Πρωτεΐνη από Τρόφιμα Vs Πρωτεΐνη από Συμπληρώματα!

US_Kreatin-Osteoporose_800.jpg.2431476
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης δεν είναι ότι μπορούν να χτίσουν περισσότερους μύες, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η ευκολία. Μάθετε γιατί!
Πολλοί φιλόδοξοι bodybuilders ελπίζουν ότι ήρθε η στιγμή που το σώμα τους θα μετατραπεί στο σώμα των ονείρων τους. Δυστυχώς, η αγάπη των bodybuilders για την πρωτεΐνη τους βάζει στο έλεος των κατασκευαστών συμπληρωμάτων πρωτεΐνης και τους καθιστά ευάλωτους στα τεχνάσματα μάρκετινγκ των κατασκευαστών. Οι αρχάριοι bodybuilders μπορεί να μην γνωρίζουν όσα οι έμπειροι bodybuilders, αλλά σίγουρα γνωρίζουν ότι η πρωτεΐνη παίζει ρόλο στη μελλοντική τους επιτυχία. Από που θα πρέπει να προέρχεται αυτή η πρωτεΐνη; Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, θα εξετάσουμε το ρόλο της πρωτεΐνης στα τρόφιμα σε σχέση με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης.
Κατασκευαστές Πρωτεϊνών
Διαβάστε κάθε δημοσίευση που αναφέρεται στην υγεία και στην καλή φυσική κατάσταση και θα σας πλημμυρίσουν με άρθρα σχετικά με πρωτεΐνες. Οι κατασκευαστές πρωτεϊνών είναι διαβόητοι για την αναφορά λέξεων όπως μικροδιήθηση εγκάρσιας ροής, ολιγοπεπτίδια, ανταλλαγή ιόντων, δείκτης αποτελεσματικότητας πρωτεΐνης, βιολογική αξία, κατακράτηση αζώτου και γλυκομακροπεπτίδια ως ένας τρόπος για να πείσουν τους πιθανούς αγοραστές. Σίγουρα ακούγεται πειστικό, ειδικά όταν αναφέρονται οι βαθμολογίες επιστημονικών παραπομπών. Όπως και οι περισσότερες πτυχές του bodybuilding (και τη βιομηχανία συμπληρωμάτων σε γενικές γραμμές), η διαφημιστική εκστρατεία μάρκετινγκ είναι που οδηγεί το ζήτημα της πρωτεΐνης αντί η φυσιολογική πραγματικότητα.
Πολλοί «ειδικοί» διατροφής (οι άνθρωποι που πωλούν συμπληρώματα), δηλώνουν ότι υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης (σκόνες και δισκία αμινοξέων) σε σχέση με τα πλήρη τρόφιμα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι για τον προσδιορισμό της ποιότητας της πρωτεΐνης, συμπεριλαμβανομένης της βιολογικής αξίας (BV), του δείκτη αποτελεσματικότητας πρωτεΐνης (PER), της καθαρής χρήσης πρωτεΐνης (NPU), κτλ.
Ποιότητα Πρωτεΐνης
Η Βιολογική Αξία (BV) είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιημένα και αναμφισβήτητα το καλύτερο μέτρο ποιότητας μιας πρωτεΐνης. Η BV βασίζεται στο πόσο μέρος της πρωτεΐνης που καταναλώνεται πραγματικά απορροφάται και χρησιμοποιείται από το σώμα. Όσο υψηλότερη είναι η ποσότητα της πρωτεΐνης (άζωτο) που πραγματικότητα απορροφάται, τόσο μεγαλύτερη είναι η BV. Εάν μία πρωτεΐνη έχει μία BV 100, αυτό σημαίνει ότι το σύνολο της πρωτεΐνης που απορροφάται χρησιμοποιείται χωρίς να χαθεί κανένα μέρος της. Τα αυγά πετυχένουν την υψηλότερη από όλα τα τρόφιμα με BV 100, ενώ τα φασόλια έχουν μια BV μόνο 49.
Η ποιότητα της πρωτεΐνης είναι σίγουρα ένα σημαντικό ζήτημα, αλλά αυτό είναι κάτι που έχει υπερεκτιμηθεί πολύ και έχει ακόμη παραμορφωθεί για σκοπούς μάρκετινγκ. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι πραγματικά μια εξαιρετική πρωτεΐνη με βιολογική αξία κοντά σε 100. Πολλές διαφημίσεις θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι ο ορός γάλακτος είναι μεταξύ 104 -157 στην κλίμακα της BV. Στο «Advanced Nutrition and Human Metabolism», η BV ορίζεται ως «μέτρο του αζώτου που διατηρείται για ανάπτυξη ή/και συντήρηση που εκφράζεται ως ποσοστό του αζώτου που απορροφάται». Όταν ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης αναφέρεται πως έχει BV πάνω από 100, η εταιρεία έχει χειριστεί σκόπιμα τον αριθμό για σκοπούς μάρκετινγκ.
Οι περισσότεροι bodybuilders και αθλητές αντοχής ήδη καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη, οπότε και η σημασία της BV προς τους αθλητές αυτούς που ήδη καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη έχει υπερτονιστεί. Ακόμα κι αν ο ορός γάλακτος έχει υψηλότερη BV από το στήθος κοτόπουλου, το ψάρι, ή την πρωτεΐνη γάλακτος, εάν η συνολική ποσότητα της πρωτεΐνης που καταναλώνουν είναι επαρκής, τότε πιθανότατα αντικαθιστώντας τα τρόφιμα με ορό γάλακτος δεν θα οδηγήσει σε επιπλέον μυϊκή μάζα.
Για σκοπούς μυϊκής ανάπτυξης, οι μόνες κατευθυντήριες γραμμές για την πρωτεΐνη που πρέπει να ακολουθήσετε είναι οι εξής:
Καταναλώστε μια πηγή πλήρης πρωτεΐνης με κάθε γεύμα
Τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα περίπου τριών ωρών
Καταναλώστε τουλάχιστον 1,6 έως 2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους
Σκόνη ορού γάλακτος
Επειδή η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει μια υψηλή BV, προσφέρει πιθανότατα τα περισσότερα οφέλη όταν ακολουθείτε μια δίαιτα με πολύ χαμηλές θερμίδες. Όταν μειώνεται η πρόσληψη ενέργειας σας και αντίστοιχα η πρόσληψη πρωτεΐνης, η σκόνη ορού γάλακτος θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποκομίσετε μία μεγαλύτερη χρήση της μικρότερης ποσότητας πρωτεΐνης που παίρνετε. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σας παρέχει επίσης έναν τρόπο για να πάρετε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη χωρίς λιπαρά. Έχει προταθεί ότι ο ορός γάλακτος μπορεί να έχει και άλλα πλεονεκτήματα εκτός από την υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν τη βελτιωμένη ανοσία, την αυξημένη αντιοξειδωτική δράση και τη γρήγορη απορρόφηση.
Πολλές μελέτες στο «Κλινική και Ερευνητική Επιστήμη» από τον Δρ Gerard Bounous του Μόντρεαλ έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος παρέχει αντι-καρκινογόνες ιδιότητες, προστασία από λοιμώξεις και άλλες αυξημένες ανοσολογικές αντίδρασεις. Ο ορός γάλακτος έχει επίσης δειχθεί να αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που μπορεί να προσφέρει προστασία από την οξειδωτική βλάβη των ελεύθερων ριζών. Ενώ αυτές οι διαπιστώσεις είναι πολύ ελπιδοφόρες, όλες αυτές οι μελέτες έγιναν σε ποντίκια, έτσι είναι ασαφές το πόσο καλά τα αποτελέσματα προεκτείνονται στους ανθρώπους…
Απορρόφηση Πρωτεΐνης
Ένα άλλο αναγνωρισμένο όφελος της πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι ο γρήγορος ρυθμός απορρόφησής του. Παρόλο που δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα συμπληρώματα πρωτεΐνης αφομοιώνονται πιο αποτελεσματικά από τα πλήρη τρόφιμα. Σίγουρα όμως αφομοιώνονται πιο γρήγορα. Αυτό είναι το σημαντικότερο μετά από μια προπόνηση, όταν οι ρυθμοί πρωτεϊνοσύνθεσης και επανασύνθεσης γλυκογόνου είναι αυξημένες. Ακόμη και κατά την εξέταση της μετα-προπονητικής διατροφής, υπάρχει ακόμα μικρή απόδειξη ότι ένα υγρό σύμπλεγμα πρωτεϊνών-υδατανθράκων θα παράγει πράγματι καλύτερη μυϊκή ανάπτυξη από ότι τα πλήρη τρόφιμα, εφόσον αυτά τα τρόφιμα καταναλώνονται αμέσως μετά την προπόνηση και κάθε τρεις ώρες για μια περίοδο 24 ωρών.
Αμινοξέα
Τι γίνεται με τα χάπια αμινοξέων; Τα αμινοξέα είναι απλά προχωνευμένη πρωτεΐνη. Οι υποστηρικτές των συμπληρωμάτων αμινοξέων ισχυρίζονται ότι επειδή τα αμινοξέα είναι προχωνευμένα, το σώμα θα τα απορροφήσει καλύτερα, οδηγώντας σε μεγαλύτερες βελτιώσεις στη δύναμη και στη μυϊκή μάζα. Ακούγεται λογικό, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη υποεκτίμηση των δυνατοτήτων του σώματος και στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα σχεδιάστηκε για να διεκπεραιώνει αποτελεσματικά πλήρη τρόφιμα, δεν είχε σχεδιαστεί για να αφομοιώνει χάπια και σκόνες όλη την ημέρα!
Τα αμινοξέα απορροφώνται πιο γρήγορα στο έντερο όταν βρίσκονται σε πιο πολύπλοκα δι και τρι-πεπτιδικά μόρια. Το σώμα σας κάνει καλύτερη χρήση των αμινοξέων, καθώς οι πρωτεϊνούχες τροφές διασπώνται και τα αμινοξέα απορροφώνται ακριβώς στο σωστό ρυθμό για τις ανάγκες του σώματός σας. Στο «Exercise Physiology: Energy Nutrition and Human Performance» οι συγγραφείς δηλώνουν ότι η συμπλήρωση οποιασδήποτε μορφής αμινοξέων δεν έχει αποδειχθεί με επαρκή πειραματικό σχεδιασμό και μεθοδολογία για την αύξηση της μυϊκής μάζας ή τη σημαντική βελτίωση της μυϊκής δύναμης ή της αντοχής. Επιπλέον, η κατανάλωση προχωνευμένης πρωτεΐνης όταν αναζητάτε την απώλεια λίπους δεν είναι απαραίτητα επωφελής, διότι σας αποκόπτει από την θερμική επίδραση των πραγματικών τροφίμων.
Τα πλήρη τρόφιμα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης. Διεγείρουν το μεταβολισμό περισσότερο. Αυτό είναι γνωστό ως «θερμική επίδραση». Η πρωτεΐνη έχει την υψηλότερη θερμική επίδραση οποιουδήποτε τροφίμου. Συμπεριλαμβάνοντας μία πλήρη πρωτεϊνη με κάθε γεύμα μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολικό σας ρυθμό μέχρι και 30% λόγω της ενέργειας που είναι απαραίτητη για την πέψη, την επεξεργασία και την απορρόφηση. Αυτό σημαίνει ότι από τις 100 θερμίδες των τροφίμων πρωτεΐνης όπως το στήθος κοτόπουλο, η καθαρή ποσότητα των θερμίδων που απομένει μετά την επεξεργασία είναι 70. Από την άποψη αυτή, το γεγονός ότι τα πρωτεϊνούχα τρόφιμα αφομοιώνουν βραδύτερα από ότι τα δισκία αμινοξέων είναι στην πραγματικότητα ένα πλεονέκτημα.
Το συμπέρασμα
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης δεν είναι ότι μπορούν να χτίσουν περισσότερη μυϊκή μάζα από ότι το κοτόπουλο ή τα ασπράδια αυγών ή οποιαδήποτε άλλη πλήρης τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η ευκολία! Είναι πιο εύκολο να πιείτε ένα πρωτεϊνικό ρόφημα από το να αγοράσετε, να προετοιμάσετε και να μαγειρέψετε πλήρη τρόφιμα. Καταναλώνοντας μικρά και συχνά γεύματα είναι ο βέλτιστος τρόπος για να φάτε, ανεξάρτητα από το αν ο στόχος σας είναι η αύξηση των μυών ή η απώλεια λίπους. Για να διατηρείτε το σώμα σας συνεχώς σε θετικό ισοζύγιο αζώτου, θα πρέπει να καταναλώνετε πλήρη πρωτεΐνη κάθε τρεις ώρες. Για πολλούς ανθρώπους, αυτή η συχνή σίτιση είναι σχεδόν αδύνατη. Εδώ είναι που ένα υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα πρωτεΐνης είναι πιο χρήσιμο.
Εκτός από την ευκολία, η αλήθεια για τα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι ότι προσφέρουν λίγα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις πρωτεϊνούχες τροφές. Δεν υπάρχει όμως καμία επιστημονική απόδειξη ότι δεν μπορείτε να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη για μυϊκή ανάπτυξη μέσω της διατροφής. Εφόσον τρώτε κάθε τρεις ώρες και καταναλώνετε μια πλήρη πρωτεΐνη, όπως αυγά, άπαχο κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα με κάθε γεύμα, δεν είναι απαραίτητο να καταναλώνετε οποιαδήποτε συμπληρώματα πρωτεΐνης για να αποκομίσετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει μερικές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες ιδιότητες και η συμπλήρωση με μερικά scoops την ημέρα δεν είναι μια κακή ιδέα, ειδικά αν είστε σε μία δίαιτα απώλεια λίπους και χαμηλή σε θερμίδες. Εκτός από αυτό, επικεντρωθείτε σε πραγματικά τρόφιμα και μην πιστεύετε όλη τη διαφημιστική εκστρατεία που διαβάζετε…

 

ΠΗΓΗ

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ KANE SHARE ή ΠΑΤΗΣΕ LIKE
Follow us: Transformers on Facebook |@transformersfc on Instagram
       

Contact Info

 

TRANSFORMERS Fitness Club

Phone: 2310 384186
Email: transformersfitnessclub@gmail.com
Address: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 30, Καλαμαριά

About Us

 

Ελάτε σήμερα για ένα δωρεάν δοκιμαστικό

και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί στο TRANSFORMERS είναι διαφορετικά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

 
Κάντε fast forward στον μεταβολισμό σας!!! ‘Ενα αρθρο που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε για να μάθετε πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός σας, αλλά και τα μυστικά της άσκησης που θα σας βοηθήσουν να τον επιταχύνετε.
Συχνά ακούμε φράσεις όπως: «Είναι αργός ο μεταβολισμός μου, γι’ αυτό παχαίνω» ή «Έχει αλλάξει ο μεταβολισμός μου». Κατ’ αρχάς, να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει ο βασικός μεταβολισμός ή, καλύτερα, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός που αντιστοιχεί στις βασικές λειτουργίες μας και λέγεται και αλλιώς μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας, γιατί περιλαμβάνει μόνο τις ενεργειακές ανάγκες του σώματός μας
Στο μικροσκόπιο: Mπρόκολο!
Το μπρόκολο, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών διεθνώς, λόγω της πολλαπλά ωφέλιμης δράσης του στην υγεία. Ανακαλύψτε γιατί αξίζει να το εντάξετε στη διατροφή σας.   Tο μπρόκολο είναι ένα λαχανικό εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες A, B1, C και η β-καροτίνη, καθώς και σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και
Ζάχαρη, υδατάνθρακες και… καρκίνος!
Τα άτομα που καταναλώνουν πολλούς κατεργασμένους υδατάνθρακες και ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη, κινδυνεύουν να εκδηλώσουν καρκίνο στον μαστό στην περίπτωση των γυναικών και καρκίνο στον προστάτη στην περίπτωση των ανδρών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής στο Σαν Ντιέγκο. «Αν και η μελέτη δεν αποδεικνύει ότι οι ‘κακοί’ υδατάνθρακες προκαλούν καρκίνο,
Η διαταραχή Bigorexia πλήττει τους φανατικούς του γυμναστηρίου!
Μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη, την κατάχρηση επικίνδυνων ουσιών ή ακόμη και στην αυτοκτονία. Ονομάζεται επίσημα μυϊκή δυσμορφία, είναι όμως γνωστή και ως μεγαλορεξία (bigorexia), αντίστροφη ανορεξία ή σύνδρομο του Αδώνιδος.   Πρόκειται για μια σοβαρή αγχώδη διαταραχή που κάνει το άτομο να βλέπει τον εαυτό του ως πολύ μικρόσωμο, παρά το γεγονός ότι έχει ανεπτυγμένη
5 προβλήματα που λύνει η μπανάνα καλύτερα από τα… χάπια!
Τρεις τύποι ζάχαρης και μια αφθονία ινών είναι ο λόγος που οι μπανάνες ξεχωρίζουν από τις άλλες πηγές ενέργειας. Πέραν του ότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, οι μπανάνες σας βοηθάνε σε πολυάριθμα προβλήματα υγείας, περισσότερο από τα χάπια. Πότε μια μπανάνα πραγματικά μπορεί να βοηθήσει;   1. Πρήξιμο και δυσκοιλιότητα – Οι μπανάνες περιέχουν πηκτίνη,
Πόσες επαναλήψεις πρέπει να κάνω;
Επανάληψη μήτηρ πάσης… ασκήσεως! Οταν κάνεις ζέσταμα, πρέπει να μπορείς να ολοκληρώσεις με ευκολία 12 επαναλήψεις. Στα σετ μέχρι εξαντλήσεως πρέπει να κάνεις λιγότερες από 12 επαναλήψεις και περισσότερες από 5. Εάν μπορείς να κάνεις περισσότερες από 12 επαναλήψεις στην κανονική προπόνησή σου, τότε πρέπει να φορτώσεις περισσότερα κιλά. Να θυμάσαι ότι υπάρχουν δύο σύμμαχοι
Φτιάξτε τα δικά σας δημητριακά πρωινού!
Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα καλό πρωινό είναι το πιο απαραίτητο γεύμα της ημέρας, αφού τροφοδοτεί τον οργανισμό με ενέργεια και του παρέχει τη γλυκόζη και τις βιταμίνες που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Tο είδος του πρωινού, όμως, παίζει σημαντικό ρόλο. Mία τυρόπιτα ή ένα κρουασάν από το δρόμο καταπονούν περισσότερο τον οργανισμό από το
Σοκολατούχο γάλα: Η πιο δυνατή μετα – προπονητική απόλαυση!
Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας μετά από μια έντονη εκγύμναση με βάρη, είναι το μετα – προπονητικό. Οι τροφές που θα καταναλωθούν ακριβώς μετά την προπόνηση παίζουν μεγάλο ρόλο στην αποκατάσταση των μυών και στην αναπλήρωση του οργανισμού με θρεπτικά στοιχεία και ενέργεια για την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το γυμναστήριο. Υπάρχουν τόνοι
7 τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα !
Ταλαιπωρείστε κι εσείς από την ενοχλητική κυτταρίτιδα αλλά δεν ξέρετε περί τίνος ακριβώς πρόκειται και πώς προκαλείται; Με τον όρο κυτταρίτιδα εννοούμε τις προεξοχές που δημιουργούνται πάνω στο δέρμα, οι οποίες προκαλούνται από τα αποθέματα λίπους που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του. Αυτά οδηγούν στην αύξηση των λιποκυττάρων, τα οποία με τη σειρά
Κολοκυθόσουπα με Κάρυ!
Το κρύο ξεκίνησε. Το σώμα επιθυμεί κάτι ζεστό! Ας του προσφέρουμε λοιπόν κάτι ζεστό και θρεπτικό για να το φροντίσουμε. Κολοκυθόσουπα με κάρυ και γάλα καρύδας. Λίγο καυτερή για να ανοίξουν τα ρουθούνια! Υλικά: (για 2 μερίδες) 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φέτα ginger πάχους 2 εκ. ψιλοκομμένο 1 κ.γ. κάρυ 1/2

ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ!

 
Σπιτικό παγωτό από… superfoods!
Γιαουρτοπαγωτό με goji berries   Υλικά: 750 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, 250 ml κρέμα γάλακτος light, 75 γραμμ. γάλα light σε σκόνη, 200 γραμμ. ζάχαρη, ½ κούπα goji berries, 1 πρέζα αλάτι, ½ κ.γ. αγάρ αγάρ, 1 βανιλίνη, 1 κ.σ. λικέρ κεράσι Εκτέλεση 1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από το γιαούρτι,
Γιατί «κόλλησε» η ζυγαριά;
Οχτώ λόγοι που σαμποτάρουν τη δίαιτά μας. Μπορεί η αιτία που δεν χάνουμε βάρος να βρίσκεται μακριά από το πιάτο μας; «Ναι», λένε οι ειδικοί, και μας αποκαλύπτουν τους… δολιοφθορείς της δίαιτάς μας. Ακολουθούμε κατά γράμμα τη δίαιτα και κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες να γυμναζόμαστε συστηματικά. Η ζυγαριά, όμως, αρνείται πεισματικά να μας δείξει λιγότερα κιλά.
Ασκήσεις για να γυρίσετε πίσω το χρόνο
Η αεροβική άσκηση σας κάνει όχι μόνο fit αλλά και υγιείς Για να διατηρήσετε το σώμα σας νεανικό και σε φόρμα, οι προπονήσεις σας θα πρέπει να περιλαμβάνουν έξι βασικές ασκήσεις. Δείτε ποιες: Αεροβική άσκηση Δυναμώνει την καρδιά και τους πνεύμονες και μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, καθώς και πολλών ασθενειών. Η υψηλής έντασης αεροβική βοηθά
Εύκολα γλυκά με λίγες θερμίδες!
Δοκίμασε 5 απλές συνταγές για γλυκό ακόμα και στη δίαιτα! Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος ή απλώς προσέχεις τη διατροφή σου δεν χρειάζεται να στερηθείς τίποτα! Όλοι χρειάζεται να κάνουμε πού και πού καταχρήσεις (ακόμη κι αν ο στόχος μας είναι να αδυνατίσουμε), ενώ το γλυκό μπορεί να είναι ένας έξυπνος τρόπος για να προσθέσεις
11 Λόγοι Για Τους Οποίους Δεν Χάνεις Λίπος!
Κάψε λίπος, χάσε βάρος και ξεκίνα να βλέπεις πραγματικά αποτελέσματα διώχνοντας μακρυά τις κακές συνήθειες.  Anthony J. Yeung, CSCS   Όταν η καύση του λίπους καθυστερεί, μοιάζει σαν όλα να πηγαίνουν στράφι. “Γιατί αυτό δεν λειτουργεί;” θα αναρωτηθείς. “Τι άλλο μπορώ να κάνω για να χάσω βάρος;” Με τον καιρό θα απογοητευτείς και θα αποθαρρυνθείς
14η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη.
  Τα τελευταία 20 χρόνια έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη η 14η Νοεμβρίου. Η ημερομηνία έχει να κάνει με την ημέρα των γενεθλίων του Frederick Banting, ο οποίος σε συνεργασία με τον Charles Best αποτέλεσαν τους εμπνευστές της ιδέας που οδήγησε στην ανακάλυψη της ινσουλίνης το 1921. Σκοπός της
Ιδανικό μεταπροπονητικό γεύμα για απώλεια λίπους σε περίοδο γράμμωσης!
Tο μεταπροπονητικό γεύμα ενός αθλητή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο των μυών και είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας! Τι γίνεται όμως όταν είμαστε σε περίοδο γράμμωσης ή αν γενικά πρωτεύοντας στόχος μας είναι η απώλεια λίπους και μετά η απόκτηση όγκου; Σίγουρα υπάρχουν πολλές απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και ναι τα επιστημονικά
Double Chocolate Coconut Flour Brownies…
Ingredients 1 Cup Coconut Flour 1/2 Teaspoon Baking Soda 1/2 Teaspoon Salt 2/3 Cup Coconut Oil 2 – 12 oz Bags of Soy Free Chocolate Chips, divided 3/4 Cup Pure Maple Syrup 2 Teaspoons Vanilla Extract 5 Eggs, at room temperature   Directions 1. Preheat oven to 325 degrees F  (165 °C) 2. Mix dry
Αυτό είναι το πρωινό που διώχνει την πείνα!
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Διατροφής, διαπίστωσε ότι σε σύγκριση με τα δημητριακά, η βρώμη μπορεί να σας κάνει να νιώθετε για περισσότερη ώρα πλήρεις. Λίγα πράγματα μπορούν να ανατρέψουν μια υγιεινή διατροφή γρηγορότερα από την πείνα που νιώθουμε το πρωί. Και αποδεικνύεται ότι το πώς θα επιλέξετε να συμπληρώσετε
3 Μαγικά Μπαχαρικά!
Βάλτα στην καθημερινότητά σου και δεν θα χάσεις!   Το επόμενο συστατικό που θα δώσει τη λύση κατά των πανάδων, της δυσπεψίας ή κατά της κατάθλιψης μπορεί να βρίσκεται στο ράφι με τα μπαχαρικά σου. Έβγαλες σπυράκι; Η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σου! Κάρδαμο Γνωστό και ως κακουλέ, το κάρδαμο είναι το πικάντικο φυτό που

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ

 
Τοπικό αδυνάτισμα: Είναι εφικτό τελικά;
Σε έναν τέλειο κόσμο, όλοι θα είχαμε το σώμα που ονειρευόμαστε, χωρίς να μας ενοχλεί το περιττό λίπος που συσσωρεύεται τοπικά στην κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς μας… Επειδή όμως αυτό είναι ουτοπία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε στο ιδανικό μας βάρος και να σμιλέψουμε το σώμα μας. Πολλοί από εμάς διαθέτουν κάποια
6 τρόποι για να αποκτήσετε γρηγορότερο μεταβολισμό!
Προσέχετε τη διατροφή σας, γυμνάζεστε, παρόλα αυτά ο δείκτης της ζυγαριάς δε σας κάνει το χατίρι να πέσει. Βασικός υπαίτιος; Μα φυσικά ο μεταβολισμός σας. Πώς μπορείτε να τον κάνετε να καίει πιο γρήγορα; Mα φυσικά ακολουθώντας το παράδειγμα των ανθρώπων με τέλειο μεταβολισμό. Πάμε να δούμε 6 tips τους:   1. Να καταναλώνετε όσες
Ποιες δίαιτες παχαίνουν;
Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν μας παχαίνει. Αντίθετα, όταν προσέχουμε ώστε να καταναλώνουμε χωρίς υπερβολές μπορούμε να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας ή να χάσουμε το περιττό βάρος. Εντούτοις, οι δίαιτες που είναι αυστηρές μπορεί να έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο ‘Journal of the American Association’.
Πώς τα κατοικίδια προάγουν την υγεία μας;
Είναι δυνατόν το νιαούρισμα αγάπης από μία γάτα ή το χαρούμενο κούνημα της ουράς ενός σκύλου να βοηθήσει ένα άτομο που έχει κατάθλιψη; Η απάντηση είναι κατηγορηματική: Ναι! Εκτός από τη συντροφιά που προσφέρουν τα κατοικίδια, προάγουν την υγεία του ιδιοκτήτη τους και βοηθούν σημαντικά σε συναισθηματικές «επιπλοκές». Οι πρόσφατες επιστημονικές μελέτες που το αποδεικνύουν,
Τα… amore mio του εντέρου σας!
1. Γιαούρτι με προβιοτικά Λίγες ώρες μετά τη γέννησή μας, ο γαστρεντερικός σωλήνας αποικείται από διάφορα «καλά» μικρόβια, τα οποία διαμορφώνουν τη λεγόμενη εντερική χλωρίδα, με σκοπό να διευκολύνεται η πέψη, να απορροφώνται οι θρεπτικές ουσίες και να αποβάλλονται οι άχρηστες. Ταυτόχρονα, η χλωρίδα προστατεύει τον οργανισμό από τα παθογόνα βακτήρια. Τα προβιοτικά δεν είναι
Αυτή Είναι η Νέα Μόδα στον Καφέ που Έχει Εντυπωσιάσει το Λονδίνο!
Ένας καφές που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει αλλά πολύ θα θέλατε, όπως θα θέλαμε και εμείς. Τώρα που καλοκαιριάζει, μάλιστα, ο κρύος καφές αρχίζει να έχει την τιμητική του. Δείτε ποια είναι η νέα μόδα και πείτε μας αν θα την δοκιμάζατε!   Δυο αδέρφια, λοιπόν, από την Σλοβακία, ο David και ο Adam Nagy,
Μύθοι και αλήθειες για τη σχέση των γυναικών με τα βάρη!
Παλαιότερα υπήρχε ένα θέμα ταμπού σχετικά με την άσκηση με αντιστάσεις – τα βάρη δηλαδή – και το γυνακείο φύλο. Γύρω από το θέμα αυτό υπάρχουν αρκετοί μύθοι και ανακρίβειες. Οι μύθοι προέρχονται τόσο από την άποψη που αφορά το αισθητικό κομμάτι όσο και από το αν ένα γυναικείο σώμα με την προπόνηση με βάρη
Η αξία της πρωτεΐνης!
Η πρωτεΐνη αποτελεί ένα από τα μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή ένα από τα συστατικά της τροφής που αποδίδουν ενέργεια στον οργανισμό και μάλιστα αντίστοιχη των υδατανθράκων, κυρίως σε ακραίες καταστάσεις, όπως η ασιτία. Η σημασία της πρωτεΐνης για τον οργανισμό Οι πρωτεΐνες παίζουν πολλαπλό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό και χρησιμοποιούνται σε πλήθος λειτουργιών. Σημαντικότερες από αυτές
Κινόα με πράσα και μανιτάρια! Ένα πιάτο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη…
  Υλικά: 1 φλιτζάνι νερό 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών 1 1/2 φλιτζάνι κινόα που την έχουμε ξεπλύνει καλά 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο πράσο (περίπου 2 μεγάλα) 4 φλιτζάνια κομμένα σε λεπτές φέτες
Συμβουλές ενυδάτωσης…
Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο της ζωής. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε το ζωτικό ρόλο που παίζει το νερό για κάθε όργανο και λειτουργία των οργανισμών. Το νερό κάνει πολύ περισσότερα από το να συντηρεί τη ζωή. Στην πραγματικότητα μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας, τη φυσική μας κατάσταση, ακόμη

ΠΟΥΘΕΝΑ

 
Η κακή ψυχολογία στο αδυνάτισμα : μαθαίνουμε να τροποποιούμε την συμπεριφορά μας
Η κακή ψυχολογία στο αδυνάτισμα : μαθαίνουμε να τροποποιούμε την συμπεριφορά μας Για να ξεκινήσουμε ή να συνεχίσουμε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος και να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία, χρειάζεται να διώξουμε από την ζωή μας την κακή ψυχολογία.  Τι σημαίνει για το αδυνάτισμα η φράση «κακή ψυχολογία»; Πως μπορούμε να ξεφορτωθούμε τα αρνητικά συναισθήματα και την
10 tips για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας στη μέση της ημέρας!
Σας λείπει η ενέργεια ή αυτή εξαντλείται γρήγορα μέσα στη διάρκεια της ημέρας; Ένα εξαντλητικό 24ωρο «απαιτεί» κόλπα για να αποκτήσετε ή να επαναφέρετε την ενέργειά σας. Ισως κάτι περισσότερο από ένα φλιτζάνι δυνατού espresso! Μην προσπαθείτε να να γεμίσετε τις «μπαταρίες» σας με λάθος πρακτικές κάνοντας κακό στην υγεία σας! Οι παρακάτω 10 συμβουλές
Βασικοί κανόνες συμπεριφοράς στο γυμναστήριο!
Σε ένα γυμναστήριο, το οποίο είναι ένα μέρος που μοιραζόμαστε με άλλους, πρέπει  να ακολουθούμε κάποιους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς για να κυλούν όλα αρμονικά. Οι εποχές που ο ασκούμενος συμπεριφέρονταν στο γυμναστήριο όπως ο άνθρωπος των σπηλαίων στο λαγούμι ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Τα σύγχρονα fitness club έχουν γραπτούς κανόνες, οι ασκούμενοι ακoλουθούν πιστά της οδηγίες 
6 τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα… Και προτάσεις για τα υποκατάστατα τους!
Για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα πρέπει να κάνετε ισορροπημένη διατροφή, να πίνετε νερό και να αθλείστε. Ακούτε πολλές συμβουλές, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε και ποιες τροφές προκαλούν την κυτταρίτιδα, όχι μόνο το πώς να την αντιμετωπίσετε. Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε ποιες τροφές θα πρέπει να βγάλετε από τη διατροφή σας για
Κουραμπιές ή Μελομακάρονο; Ποιό έχει λιγότερες θερμίδες;
Εάν αναρωτιέσαι ακόμη τι είναι πιο υγιεινό να φας φέτος τις γιορτές, μάθε ότι και τα δύο παραδοσιακά γλυκά – κουραμπιές ή μελομακάρονο – δίνουν περίπου τις ίδιες θερμίδες. Κουραμπιές & μελομακάρονο: οι διαφορές τους Η διαφορά τους είναι ότι η ζάχαρη και το κεκορεσμένο λίπος του κουραμπιέ αντιστοιχεί σε μέλι και ελαιόλαδο για το
Καίμε περισσότερο λίπος όταν ιδρώνουμε κατά την άσκηση;
  Μία βασική λειτουργία του σώματος, είναι η διατήρηση της θερμοκρασίας του εσωτερικού του σε σταθερά επίπεδα. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα παράγει μεγάλες ποσότητες θερμότητας, επομένως ο οργανισμός επιβάλλεται να βρει τρόπους να αποβάλλει τη θερμότητα αυτή. Ένας από τους μηχανισμούς που διαθέτει για αυτόν το σκοπό, είναι ο ιδρώτας. Έτσι, όταναυξάνεται η θερμοκρασία του εσωτερικού
Μπιφτέκια κοτόπουλου στο γκριλ!
  Υλικά 1 κιλό κιμά περίπου από 2 στήθη κοτόπουλου (ζητάτε απ’ το χασάπη να σας τα κόψει) 1-2 πράσινες πιπεριές 1 μεγάλλο ξερό κρεμμύδι ή δύο μικρά 1-2 σκελίδες σκόρδο 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού τριμένη φρυγανιά 1 καλή χούφτα φρέσκος μαϊντανός αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ρίχνετε στο μπλέντερ ή το
Η απάντηση στην έντονη εφίδρωση σε 7 σημεία!
Ο ιδρώτας είναι μέρος της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού, όμως κάποιες φορές μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε άβολα και να μας χαλάσει κυριολεκτικά τη διάθεση. Σκούρες κηλίδες, αίσθηση έλλειψης φρεσκάδας, κακή ψυχολογία, χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω απλά βήματα, μπορούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα σημαντικά! Χρησιμοποίησε πιο δραστικά αποσμητικά κατά προτίμηση από το
Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός!
Ξυπνάτε αγχωμένοι; Κουρασμένοι περισσότερο από τη στιγμή που ξαπλώσατε για ύπνο; Και όχι μόνο αυτό, έχετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα βάρους, ανεξέλεγκτη όρεξη τις βραδινές ώρες και μόνιμο αίσθημα άγχους. ‘Ισως η απάντηση εν τέλει να βρίσκεται στο ίδιο το αίσθημα άγχους που σας… κατατρέχει όλη την ημέρα. Ειδικότερα, φαίνεται πως η ορμόνη του… άγχους, η
“Πιάσιμο” μετά την άσκηση: Πώς αντιμετωπίζεται;
Δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε το πιάσιμο μετά την άσκηση, όταν εμφανιστεί. Μπορούμε, ωστόσο, προσέχοντας κάποια σημεία να το μειώσουμε. Τι κάνουμε; Το ‘’πιάσιμο’’ μετά την άσκηση είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση και παρουσιάζεται μετά από μακροχρόνια αποχή ή έπειτα από ένα δυνατό ξεκίνημα ακόμα και από έμπειρους αθλητές. Παλαιότερα πιστεύαμε ότι οφείλεται στη συγκέντρωση γαλακτικού