αρκεί απλά να γυμναστείτε, αλλά να το κάνετε με τον σωστό τρόπο. Οι 7 ειδικές ασκήσεις που σας παρουσιάζουμε παρακάτω αποτελούν πραγματικά την
Κυτταρίτιδα: Οι 3 παράγοντες που την επιδεινώνουν δραματικά
Η κυτταρίτιδα είναι ο καλοκαιρινός εφιάλτης όλων –ανεξαιρέτως– των γυναικών. Είναι δύσκολο να την εξαφανίσουμε εντελώς, μπορούμε όμως να κάνουμε την όψη του φλοιού πορτοκαλιού λιγότερο αισθητή. Ένα ακόμη καλύτερο όπλο βέβαια είναι η πρόληψη! Δείτε ποιοι είναι οι παράγοντες που επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα και προσπαθήστε να τους αποφύγετε. 1. Οι γρήγορες δίαιτες Το πρόβλημα
Λίπος στην κοιλιά; Καταπολεμήστε το!
Γιατί συσσωρεύεται το λίπος τοπικά; Η αποθήκευση λίπους στην κοιλιά είναι κατάλοιπο του αρχέγονου συστήματος αυτοσυντήρησης του ανθρώπου το οποίο έκρινε και την επιβίωση. Τώρα που η τροφή αφθονεί, το κοιλιακό λίπος πλέον είναι επιβλαβές. Γι΄αυτό η σωστή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την απώλεια λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή. Τι να φάτε για να μειώσετε
Τροφές που …καίνε το λίπος!
Όλοι μας προσπαθούμε διαρκώς να χάσουμε κάποια κιλά ή να διατηρήσουμε το τέλειο σώμα που με πολύ κόπο αποκτήσαμε…Στο ξεκίνημα κάθε δίαιτας όλα είναι τέλεια! Τα κιλά πέφτουν, οι πόντοι μειώνονται…η διάθεση μας ανεβαίνει και η προσπάθεια μας για να βελτιώσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση και την υγεία μας ενισχύεται… Όμως, όπως είναι αναμενόμενο έρχεται
Μαγείρεμα στο σπίτι ή φαγητό απ’ έξω;
Στα τέλη της δεκαετίας του 50, η διάσημη πλέον έρευνα των 7 χωρών είχε τότε δείξει, ότι το διατροφικό μοντέλο των κατοίκων της Κρήτης ήταν το καλύτερο και από τις 7 αυτές χώρες (Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Ολλανδία και Φινλανδία) καθώς οι Kρητικοί είχαν την χαμηλότερη θνητότητα από νοσήματα όπως η παχυσαρκία, ο καρκίνος
Εσύ την ψήνεις την ομελέτα σου στον φούρνο;
  Υλικά: 5 αβγά Μια πατάτα Σπανάκι Φέτα Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση: Τρίβουμε την πατάτα και την βάζουμε σ΄ένα μπολ μαζί με το σπανάκι που έχουμε ψιλόκοψει. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σ΄ ένα ταψάκι και ψήνουμε
Εσείς, δοκιμάσατε τη… Βικτωριανή δίαιτα;
Κατά καιρούς υπάρχουν διαφορετικές μόδες και δίαιτες που ακολουθεί πολύς κόσμος. Η Paleo diet για παράδειγμα ήταν μέχρι πρόσφατα πολύ στη μόδα. Τώρα, οι ειδικοί μάς παροτρύνουν να την ξεχάσουμε και να προτιμήσουμε μία άλλη, τη Victorian diet. Από ό,τι φαίνεται οι άνθρωποι του 19ου αιώνα (της Βικτωριανής δηλαδή εποχής, που θεωρείται η χρυσή εποχή
Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις στο διάδρομο!
    Τα 5 πιο κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι όταν τρέχουν στο διάδρομο… Τρέχουν πολύ κοντά στο μπροστινό του μέρος Μπορεί να φοβάσαι να είσαι πολύ πίσω αλλά μην στέκεσαι και πολύ κοντά στις λαβές του διαδρόμου. Προσπάθησε να είσαι κάπου στη μέση. Δεν βρίσκουν τον δρασκελισμό τους Ο δρασκελισμός σου πρέπει να

ΠΟΥΘΕΝΑ

 
Αδυνάτισμα: Ενθουσιασμός ή απογοήτευση;
Έχουμε ήδη αναφερθεί πολλές φορές στο πόσο πολύ επηρεάζει η ψυχολογίας μας τη διαδικασία της δίαιτας και το αντίστροφο. Χαιρόμαστε όταν αδυνατίζουμε, στεναχωριόμαστε όταν δεν χάνουμε, αγχωνόμαστε όταν στερούμαστε, απογοητευόμαστε όταν τα ξαναπαίρνουμε και ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα συνειδητοποιούμε όλοι ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι η ψυχολογία του ατόμου που είναι σε δίαιτα
Αδυνατίζει, ομορφαίνει, διώχνει τις τοξίνες…
Κακά τα ψέματα, όταν διψάς πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το νερό! Αυτό είναι που θα σε δροσίσει και θα σε κάνει να νιώσεις άλλος άνθρωπος. Αλλά το νερό δεν σταματά εκεί… Είναι το φυσικό -και ανέξοδο- όπλο σου για λαμπερό δέρμα, ο μυστικός σύμμαχος για απώλεια κιλών, το καλύτερο φάρμακο κατά του πονοκέφαλου
Γιατί νιώθω συνέχεια κουρασμένος/η;
Η κατάσταση της κόπωσης αποτελεί μια συχνή παθολογική κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από πτώση των επιπέδων ενέργειας του σώματος, η οποία μπορεί να είναι τόσο σημαντική που να παρακωλύει την ομαλή τέλεση καθημερινών συνήθων δραστηριοτήτων. Για να αντλήσει φυσιολογικά την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός πρέπει να λειτουργούν ομαλά τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του κυττάρου,
Γλυκά που δεν παχαίνουν πολύ; Κι όμως υπάρχουν!
Η περίοδος της λαιμαργίας και της ασταμάτητης «μάσας» έχει φτάσει στο τέλος της! Τι γίνεται όμως όταν μας έρχεται η τάση για γλυκό; Από το να πολεμάτε με τα νεύρα σας και στο τέλος από στερητικό σύνδρομο καταλήξετε να γεύεστε ένα ολόκληρο μπολ προφιτερόλ, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στις ακόλουθες προτάσεις μας.
Μωβ ψωμί: Είναι το νέο superfood;
Μπορεί να μοιάζει απίθανο, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό: επιστήμονες δημιούργησαν ένα ψωμί που έχει μωβ χρώμα και μάλιστα είναι πολύ πιο υγιεινό από το συνηθισμένο. Το μωβ ψωμί δημιούργησαν επιστήμονες από την Σιγκαπούρη και υποστηρίζουν ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, κατασκευασμένο από φυτικές ίνες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη! «Η πρόκληση ήταν να δούμε
Πρόταση για πρωινό πριν την προπόνηση: smoothie με φράουλες ή αχλάδι!
  Πως θα το φτιάξετε: Ανακατέψτε τα υλικά στο blender για 30 sec: 1 φλ. γιαούρτι ή γάλα 0-2% 1 φλ. φράουλες ή 1 μέτριο αχλάδι 1 κουταλάκι μέλι Κανέλα Έτοιμο! Γιατί να το φτιάξετε: Επιλέξτε ένα τέτοιο πρωινό πριν το τρέξιμο μόνο αν είστε σίγουροι ότι το γάλα ή το γιαούρτι δεν σας προκαλεί
Ελαιόλαδο και λιπαρά ψάρια για δίαιτα
Οι τροφές που περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά προστατεύουν τον οργανισμό από τη συσσώρευση λίπους στο σώμα και κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τροφές όπως το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια και οι ξηροί καρποί μειώνουν τον σχηματισμό λίπους κοντά στα ζωτικά όργανα
6 μυστικά για γρήγορο μεταβολισμό
Τα βασικά μαθήματα που ίσως γνωρίζετε για τον μεταβολισμό είναι ότι δεν πρέπει να παραλείπετε το πρωινό καθώς και να μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες. Τι κάνουν σωστά οι άνθρωποι με υψηλό μεταβολισμό; Υιοθετήστε τους τρόπους που χρησιμοποιηθούν για να μικρύνουν τη μέση τους και να έχουν καλό σχήμα στο σώμα. Φάτε σνακ πριν την ώρα
Απίστευτη μεταμόρφωση σώματος μέσα σε 6 χρόνια! (Δείτε καρέ καρέ την μεταμόρφωση!)
Ένας άνδρας αποφάσισε να αλλάξει το σώμα του διώχνοντας τα περιττά κιλά και γυμνάζοντας το κορμί του, θέλοντας να δείξει πως όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται! Μάλιστα ο… συγκεκριμένος άνθρωπος είχε την ιδέα να φωτογραφίζει τον εαυτό του κάθε μήνα και να καταγράφει την πρόοδο που κάνει. Δείτε καρέ καρέ την μεταμόρφωση του σώματος του
Το ταπεινό μυρωδικό που προστατεύει από υπέρταση και καρκίνο του εντέρου!
Μας το προσφέρει απλόχερα η ελληνική γη και χάρη στη μεσογειακή διατροφή, υπάρχουν δεκάδες φαγητά και σαλάτες στα οποία μπορεί να συμπεριληφθεί, ώστε να σας προσφέρει όχι μόνο άρωμα και γευση, αλλά και προστασία της υγείας σας από ασθένειες. Ο λόγος για το ταπεινό θυμάρι…. Τα άνθη, τα φύλλα και το έλαιο του θυμαριού χρησιμοποιούνται