Πρωτεΐνη από Τρόφιμα Vs Πρωτεΐνη από Συμπληρώματα!

US_Kreatin-Osteoporose_800.jpg.2431476
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης δεν είναι ότι μπορούν να χτίσουν περισσότερους μύες, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η ευκολία. Μάθετε γιατί!
Πολλοί φιλόδοξοι bodybuilders ελπίζουν ότι ήρθε η στιγμή που το σώμα τους θα μετατραπεί στο σώμα των ονείρων τους. Δυστυχώς, η αγάπη των bodybuilders για την πρωτεΐνη τους βάζει στο έλεος των κατασκευαστών συμπληρωμάτων πρωτεΐνης και τους καθιστά ευάλωτους στα τεχνάσματα μάρκετινγκ των κατασκευαστών. Οι αρχάριοι bodybuilders μπορεί να μην γνωρίζουν όσα οι έμπειροι bodybuilders, αλλά σίγουρα γνωρίζουν ότι η πρωτεΐνη παίζει ρόλο στη μελλοντική τους επιτυχία. Από που θα πρέπει να προέρχεται αυτή η πρωτεΐνη; Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, θα εξετάσουμε το ρόλο της πρωτεΐνης στα τρόφιμα σε σχέση με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης.
Κατασκευαστές Πρωτεϊνών
Διαβάστε κάθε δημοσίευση που αναφέρεται στην υγεία και στην καλή φυσική κατάσταση και θα σας πλημμυρίσουν με άρθρα σχετικά με πρωτεΐνες. Οι κατασκευαστές πρωτεϊνών είναι διαβόητοι για την αναφορά λέξεων όπως μικροδιήθηση εγκάρσιας ροής, ολιγοπεπτίδια, ανταλλαγή ιόντων, δείκτης αποτελεσματικότητας πρωτεΐνης, βιολογική αξία, κατακράτηση αζώτου και γλυκομακροπεπτίδια ως ένας τρόπος για να πείσουν τους πιθανούς αγοραστές. Σίγουρα ακούγεται πειστικό, ειδικά όταν αναφέρονται οι βαθμολογίες επιστημονικών παραπομπών. Όπως και οι περισσότερες πτυχές του bodybuilding (και τη βιομηχανία συμπληρωμάτων σε γενικές γραμμές), η διαφημιστική εκστρατεία μάρκετινγκ είναι που οδηγεί το ζήτημα της πρωτεΐνης αντί η φυσιολογική πραγματικότητα.
Πολλοί «ειδικοί» διατροφής (οι άνθρωποι που πωλούν συμπληρώματα), δηλώνουν ότι υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης (σκόνες και δισκία αμινοξέων) σε σχέση με τα πλήρη τρόφιμα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι για τον προσδιορισμό της ποιότητας της πρωτεΐνης, συμπεριλαμβανομένης της βιολογικής αξίας (BV), του δείκτη αποτελεσματικότητας πρωτεΐνης (PER), της καθαρής χρήσης πρωτεΐνης (NPU), κτλ.
Ποιότητα Πρωτεΐνης
Η Βιολογική Αξία (BV) είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιημένα και αναμφισβήτητα το καλύτερο μέτρο ποιότητας μιας πρωτεΐνης. Η BV βασίζεται στο πόσο μέρος της πρωτεΐνης που καταναλώνεται πραγματικά απορροφάται και χρησιμοποιείται από το σώμα. Όσο υψηλότερη είναι η ποσότητα της πρωτεΐνης (άζωτο) που πραγματικότητα απορροφάται, τόσο μεγαλύτερη είναι η BV. Εάν μία πρωτεΐνη έχει μία BV 100, αυτό σημαίνει ότι το σύνολο της πρωτεΐνης που απορροφάται χρησιμοποιείται χωρίς να χαθεί κανένα μέρος της. Τα αυγά πετυχένουν την υψηλότερη από όλα τα τρόφιμα με BV 100, ενώ τα φασόλια έχουν μια BV μόνο 49.
Η ποιότητα της πρωτεΐνης είναι σίγουρα ένα σημαντικό ζήτημα, αλλά αυτό είναι κάτι που έχει υπερεκτιμηθεί πολύ και έχει ακόμη παραμορφωθεί για σκοπούς μάρκετινγκ. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι πραγματικά μια εξαιρετική πρωτεΐνη με βιολογική αξία κοντά σε 100. Πολλές διαφημίσεις θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι ο ορός γάλακτος είναι μεταξύ 104 -157 στην κλίμακα της BV. Στο «Advanced Nutrition and Human Metabolism», η BV ορίζεται ως «μέτρο του αζώτου που διατηρείται για ανάπτυξη ή/και συντήρηση που εκφράζεται ως ποσοστό του αζώτου που απορροφάται». Όταν ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης αναφέρεται πως έχει BV πάνω από 100, η εταιρεία έχει χειριστεί σκόπιμα τον αριθμό για σκοπούς μάρκετινγκ.
Οι περισσότεροι bodybuilders και αθλητές αντοχής ήδη καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη, οπότε και η σημασία της BV προς τους αθλητές αυτούς που ήδη καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη έχει υπερτονιστεί. Ακόμα κι αν ο ορός γάλακτος έχει υψηλότερη BV από το στήθος κοτόπουλου, το ψάρι, ή την πρωτεΐνη γάλακτος, εάν η συνολική ποσότητα της πρωτεΐνης που καταναλώνουν είναι επαρκής, τότε πιθανότατα αντικαθιστώντας τα τρόφιμα με ορό γάλακτος δεν θα οδηγήσει σε επιπλέον μυϊκή μάζα.
Για σκοπούς μυϊκής ανάπτυξης, οι μόνες κατευθυντήριες γραμμές για την πρωτεΐνη που πρέπει να ακολουθήσετε είναι οι εξής:
Καταναλώστε μια πηγή πλήρης πρωτεΐνης με κάθε γεύμα
Τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα περίπου τριών ωρών
Καταναλώστε τουλάχιστον 1,6 έως 2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους
Σκόνη ορού γάλακτος
Επειδή η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει μια υψηλή BV, προσφέρει πιθανότατα τα περισσότερα οφέλη όταν ακολουθείτε μια δίαιτα με πολύ χαμηλές θερμίδες. Όταν μειώνεται η πρόσληψη ενέργειας σας και αντίστοιχα η πρόσληψη πρωτεΐνης, η σκόνη ορού γάλακτος θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποκομίσετε μία μεγαλύτερη χρήση της μικρότερης ποσότητας πρωτεΐνης που παίρνετε. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σας παρέχει επίσης έναν τρόπο για να πάρετε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη χωρίς λιπαρά. Έχει προταθεί ότι ο ορός γάλακτος μπορεί να έχει και άλλα πλεονεκτήματα εκτός από την υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν τη βελτιωμένη ανοσία, την αυξημένη αντιοξειδωτική δράση και τη γρήγορη απορρόφηση.
Πολλές μελέτες στο «Κλινική και Ερευνητική Επιστήμη» από τον Δρ Gerard Bounous του Μόντρεαλ έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος παρέχει αντι-καρκινογόνες ιδιότητες, προστασία από λοιμώξεις και άλλες αυξημένες ανοσολογικές αντίδρασεις. Ο ορός γάλακτος έχει επίσης δειχθεί να αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που μπορεί να προσφέρει προστασία από την οξειδωτική βλάβη των ελεύθερων ριζών. Ενώ αυτές οι διαπιστώσεις είναι πολύ ελπιδοφόρες, όλες αυτές οι μελέτες έγιναν σε ποντίκια, έτσι είναι ασαφές το πόσο καλά τα αποτελέσματα προεκτείνονται στους ανθρώπους…
Απορρόφηση Πρωτεΐνης
Ένα άλλο αναγνωρισμένο όφελος της πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι ο γρήγορος ρυθμός απορρόφησής του. Παρόλο που δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα συμπληρώματα πρωτεΐνης αφομοιώνονται πιο αποτελεσματικά από τα πλήρη τρόφιμα. Σίγουρα όμως αφομοιώνονται πιο γρήγορα. Αυτό είναι το σημαντικότερο μετά από μια προπόνηση, όταν οι ρυθμοί πρωτεϊνοσύνθεσης και επανασύνθεσης γλυκογόνου είναι αυξημένες. Ακόμη και κατά την εξέταση της μετα-προπονητικής διατροφής, υπάρχει ακόμα μικρή απόδειξη ότι ένα υγρό σύμπλεγμα πρωτεϊνών-υδατανθράκων θα παράγει πράγματι καλύτερη μυϊκή ανάπτυξη από ότι τα πλήρη τρόφιμα, εφόσον αυτά τα τρόφιμα καταναλώνονται αμέσως μετά την προπόνηση και κάθε τρεις ώρες για μια περίοδο 24 ωρών.
Αμινοξέα
Τι γίνεται με τα χάπια αμινοξέων; Τα αμινοξέα είναι απλά προχωνευμένη πρωτεΐνη. Οι υποστηρικτές των συμπληρωμάτων αμινοξέων ισχυρίζονται ότι επειδή τα αμινοξέα είναι προχωνευμένα, το σώμα θα τα απορροφήσει καλύτερα, οδηγώντας σε μεγαλύτερες βελτιώσεις στη δύναμη και στη μυϊκή μάζα. Ακούγεται λογικό, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη υποεκτίμηση των δυνατοτήτων του σώματος και στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα σχεδιάστηκε για να διεκπεραιώνει αποτελεσματικά πλήρη τρόφιμα, δεν είχε σχεδιαστεί για να αφομοιώνει χάπια και σκόνες όλη την ημέρα!
Τα αμινοξέα απορροφώνται πιο γρήγορα στο έντερο όταν βρίσκονται σε πιο πολύπλοκα δι και τρι-πεπτιδικά μόρια. Το σώμα σας κάνει καλύτερη χρήση των αμινοξέων, καθώς οι πρωτεϊνούχες τροφές διασπώνται και τα αμινοξέα απορροφώνται ακριβώς στο σωστό ρυθμό για τις ανάγκες του σώματός σας. Στο «Exercise Physiology: Energy Nutrition and Human Performance» οι συγγραφείς δηλώνουν ότι η συμπλήρωση οποιασδήποτε μορφής αμινοξέων δεν έχει αποδειχθεί με επαρκή πειραματικό σχεδιασμό και μεθοδολογία για την αύξηση της μυϊκής μάζας ή τη σημαντική βελτίωση της μυϊκής δύναμης ή της αντοχής. Επιπλέον, η κατανάλωση προχωνευμένης πρωτεΐνης όταν αναζητάτε την απώλεια λίπους δεν είναι απαραίτητα επωφελής, διότι σας αποκόπτει από την θερμική επίδραση των πραγματικών τροφίμων.
Τα πλήρη τρόφιμα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης. Διεγείρουν το μεταβολισμό περισσότερο. Αυτό είναι γνωστό ως «θερμική επίδραση». Η πρωτεΐνη έχει την υψηλότερη θερμική επίδραση οποιουδήποτε τροφίμου. Συμπεριλαμβάνοντας μία πλήρη πρωτεϊνη με κάθε γεύμα μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολικό σας ρυθμό μέχρι και 30% λόγω της ενέργειας που είναι απαραίτητη για την πέψη, την επεξεργασία και την απορρόφηση. Αυτό σημαίνει ότι από τις 100 θερμίδες των τροφίμων πρωτεΐνης όπως το στήθος κοτόπουλο, η καθαρή ποσότητα των θερμίδων που απομένει μετά την επεξεργασία είναι 70. Από την άποψη αυτή, το γεγονός ότι τα πρωτεϊνούχα τρόφιμα αφομοιώνουν βραδύτερα από ότι τα δισκία αμινοξέων είναι στην πραγματικότητα ένα πλεονέκτημα.
Το συμπέρασμα
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης δεν είναι ότι μπορούν να χτίσουν περισσότερη μυϊκή μάζα από ότι το κοτόπουλο ή τα ασπράδια αυγών ή οποιαδήποτε άλλη πλήρης τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η ευκολία! Είναι πιο εύκολο να πιείτε ένα πρωτεϊνικό ρόφημα από το να αγοράσετε, να προετοιμάσετε και να μαγειρέψετε πλήρη τρόφιμα. Καταναλώνοντας μικρά και συχνά γεύματα είναι ο βέλτιστος τρόπος για να φάτε, ανεξάρτητα από το αν ο στόχος σας είναι η αύξηση των μυών ή η απώλεια λίπους. Για να διατηρείτε το σώμα σας συνεχώς σε θετικό ισοζύγιο αζώτου, θα πρέπει να καταναλώνετε πλήρη πρωτεΐνη κάθε τρεις ώρες. Για πολλούς ανθρώπους, αυτή η συχνή σίτιση είναι σχεδόν αδύνατη. Εδώ είναι που ένα υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα πρωτεΐνης είναι πιο χρήσιμο.
Εκτός από την ευκολία, η αλήθεια για τα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι ότι προσφέρουν λίγα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις πρωτεϊνούχες τροφές. Δεν υπάρχει όμως καμία επιστημονική απόδειξη ότι δεν μπορείτε να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη για μυϊκή ανάπτυξη μέσω της διατροφής. Εφόσον τρώτε κάθε τρεις ώρες και καταναλώνετε μια πλήρη πρωτεΐνη, όπως αυγά, άπαχο κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα με κάθε γεύμα, δεν είναι απαραίτητο να καταναλώνετε οποιαδήποτε συμπληρώματα πρωτεΐνης για να αποκομίσετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει μερικές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες ιδιότητες και η συμπλήρωση με μερικά scoops την ημέρα δεν είναι μια κακή ιδέα, ειδικά αν είστε σε μία δίαιτα απώλεια λίπους και χαμηλή σε θερμίδες. Εκτός από αυτό, επικεντρωθείτε σε πραγματικά τρόφιμα και μην πιστεύετε όλη τη διαφημιστική εκστρατεία που διαβάζετε…

 

ΠΗΓΗ

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ KANE SHARE ή ΠΑΤΗΣΕ LIKE
Follow us: Transformers on Facebook |@transformersfc on Instagram
       

Contact Info

 

TRANSFORMERS Fitness Club

Phone: 2310 384186
Email: transformersfitnessclub@gmail.com
Address: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 30, Καλαμαριά

About Us

 

Ελάτε σήμερα για ένα δωρεάν δοκιμαστικό

και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί στο TRANSFORMERS είναι διαφορετικά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

 
Τα πιο υγιεινά πρωινά!
Το πρωινό αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας και η προετοιμασία του είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη από ότι νομίζετε! Οι άνθρωποι που τρώνε συστηματικά πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι από όσους το παραλείπουν. Γι’αυτό εάν σκέφτεστε την σιλουέτα σας φροντίστε να τρώτε
Τι πρέπει να τρώτε πριν την προπόνηση!
Πριν την προπόνηση Προ-προπονητικό γεύμα  ονομάζουμε το γεύμα το οποίο καταναλώνεται ανάμεσα σε ενα διάστημα 3 ωρών πριν απο την προπόνηση μας. Επιλέγοντας τα σωστά συστατικά στην σωστή ποσότητα όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, επιτυγχάνετε τα εξής : Περισσότερη ενέργεια: Γεμίζοντας τις αποθήκες γλυκογόνου (αποθήκες ενέργειας) πριν απο την προπόνηση μπορεί να βελτιώση κατά πολύ
Διατροφή πριν και μετά τη γυμναστική!
  Διατροφή πριν τη γυμναστική για μέγιστα αποτελέσματα!     Όλοι ξέρουμε ότι οι αθλητές πρέπει να προγραμματίσουν τα γεύματα και το κολατσιό τους πολύ προσεκτικά για να επιτύχουν τους στόχους απόδοσής τους. Αλλά τι γίνεται με τους υπόλοιπους μας; Στις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας προσπαθείτε να συμπιέσετε 30-60 λεπτά άσκησης. Πρέπει να προσέξετε τη
Υδατάνθρακας ή Πρωτεΐνη μετά τη γυμναστική;
Είναι σημαντικό αρχικά να ξέρετε ότι μετά την άσκηση πρέπει να καταναλώνετε κάποιο γεύμα, μεγαλύτερο ή μικρότερο. Μάλιστα όσο πιο κοντά στην άσκηση είναι αυτό το γεύμα, τόσο πιο εύκολα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση.   Η αιώνια κόντρα! Σχεδόν σε κάθε κουβέντα για γυμναστική υπάρχει η ερώτηση, τελικά χρειαζόμαστε υδατάνθρακα ή πρωτεΐνη μόλις τελειώσουμε την
Άλλαξε το σώμα σου: 5 συνήθειες των fit ανθρώπων που πρέπει κι εσύ να ακολουθήσεις τώρα!
Αν θέλεις να τους μοιάσεις, τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις   Τέρμα οι δικαιολογίες. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα αδύνατο και παράλληλα γυμνασμένο κορμί, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε κι εσείς τις συνήθειες των fit ανθρώπων. Ποιες είναι αυτές; Πάμε να τις δούμε: 1. Ασκήσου έστω και για 15 λεπτά τη μέρα: Αν
Λιποδιάλυση, αποτοξίνωση… ή κάτι άλλο;
  Οι χυμοί φρούτων είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε υδατάνθρακες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, ενώ τα λιπαρά τους είναι ελάχιστα. Πίνοντας κάποιο χυμό, προσλαμβάνετε ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και υγρά και συγχρόνως καλύπτετε τη συνιστώμενη καθημερινή πρόσληψη φρούτων. Ωστόσο, όλοι οι χυμοί έχουν αρκετές θερμίδες, είναι πλούσιοι σε σάκχαρα, αλλά φτωχότεροι
Νέα χρονιά, Νέοι στόχοι, Νέος Τρόπος ζωής!
Πόσες φορές δεν έχετε πει «ξεκινάω γυμναστήριο από Δευτέρα» ή «από την επόμενη Δευτέρα δε θα ξαναφάω γλυκά»; Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνετε; Οι πρώτες μέρες του καινούργιου έτους είναι η καλύτερη αφορμή! Η νέα χρονιά για τους περισσότερους από εμάς αποτελεί μια ευκαιρία για ένα καινούργιο ξεκίνημα το οποίο θα χαρακτηρίζεται από
Η σαλάτα που αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο!
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;   ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!   Τα μυστικά της δύναμης της πολίτικης σαλάτας: Χαρακτηριστικό των βρασμένων (“πεθαμένων” από συστατικά) καρότων, είναι ότι ανεβάζουν το ζάχαρο. Έτσι πολλοί διαβητικοί εκπαιδεύτηκαν να στερούνται ολοκληρωτικά αυτό το διατροφικό θησαυρό. Πράγμα όμως άδικο και πολύ λάθος, γιατί τα καρότα σε συνδυασμό με το λάχανο όχι μόνο δεν ανεβάζουν το ζάχαρο, αλλά το ρυθμίζουν! Χώρια που
Η παχυσαρκία στα παιδιά!
Η παιδική παχυσαρκία είναι μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και σταθερά επηρεάζει πολλές χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές. Ο επιπολασμός έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2013 ο αριθμός των υπέρβαρων παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών, εκτιμάται
Γιατί δεν έχεις τέλειους κοιλιακούς παρότι λιώνεις στο γυμναστήριο;
Γιατί κάτω από τη μπλούζα σου δεν υπάρχει ούτε καν υποψία γράμμωσης! Παρακάτω θα εξηγήσουμε γιατί δεν υπάρχει κάτω από τη μπλούζα σας ο χάρτης του ανθρώπινου σώματος. 1.Γιατί δεν έχεις γενετική προδιάθεση ! Ο σημαντικότερος λόγος που δεν βλέπουμε γράμμωση στο κομμάτι της κοιλιάς προέρχεται από την ίδια τη φύση μας. Υπάρχουν άνθρωποι με

ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ!

 
Γυναίκες και βάρη: Μια αναγκαία σχέση!
Συνηθισμένη εικόνα σε κάθε ελληνικό γυμναστήριο: Η αίθουσα με τα ομαδικά προγράμματα (Αερόμπικ, Ζούμπα, Πιλάτες, Γιόγκα) είναι γεμάτη γυναίκες, ενώ την ίδια στιγμή ο χώρος με τα ελεύθερα βάρη θυμίζει αποδυτήρια ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η απάντηση είναι αρκετά απλή και την ακούω σε κάθε συζήτηση που τυχαίνει να κάνω με γυναίκες, προσπαθώντας
Γλυκαιμικός Δείκτης (ΓΔ) – Γλυκαιμικό φορτίο (ΓΦ)!
Ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) είναι μια έννοια που μας δείχνει πόσο αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, 2 με 3 ώρες μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου που περιέχει 50 γραμμάρια υδατάνθρακες, σε σύγκριση με ένα τρόφιμο αναφοράς (γλυκόζη ή λευκό ψωμί). O ΓΔ παρέχει μέτρο της ποιότητας των υδατανθράκων ,σε μια κλίμακα από 0
Γιατί δεν έχεις τέλειους κοιλιακούς παρότι λιώνεις στο γυμναστήριο;
Γιατί κάτω από τη μπλούζα σου δεν υπάρχει ούτε καν υποψία γράμμωσης! Παρακάτω θα εξηγήσουμε γιατί δεν υπάρχει κάτω από τη μπλούζα σας ο χάρτης του ανθρώπινου σώματος. 1.Γιατί δεν έχεις γενετική προδιάθεση ! Ο σημαντικότερος λόγος που δεν βλέπουμε γράμμωση στο κομμάτι της κοιλιάς προέρχεται από την ίδια τη φύση μας. Υπάρχουν άνθρωποι με
To απλό πρωινό tip που θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά!
Προσεκτική διατροφή, γυμναστήρια, άγχος. Όσοι θέλουν να χάσουν κιλά, ακολουθούν ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα με πολλά «πρέπει» και «μη». Μήπως όμως τελικά τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι πιστεύουμε; Η απάντηση είναι ναι. Επιλέξτε υγιεινές τροφές, πιείτε πολύ νερό και φυσικά προσπαθήστε να ασκείστε όσο περισσότερο μπορείτε. Οι υπερβολές ποτέ δε βγάζουν σε καλό.
Κοιλιά τέλος! Απλοί τρόποι να απαλλαγείς από το “σωσίβιο”!
Σου βρήκαμε τους πιο super τρόπους για να απαλλαγείς επιτέλους από την ενοχλητική κοιλίτσα! Προσπαθείς, ξανα-προσπαθείς, παλεύεις αλλά δεν τα καταφέρνεις. Πότε θα αποκτήσεις επιτέλους την επίπεδη κοιλιά που τόσο ονειρεύεσαι; Ρίξε μια ματιά σε μερικά εύκολα tips που σου προτείνουμε και θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα! Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα πλούσιο αλλά υγιεινό
Cloud bread: Ψωμί χωρίς υδατάνθρακες και γλουτένη!
Το cloud bread είναι ένα ψωμί που δεν είναι και πολύ… ψωμί, αφού για να το φτιάξετε δεν θα χρειαστείτε αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη ή αλάτι! Πρόκειται για ένα σνακ χωρίς γλουτένη και με ελάχιστους υδατάνθρακες που παρασκευάζεται με τρία μόνο υλικά. Το cloud bread είναι μία από τις κορυφαίες υγιεινές διατροφικές τάσεις που θα επικρατήσουν
Tips για επίπεδη κοιλιά: Την θες; Θα την αποκτήσεις!
Μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην συσσώρευση λίπους στην κοιλιά είναι η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η κακή ψυχολογική κατάσταση και το άγχος! Υπάρχει όμως ο τρόπος να έχουμε επίπεδη κοιλιά και αυτός είναι η θέληση! Τα παρακάτω tips θα σου δώσουν το κίνητρο και θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το λίπος στην
Θέλετε να χάσετε 5 κιλά στο πι και φι;
Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και εσείς έχετε κάνει ήδη τις πρώτες σας βόλτες έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων. Φλερτάρετε με τις νέες τάσεις της μόδας και περιμένετε πως και πως να τις φορέσετε. Το μόνο που κάνει το όνειρο σας να μοιάζει λίγο με «εφιάλτη» είναι αυτά τα 4-5 παραπάνω κιλά
Κι όμως το μέγεθος μετράει… και σε αδυνατίζει! Ξέρεις ποια είναι η “κανονική μερίδα”;
Όσο κλισέ κι αν ακούγεται η ποσότητα στο πιάτο σου μπορεί να έχει θαυματουργά ή καταστρεπτικά αποτελέσματα. Σκέψου πολύ απλά, πως αν από υπερβάλλοντα ζήλο προσθέτεις 100 θερμίδες στο ημερήσιο μενού σου, θα καταλήξεις στο τέλος του χρόνου με 5 κιλά παραπάνω. Μήπως να αναθεωρήσεις τον όρο μερίδα; Όταν ακούς μερίδα το μυαλό σου πάει
4 + 1 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε (ξανά) όταν είστε σε… δίαιτα!
Όλος ο κόσμος ανά τακτά χρονικά διαστήματα ξεκινάει… δίαιτα! Είτε πλησιάζουν οι γιορτές, είτε το καλοκαίρι, είτε το περιβόητο ραντεβού, εσείς θέλετε να… «φυσάτε». Πάνω όμως στη μεγάλη σας θέληση για να χάσετε τα περιττά κιλά, κάνετε μερικά λάθη τα οποία μπορούν να αποβούν κατά κάποιο τρόπο μοιραία για τα κιλά σας.   Δείτε τα

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ

 
Πιτόγυρο ή πίτσα; Τι να προτιμήσω;
Κάθε φορά που κάποιος ξεκινά ένα πρόγραμμα ρύθμισης βάρους σκέφτεται ότι θα στερηθεί της απόλαυσης αγαπημένων εδεσμάτων του. Μερικές φορές μάλιστα η πεποίθηση, ότι η δίαιτα είναι μια διαδικασία άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στέρηση και την πείνα, μετατρέπεται σε ανασταλτικό παράγοντα υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου διατροφής. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μπορεί κάποιος που επιθυμεί να
Οι 5 τροφές που εξαφανίζουν λίπος και κυτταρίτιδα!
Ο μεγαλύτερος εχθρός της γυναίκας είναι η κυτταρίτιδα η καταπολέμηση της οποίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σωστή διατροφή και άσκηση. Οι παρακάτω 5 τροφές θα σε βοηθήσουν να κάψεις το περιττό λίπος και να περιορίσεις τον ενοχλητικό φλοιό πορτοκαλιού: 1. Μήλα Το κόκκινο μήλο απορροφά το διατροφικό λίπος, μειώνει τη χοληστερίνη και βοηθά στη
Κι όμως το άγχος παχαίνει: 5 επιστημονικές αποδείξεις!
Έχετε ακούσει μερικές κυρίες που επιμένουν ότι ενώ δεν τρώνε παχαίνουν; Ε, δε μπορεί κάτι περίεργο πρέπει να συμβαίνει! Βγάζοντας από τη λίστα των αιτιών, τις ευφάνταστες δικαιολογίες πολλών, που ενδεχομένως και να τρώνε κρυφά και να μην το παραδέχονται, η ουσία είναι ότι το «παράξενο» μη-υλικό στοιχείο που παχαίνει είναι ένα και μοναδικό: το
Μυστικά για γυμνασμένο σώμα!
      Θέλετε να μάθετε τα μυστικά για να έχετε ένα πιο γυμνασμένο και περιποιημένο σώμα σε χρόνο ρεκόρ;  Πήγαμε στους καλύτερους προσωπικούς εκπαιδευτές, φυσικοθεραπευτές και τους εκπαιδευτές φυσικής κατάστασης για τις τέλειες ασκήσεις και κόλπα για να αποκτήσετε μια ρουτίνα φυσικής κατάστασης σε υψηλά επίπεδα. Βάλτε μερικές από αυτές τις συμβουλές σε δράση
Συμβουλές για καλύτερη και αποδοτικότερη εκγύμναση των χεριών!
Tα χέρια χρειάζονται αρκετά περισσότερη δουλίτσα από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιούνται όπως τα πόδια. Θέλω να πως μπορείς να έχεις αρκετά γυμνασμένα και σχηματισμένα πόδια παίζοντας απλά μπάλα ή τρέχοντας. Αλλά επειδή ακριβώς στα διάφορα αθλήματα και στην καθημερινότητα η καταπόνηση που αντιστοιχεί στα χέρια είναι μικρή θέλουν έξτρα δουλειά στο γυμναστήριο για “φανούν”.
Γιατί πολλά και μικρά γεύματα;
Πόσα γεύματα είναι καλύτερα να τρώμε; Ακούτε συνέχεια το πολλά και συχνά γεύματα και αναρωτιέστε γιατί πολλά γεύματα και όχι το συνηθισμένο όλων μας με τα 3 γεύματα,παρακάτω θα αναλύσουμε του λόγους για τους οποίους είναι προτιμότερο να τρώτε γύρω στα 6 γεύματα οι άνδρες και στα 5 οι γυναίκες (ένα πάνω, ένα κάτω δεν έχει μεγάλη
Ζάχαρη, υδατάνθρακες και… καρκίνος!
Τα άτομα που καταναλώνουν πολλούς κατεργασμένους υδατάνθρακες και ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη, κινδυνεύουν να εκδηλώσουν καρκίνο στον μαστό στην περίπτωση των γυναικών και καρκίνο στον προστάτη στην περίπτωση των ανδρών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής στο Σαν Ντιέγκο. «Αν και η μελέτη δεν αποδεικνύει ότι οι ‘κακοί’ υδατάνθρακες προκαλούν καρκίνο,
Η καλή λειτουργία του μεταβολισμού από το πρωινό φαίνεται…
«Θέλετε έναν αποτελεσματικό μεταβολισμό; Δεν θα τον αποκτήσετε κάνοντας δίαιτα. Το μυστικό είναι να τρώτε με στρατηγική. Να στοχεύετε περισσότερο στο «τι» θα φάτε παρά στο «πόσο!»» αποκαλύπτει ο Αμερικανός παθολόγος Μάρκ Χάιμαν στο βιβλίο του «Ultrametabolism». Για να ξεκλειδώσετε το μεταβολισμό σας και να επαναπρογραμματίσετε τον τρόπο που καίγονται οι θερμίδες πρέπει να ξεκινήσετε
Το φυσικό αντιγηραντικό που κάνει το δέρμα να δείχνει 20 χρόνια νεότερο!
Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα αλλάζει, εμφανίζει ρυτίδες, χάνει την ελαστικότητά του και εμφανίζει σημάδια που οφείλονται στις μεταβολές των στιβάδων του. Στην ηλικία γύρω στα 40 παρατηρείται στους περισσότερους ανθρώπους πάχυνση της κερατίνης, της εξωτερικής, προστατευτικής στιβάδας της επιδερμίδας, που είναι αυτή που βλέπουν και αισθάνονται οι άνθρωποι. Η στιβάδα αυτή αποτελείται
Οι 5 ασκήσεις που χρειάζεστε για τους πόνους στην πλάτη!
Πάνω από το 80% των ανθρώπων αντιμετωπίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους προβλήματα με την πλάτη και την μέση τους… Βασικός “υπαίτιος” για αυτό είναι ο καθιστικός τρόπος ζωής και η ελλιπής σωματική άσκηση. Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε να κάνετε μερικές απλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε ή

ΠΟΥΘΕΝΑ

 
Ιδανικό ποσοστό λίπους: Εσείς γνωρίζετε το δικό σας;
Το ποσοστό λίπους που υπάρχει στο σώμα μας και η μετάφρασή του σε κιλά, καθορίζει τη φυσική μας κατάσταση, αν δηλαδή έχουμε κανονικό βάρος ή είμαστε υπέρβαροι! Συνήθως διαχωρίζουμε την σωματική περιεκτικότητα σε λιπώδη μάζα σώματος και σε άλιπη μάζα σώματος που περιλαμβάνει τον μυϊκό ιστό, το γλυκογόνο, τα οστά, το δέρμα, καθώς και τα
Γιατί δεν μπορείς να χάσεις το τοπικό πάχος κι ας λιώνεις στη προπόνηση!
Ο εφιάλτης του τοπικού πάχους εμφανίζεται κυρίως γύρω από τη περιοχή της κοιλιάς. Σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικό συναντούμε και στην περιφέρεια , στους μηρούς ή ακόμη και γύρω από τα χέρια. Υπάρχει κάποιος που νίκησε σε αυτόν τον άνισο αγώνα ; Παρακάτω θα προσπαθήσω να αναλύσω γιατί οι μάχες με το τοπικό πάχος είναι συνήθως
Πατάτες τηγανιτές χωρίς ενοχές!
Αν και παχυντικές, οι πατάτες πρωταγωνιστούν στο καθημερινό μας πιάτο. Γι’ αυτό δεν θα σας πούμε να μην τις ξαναφάτε τηγανιτές, αλλά θα σας προτείνουμε τρόπους για να κρατήσετε τη γεύση, επιβαρύνοντας λιγότερο τον οργανισμό σας.     Από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα στον κόσμο, η πατάτα έχει σημαντική θέση στη διατροφή μας. Στην Ελλάδα
8 μύθοι για την υγεία και την άσκηση, που τους πιστεύουμε ακόμη!
Καταρρίπτουμε 8 μύθους όσον αφορά σε θέματα άσκησης και αποκαθιστούμε την αλήθεια που θα ωφελήσει την υγεία μας.   Οι ειδικοί μας βοηθούν να καταρρίψουμε 8 μύθους που έχουν παγιωθεί όσον αφορά σε θέματα άσκησης και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια που θα ωφελήσει την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση. Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε
Οι τροφές που καθαρίζουν τους πνεύμονες των καπνιστών…
Το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το καυσαέριο επιβαρύνουν τους πνεύμονες, τα βασικότερα όργανα του σώματος για καλή υγεία και ευεξία. Πέρα από έναν υγιεινό τρόπο ζωής, υπάρχουν και κάποια τρόφιμα που έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις τοξικές ουσίες από τους πνεύμονες.   Δες λοιπόν τι πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου, ειδικά για εσένα
Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για στήθος…
ΤΟ TRANSFORMERS TEAM ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ… Μια από τις πιο δυνατές ασκήσεις για στήθος είναι οι πιέσεις σε οριζόντιο πάγκο με μπάρα! Το σύνολο των επαναλήψεων εξαρτάται από τον στόχο μας. Για αύξηση μυϊκής μάζας, οι επαναλήψεις είναι από 8 μέχρι 15, ενώ για δύναμη, είναι το πολύ 8! Βασική άσκηση είναι οι πιέσεις με αλτήρες σε
Τροφές για να αποκτήσετε το τέλειο σώμα για την παραλία!
  Πράσινα φυλλώδη λαχανικά Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να χορτάσετε χωρίς πολλές θερμίδες, είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες A, C, K, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες) Υιοθετήστε την εναλλαγή iceberg με σπανάκι στις σαλάτες σας, και προσθέστε κράμβη ή λαχανάκια στις
Πόνος στη μέση: 4 παράγοντες που τον επιδεινώνουν…
Υπολογίζεται ότι περίπου το 85% των ανθρώπων βιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους έντονο πόνο στη μέση που διαρκεί για 4-5 μέρες. Κάποιες φορές ο πόνος είναι παροδικός και μπορεί να οφείλεται σε έντονη σωματική δραστηριότητα. Σύμφωνα όμως με την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρουργών, υπάρχουν φαινομενικά άσχετοι παράγοντες που μπορεί να επιδεινώνουν τον πόνο στη
Τρώτε τα αυγά μελάτα;
Ποιος δεν έχει φάει ως παιδί το μελάτο αυγό στις διαφορετικές εκδοχές της κάθε μαμάς.   Το αυγό συγκατελέγεται στις αγαπημένες τροφές των περισσότερων παιδιών και δικαίως, καθώς έχει μεγάλη θρεπτική αξία. Όταν όμως τα αυγά είναι μελάτα, δηλαδή δεν έχουν βραστεί καλά εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία. Και αυτό γιατί υπάρχει περίπτωση να να
Fit είστε, τα ρούχα σας όμως είναι… καθαρά;
Τα αθλητικά ρούχα -και όχι μόνο- λόγω των συνεχόμενων πλύσεων σε χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και της χρήσης τους, είναι ευπαθή σε παθογόνα μικρόβια και μικροοργανισμούς… Σε τι θερμοκρασία πρέπει να πλένουμε τα αθλητικά μας ρούχα ώστε να σκοτώνονται όλοι οι μικροοργανισμοί; Επικίνδυνη για την υγεία μας μπορεί να αποβεί η νέα τάση να πλένουμε τα