10 Λάθη που Κάνουν οι Γονείς στη Διατροφή των Παιδιών τους…

UgJIIp9S6f

Μήπως πιάνετε πολλές φορές τον εαυτό σας να κάνει διαπραγματεύσεις με το παιδί σας την ώρα του φαγητού; Μήπως μαγειρεύετε την τελευταία στιγμή κάτι διαφορετικό; Μήπως αισθάνεστε ότι δεν κάνετε αρκετά για τη διατροφή των παιδιών σας;

Και μήπως συχνά αναρωτιέστε: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ταΐσω την οικογένειά μου;

Αναρωτηθήκατε όμως μήπως το κάνετε με λάθος τρόπο;

Ρίξτε μία ματιά στην παρακάτω λίστα και δείτε εάν κάνετε κάτι από αυτά, με αποτέλεσμα η ώρα του φαγητού να είναι τόσο δύσκολη.

1. Μήπως Ενθαρρύνετε Συνεχώς το Παιδί σας να Φάει Περισσότερο;

«Μία μπουκιά ακόμα και μετά μπορείς να φύγεις από το τραπέζι.» Έχοντας τις καλύτερες προθέσεις, οι γονείς προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά τους να φάνε λίγο ακόμα. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αυτό το σπρώξιμο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα διαχείρισης βάρους. Σύμφωνα με μία μελέτη το 2007 στο περιοδικό Appetite, το 85% των γονιών προσπαθούσαν να κάνουν τα νήπιά τους να φάνε περισσότερο είτε με γλυκόλογα είτε με πίεση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το 83% των παιδιών να έχουν φάει πολύ περισσότερο από αυτό που θα έτρωγαν ακόμα και εάν είχαν όρεξη. Ναι ακριβώς, τα παιδιά κατέληγαν να ξεπερνάνε την όρεξή τους. Συνήθεια που μετά τους μένει όσο μεγαλώνουν, οδηγώντας τους στην υπερφαγία.

Λύση: Αφήστε το παιδί σας να σταματήσει να τρώει όταν έχει χορτάσει. Κάτι το οποίο το καθορίζει το ίδιο το παιδί. Μην ξεχνάτε ότι το παιδί και ο ενήλικας έχουν διαφορετικά σημεία κορεσμού.

2. Μήπως Γυαλίζετε το Πιάτο (ή το Μπιπερό);

Είναι δύσκολο να αφήσετε να πάνε χαμένες μία-δυο μπουκιές φαγητού ή 50 ml γάλα. Μερικοί γονείς πιέζουν τα παιδιά τους να φάνε αυτές τις τελευταίες μπουκιές ώστε να έχουν πετύχει το τέλειο τάισμα. Ένα άρθρο του 2009 στο περιοδικό Advances in Pediatrics σημείωσε ότι το «άδειασμα του μπιμπερό» και το σερβίρισμα μεγαλύτερων ποσοτήτων γάλακτος συσχετίζονταν με περίσσεια αύξηση βάρους στους πρώτους 6 μήνες ζωής. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι ευάλωτο, καθώς η ανάπτυξη είναι ραγδαία και τα κύτταρα μεγαλώνουν και διαφοροποιούνται, πιθανότατα επηρεάζοντας τον τρόπο που η ενέργεια αποθηκεύεται στο σώμα και επηρεάζοντας την ανάπτυξη παχυσαρκίας.

Λύση: Να είστε προσεκτικοί στο να αντιλαμβάνεστε τα θέλω του μωρού/παιδιού σας και να μην τα πιέζετε.

3. Μήπως Υπόσχεστε Γλυκό ένα το Παιδί σας Φάει Όλο του το Φαγητό;

Το να χρησιμοποιείτε το φαγητό, και ιδίως τα γλυκά, ως επιβράβευση μπορεί να μην έχει το αποτέλεσμα που θέλετε. Νομίζουμε ότι αυτό βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν καλές συνήθειες, αλλά η έρευνα μας δείχνει ότι η επιβράβευση με γλυκά συγκεκριμένα, μετατοπίζει την αξία του φαγητού στα γλυκά. Ένα άρθρο ανασκόπησης το 2007 που εστίαζε στην επιρροή των γονέων στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, συμπέρανε ότι η χρήση του φαγητού ως μέσον επιβράβευσης αύξανε τις προτιμήσεις των παιδιών προσχολικής ηλικίας για αυτά τα φαγητά, έχοντας ως μη επιθυμητό αποτέλεσμα την προαγωγή των διατροφικών συνηθειών ως προς τα ανθυγιεινά τρόφιμα με υψηλές θερμίδες.

Λύση: Μην συνδέετε τα γλυκά και τα υπόλοιπα νόστιμα φαγητά με την ποσότητα και την ποιότητα του γεύματος. Εξισορροπήστε τα γλυκά και εφαρμόστε την κατανάλωσή τους χωρίς προϋποθέσεις.

4. Μήπως Προσπαθείτε να Ελέγχετε το Φαγητό που Τρώνε Εκτός Σπιτιού;

Σύμφωνα με μία μελέτη το 2011 από το πανεπιστήμιο John Hopkins, οι γονείς έχουν μικρή επίδραση στο τι τρώνε τα παιδιά τους, ειδικά όσο μεγαλώνουν. Μάλιστα, το εξωτερικό περιβάλλον (σχολείο, κατηχητικό, φροντιστήριο, κλπ.) έχει μεγαλύτερη επίδραση από τους ίδιους τους γονείς! Τα παιδιά τείνουν να θέλουν αυτό που τους απαγορεύεται. Έτσι ο αυστηρός έλεγχος στις επιλογές και στην ποσότητα του φαγητού εντός ή εκτός σπιτιού μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως υπερκατανάλωση φαγητού και επιλογή ανθυγιεινών τροφίμων.

Λύση: Προσπαθήστε να έχετε ένα περιβάλλον στο σπίτι που να είναι ισορροπημένο με ως επί το πλείστον υγιεινά φαγητά, με μία δόση όμως «ωραίων» φαγητών, και αφήστε το παιδί να επιλέξει και να έχει τον έλεγχο του τι θα φάει.

5. Μήπως Φτιάχνετε το Πιάτο του Παιδιού Σας;

Το να φτιάχνετε το πιάτο του παιδιού σας ακούγεται σαν καλή ιδέα – μπορείτε να ελέγξετε τι θα μπει στο πιάτο και πόσο. Αλλά, όταν τα παιδιά σερβίρονται ένα έτοιμο πιάτο (στο οποίο δεν είχαν καμία επιρροή), μπορεί να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. «Δεν μου αρέσει αυτό!» «Δεν το θέλω αυτό» «Ιουουου, ακουμπάνε! Δεν το τρώω.» Οι μερίδες μπορεί να είναι μεγάλες για το παιδί με αποτέλεσμα να μείνει το πιάτο μισοφαγωμένο. Στο τέλος, οι προσδοκίες των γονιών αλλά και του παιδιού δεν ικανοποιούνται…. και ξέρετε που καταλήγει αυτό.

Λύση: Αφήστε το παιδί να σερβιριστεί μόνο του και να έχει λόγο για το που θα μπει το κάθε τρόφιμο στο πιάτο του.

6. Μήπως Μιλάτε Υπερβολικά Πολύ για τη Διατροφή;

Μερικοί γονείς εκπαιδεύουν τα παιδιά πάνω στη διατροφή από πολύ μικρή ηλικία. Η βιωματική εκπαίδευση (π.χ. μαγείρεμα) είναι πιο αποτελεσματική με παιδιά σχολικής ηλικίας. Το να απαντάτε στις ερωτήσεις που τους προκύπτουν είναι κάτι επιθυμητό. Το να τους παρέχετε μαθήματα της συσχέτισης της διατροφής με τα καρδιαγγειακά νοσήματα δεν είναι. Φυλάξτε τα βαριά μαθήματα περί διατροφής για τους έφηβους (και πάλι η κατάλληλη στιγμή είναι όταν ρωτήσουν), και να θυμάστε ότι ακόμα και ενήλικες βρίσκουν τις γνώσεις διατροφής περίπλοκες.

Λύση: Βρείτε διάφορες λύσεις για να σας βοηθάει το παιδί σας στη κουζίνα και δώστε στο έφηβο παιδί σας τη δυνατότητα να πειραματιστεί με τα φαγητά. Απαντήστε στις διατροφικές απορίες όταν αυτές προκύπτουν.

7. Μήπως Είστε πολύ Καθαροί;

Οι σημερινοί γονείς λατρεύουν τα καθαρά παιδιά με καθαρά ρούχα να παίζουν σε καθαρό σπίτι. Αλλά όταν πρόκειται για το φαγητό και την εκμάθηση αυτού, τα μικρά παιδιά χρειάζονται την ελευθερία να παίξουν με το φαγητό. Το να λερωθούν με φαγητά τους επιτρέπει να γνωρίσουν υφές, γεύσεις και μυρωδιές. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για ένα μωρό να μάθει για το φαγητό και να μάθει πώς να τρώει.

Λύση: Αφήστε το μωρό και το νήπιό σας να μάθουν για το φαγητό με όλες τις αισθήσεις τους. Ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα λερωθούν.

8. Μήπως Φτιάχνετε Εναλλακτικά Γεύματα (ή Σνακ);

Μερικοί γονείς φτιάχνουν εναλλακτικά γεύματα για τα μέλη της οικογένειάς τους. Με το να υπηρετείτε συχνά τις απαιτήσεις των παιδιών σας όχι μόνο δίνετε θάρρος σε ένα δύσκολο παιδί, σύμφωνα με μία μελέτη του 2009 στο περιοδικό International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, αλλά και οδηγείτε το παιδί αυτό στο να μην τρώει θρεπτικά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Λύση: Φτιάξτε ένα φαγητό για όλη την οικογένεια. Μην δώσετε στο παιδί να καταλάβει ότι μπορεί να τη «γλιτώσει» και να μην φάει αυτό που πρέπει.

9. Μήπως Αφήνετε το Παιδί Σας να Φάει «Ότι Νάναι» Επειδή Είναι Αδύνατο/Αθλητής/Υγιής;

«Δεν ανησυχώ για το τι τρώει επειδή έχει αδύνατο σκαρί,» ή «Είναι αθλήτρια, άρα μπορεί να φάει ό,τι θέλει. Τα καίει όλα!». Αν και μπορεί αυτό να ισχύει για τώρα, οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία διαμορφώνουν τις γευστικές τους προτιμήσεις και τις διατροφικές τους συνήθειες. Οι διατροφικές συμπεριφορές της παιδικής ηλικίας είναι δύσκολο να αλλαχτούν στη συνέχεια όταν το σώμα έχει σταματήσει να αναπτύσσεται και η άθληση δεν είναι πλέον συχνή ή έντονη.

Λύση: Μάθετε στα παιδιά σας πώς να τρώνε για μια ζωή με θρεπτικά φαγητά και υγιή ισορροπία τροφίμων.

10. Μήπως Επιτρέπετε «Μικρές Δοκιμές» από Πολύ Νωρίς;

Μια γουλιά από το feddoccino της μαμάς, την κοκα κόλα του μπαμπά ή το παγωτό της γιαγιάς. Τι ζημιά μπορεί να κάνει μία μικρή δοκιμή για ένα μωρό ή νήπιο; Τα βρέφη γεννιούνται με προτίμηση στα γλυκά και στα λιπαρά. Η προτίμηση στα αλμυρά έρχεται γύρω στους έξι μήνες. Για και τα τρία, όσο μεγαλύτερη η έκθεση (βλ. μπουκιές, γουλιές, δοκιμές), τόσο ισχυρότερη η προτίμηση σε αυτές τις γεύσεις.

Λύση: Αποφύγετε όσο γίνεται να δίνετε γλυκά, τηγανιτά και αλμυρά φαγητά στα παιδιά μέχρι την ηλικία των δύο και στη συνέχεια δώστε τα σποραδικά.

 

 

ΠΗΓΗ

 
Follow us: Transformers on Facebook |@transformersfc on Instagram
       

Contact Info

 

TRANSFORMERS Fitness Club

Phone: 2310 384186
Email: transformersfitnessclub@gmail.com
Address: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 30, Καλαμαριά

About Us

 

Ελάτε σήμερα για ένα δωρεάν δοκιμαστικό

και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί στο TRANSFORMERS είναι διαφορετικά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

 
Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις στο διάδρομο!
    Τα 5 πιο κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι όταν τρέχουν στο διάδρομο… Τρέχουν πολύ κοντά στο μπροστινό του μέρος Μπορεί να φοβάσαι να είσαι πολύ πίσω αλλά μην στέκεσαι και πολύ κοντά στις λαβές του διαδρόμου. Προσπάθησε να είσαι κάπου στη μέση. Δεν βρίσκουν τον δρασκελισμό τους Ο δρασκελισμός σου πρέπει να
Ποιός είναι ο πιο δυνατός μυς στο σώμα μας;
Το ανθρώπινο σώμα είναι προικισμένο με μια πληθώρα μυών προορισμένων να διογκώνονται, να εκτείνονται, να συστέλλονται εκτελώντας πολύ σημαντικό έργο (όταν τους συντηρούμε σωστά). Ας υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί οι μύες διεκδικούσαν τον τίτλο του πιο δυνατού. Ποιος θα έπαιρνε την πρωτιά;   Αυτός που σηκώνει το μεγαλύτερο φορτίο! Πολλοί θεωρούν ότι ο πιο δυνατός
Καρκίνος του θυρεοειδούς, διάγνωση και αντιμετώπιση
Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι γνωστός στο χώρο της επιστημονικής κοινότητας ως μήνας αφύπνισης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του θυρεοειδούς και για το σκοπό αυτό η Λέκτορας του Πανεπιστημίου Harvard, Μεντζελοπούλου Παρασκευή – Ενδοκρινολόγος (www.endodiabetes.gr) δίνει υπεύθυνες απαντήσεις  για όλα αυτά τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε για την διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς
Δίαιτα: Οι 12 χρυσές οδηγίες για να μην πάρεις ούτε ένα γραμμάριο το Πάσχα!
Σοκολατένια αβγά, αρνί, κατσίκι, μαγειρίτσα, κουλουράκια πασχαλινά, τσουρέκια! Όλα καλά και νόστιμα αλλά μήπως η ζυγαριά την επόμενη ημέρα σε αγχώνει; Δεν χρειάζεται να στερηθούμε τίποτα αρκεί όλα να καταναλώνονται με μέτρο. Εάν στερηθείς κάποια από τις αγαπημένες σου λιχουδιές του Πάσχα, τότε θα οδηγηθείς σε υπερφαγικά επεισόδια, κάτι που δεν θα βοηθήσει στη συντήρηση
Ιδανικό μεταπροπονητικό γεύμα για απώλεια λίπους σε περίοδο γράμμωσης
Tο μεταπροπονητικό γεύμα ενός bodybuilder παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο των μυών και είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Τι γίνεται όμως όταν είμαστε σε περίοδο γράμμωσης ή αν γενικά πρωτεύοντας στόχος μας είναι η απώλεια λίπους και μετά η απόκτηση όγκου; Σίγουρα υπάρχουν πολλές απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και ναι τα επιστημονικά
Κουραμπιές ή Μελομακάρονο; Ποιό έχει λιγότερες θερμίδες;
Εάν αναρωτιέσαι ακόμη τι είναι πιο υγιεινό να φας φέτος τις γιορτές, μάθε ότι και τα δύο παραδοσιακά γλυκά – κουραμπιές ή μελομακάρονο – δίνουν περίπου τις ίδιες θερμίδες. Κουραμπιές & μελομακάρονο: οι διαφορές τους Η διαφορά τους είναι ότι η ζάχαρη και το κεκορεσμένο λίπος του κουραμπιέ αντιστοιχεί σε μέλι και ελαιόλαδο για το
Tροφές που προστατεύουν από τα γηρατειά και από παθήσεις που σχετίζονται με το πέρασμα των χρόνων!
Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν ορισμένες τροφές που προστατεύουν από τα γηρατειά και από παθήσεις που σχετίζονται με το πέρασμα των χρόνων και τη διαδικασία γήρανσης. Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές; Eλαιόλαδο! Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο ελαιόλαδο ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για τα χαμηλά ποσοστά καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου. Επίσης, περιέχει και πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά
Βαρεθήκατε να πονάνε οι μυς σας κάθε μέρα; Δοκιμάστε αυτές τις τροφές !
Τα βάρη έχουν το δικό τους γούστο και είναι αρκετοί αυτοί που απολαμβάνουν το πόνο που αισθάνονται στους μυς τους την επόμενη μέρα μετά από μια έντονη προπόνηση. Αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν αντέχουν αυτόν τον καθημερινό πόνο και ειδικά όταν την προηγούμενη έχουν κάνει μια πολύ δυνατή προπόνηση για πόδια! Όμως, ξέρετε τη φράση: “No
Συμβουλές για ταχύτερη ανάρρωση μετά από μια σκληρή προπόνηση ποδιών!
Έχετε μόλις τελειώσει μέχρι μια ακόμη απίστευτα βάναυση προπόνηση ποδιών. Κάνατε τα squat σας, τις πρέσες σας, τις πιέσεις και τις έλξεις σας και ό,τι άλλο ανθρωπίνως δυνατό για να καταστρέψετε το κάτω μέρος του σώματός σας και φύγατε έρποντας από το γυμναστήριο… Τώρα, όσο ωραίο και αν είναι το συναίσθημα μετά από μια έντονη
Ο ύπνος προάγει την ανάκαμψη και την υπερτροφία των μυών!
  Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι ο ύπνος είναι σημαντικός άλλα δεν μπορούν να εξηγήσουν ακριβώς το γιατί. Βραζιλιάνοι επιστήμονες έκαναν υποθέσεις ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη σύνθεση πρωτεΐνης. Όταν μας λείπει ύπνος νιώθουμε κόπωση, έχουμε ενοχλήσεις στο σώμα και αισθανόμαστε αποπροσανατολισμένοι. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί διάσπαση των ιστών, η οποία συνοδεύεται από αύξηση των καταβολικών

ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ!

 
Μήπως είναι καιρός να μάθεις… Krav Maga;
Το KRAV MAGA (μάχη επαφής – contact fight – קרב מגע) είναι ένα αποτελεσματικό σύγχρονο σύστημα μάχης, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τον ρεαλισμό και την ευκολία στην εκμάθησή του. Η χώρα προέλευσης του είναι το Ισραήλ και δημιουργήθηκε κατ΄ αρχάς για να προσφέρει προστασία από κοντινές σύγχρονες απειλές και επιθέσεις για Σώματα Ασφαλείας. Εδώ και πολλά
10 αιτίες που νιώθετε πάντα κουρασμένοι!
Η αφυδάτωση, η έλλειψη σιδήρου και… η τελειομανία μπορεί να σας φέρνουν κούραση. Ποιές είναι οι υπόλοιπες αιτίες που σας κλέβουν την ενέργεια; Δεν πίνετε αρκετό νερό! Ακόμα και η ελαφριά αφυδάτωση επηρεάζει τα επίπεδα ενέργειας, δήλωσε η διατροφολόγος Amy Goodson, του Texas Health Ben Hogan Sports Medicine. Η αφυδάτωση προκαλεί μείωση στον όγκο του
Πώς να κάψεις το λίπος στα χέρια και τους μηρούς!
  Ας ξεκινήσουμε με μία (πικρή) αλήθεια: το λίπος δεν συσσωρεύεται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές αλλά σε όλο το σώμα σου, επομένως στοχευμένη μείωση, να χάσεις δηλαδή μόνον από τα χέρια ή την κοιλιά, δεν γίνεται και δεν υπάρχει μαγική λιποδιαλυτική συνταγή. Μην ξεχνάς πως το τοπικό πάχος και η συσσώρευση του λίπους σε κάποια
Βασιλόπιτα! H light εκδοχή της…
Με ωραία και ιδιαίτερη γεύση, αυτή η βασιλόπιτα θα γίνει η αγαπημένη όσων δεν θέλουν να χαλάσουν τη δίαιτά τους κατά τη διάρκεια των εορτών. ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ 50 γρ. μαργαρίνη 50ml σπορέλαιο 60 γρ. σιρόπι αγαύης 1 πρέζα αλάτι 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.), χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους 225 γρ. αλεύρι
Οι πιτζάμες που δεν πλένονται συχνά μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις!
Σύμφωνα με μια βρετανική δημοσκόπηση, οι άνδρες φορούν τις πιτζάμες τους επί 13 ημέρες πριν πλυθούν ενώ οι γυναίκες 17 ημέρες… Αλλά οι ειδικοί σε θέματα υγιεινής προειδοποιούν ότι τα κύτταρα του δέρματός μας που παραμένουν στις πιτζάμες περιέχουν μικρόβια και μερικά από αυτά μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις και ουρολοίμωξη αν εισέλθουν στο σώμα μας.
Συμβουλές για καλύτερη και αποδοτικότερη εκγύμναση των χεριών!
Tα χέρια χρειάζονται αρκετά περισσότερη δουλίτσα από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιούνται όπως τα πόδια. Θέλω να πως μπορείς να έχεις αρκετά γυμνασμένα και σχηματισμένα πόδια παίζοντας απλά μπάλα ή τρέχοντας. Αλλά επειδή ακριβώς στα διάφορα αθλήματα και στην καθημερινότητα η καταπόνηση που αντιστοιχεί στα χέρια είναι μικρή θέλουν έξτρα δουλειά στο γυμναστήριο για “φανούν”.
«Κάνω Δίαιτα! Θα Πάρω μία Σαλάτα!» Ή μήπως όχι;
Σου έχουμε άσχημα νέα: η τεραστίων διαστάσεων σαλάτα σου που παρήγγειλες στο εστιατόριο μπορεί να έχει πιο πολλές θερμίδες από ένα άλλο λαχταριστό κυρίως πιάτο. Τα μυστικά μιας σαλάτας Όσο πιο μεγάλο τόσο το καλύτερο: αυτή φαίνεται να είναι η μόδα που εφαρμόζεται στα εστιατόρια και πουθενά αλλού το μέγεθος δε μετράει τόσο όσο σε
Γράμμωση σε χρόνο ρεκόρ!
1. Περιορίστε την ημερήσια θερμιδική σας πρόσληψη στο 85% του επιπέδου συντήρησης του βάρους σας. 2. Τα γεύματα θα είναι ισοθερμιδικά,συχνότερα και μικρότερα: 5-6 για τους άνδρες και 4-5 για τις γυναίκες. 3. Θα πρέπει να πίνετε αρκετό νερό. 4. Όχι αλκοόλ και υγρές θερμίδες. Μόνο στερεές τροφές και μάλιστα καλομασημένες. 5. Όχι στο junk
Οι 5 τροφές που εξαφανίζουν λίπος και κυτταρίτιδα!
Ο μεγαλύτερος εχθρός της γυναίκας είναι η κυτταρίτιδα η καταπολέμηση της οποίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σωστή διατροφή και άσκηση. Οι παρακάτω 5 τροφές θα σε βοηθήσουν να κάψεις το περιττό λίπος και να περιορίσεις τον ενοχλητικό φλοιό πορτοκαλιού: 1. Μήλα Το κόκκινο μήλο απορροφά το διατροφικό λίπος, μειώνει τη χοληστερίνη και βοηθά στη
Πεινάτε μια Ώρα μετά το Πρωινό; Να τι Φταίει!
Αν συνηθίζετε να πεινάτε μια ώρα μετά το πρωινό σας τότε σίγουρα κάτι φταίει. Δείτε ποιο είναι αυτό και πώς μπορείτε να το διορθώσετε. Δεν τρώτε αρκετά! Το πρώτο γεύμα της ημέρας πρέπει να έχει 300-400 θερμίδες. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος μην προσπαθείτε να το κάνετε κόβοντας το πρωινό. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάτε την

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ

 
Φυσικές τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα της… τεστοστερόνης στον οργανισμό!
Η τεστοστερόνη θεωρείται από πολλούς ειδικούς η πιο σημαντική ορμόνη για τους άνδρες, επειδή συνδέεται άμεσα με τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του αρσενικού, τη σεξουαλική λίμπιντο και την στυτική λειτουργία. Τα επίπεδα τεστοστερόνης τείνουν να επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, όπως η καθιστική ζωή, το άγχος, το κάπνισμα και πάνω απ ‘όλα η κακή διατροφή. Τα παρακάτω
Τρώγοντας με το θυμό μου…
«Χτες έφαγα ένα κουτί γλυκά από τα νεύρα μου!» Το έχετε πάθει ποτέ; Έχετε ακούσει κάποια γνωστή, φίλη ή συγγενή σας να σας αναφέρει κάτι ανάλογο; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ανάλογα περιστατικά και κυρίως είναι άτομα που έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γιατί όμως το κάνουν; Γιατί όταν θυμώνουν καταφεύγουν στο φαγητό; Αρχικά, το φαγητό
Κοιμάσαι αλλά δεν ξεκουράζεσαι; Δες τι πρέπει να κάνεις!
Ο ύπνος είναι πολύτιμος!  Αποτελεί επανορθωτική πηγή ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας και τη διαχείριση άγχους, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να έλθει για τους πολυάσχολους και του αγχωμένους. Να μερικές  αποτελεσματικές συνήθειες τις βραδινές ώρες, για να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου σας. Στρατηγικές για Καλό Ύπνο: Πώς να
Δημητριακά: όλη η αλήθεια πίσω από το κουτί!
Μην εμπιστεύεστε ποτέ τις φανταχτερές ετικέτες οι οποίες γεμίζουν τις προσόψεις των κουτιών των δημητριακών. Μάθετε να τις διαβάζετε σωστά αν θέλετε να έχετε καλή υγεία και κομψή σιλουέτα! Τα δημητριακά έχουν παρεισφρήσει στα ντουλάπια της κουζίνας πολλών σπιτιών και οι περισσότεροι τα καταναλώνουμε για πρωινό είτε με γάλα, είτε με γιαούρτι. Κάποιοι τα προτιμάμε
Λιποδιαλυτές Βιταμίνες – λειτουργίες και πηγές στα τρόφιμα!
Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες διαλύονται στο λίπος!  Για να μεταφερθούν στην κυκλοφορία του αίματος και μέσα στο σώμα, πρέπει να συνδεθούν σε στοιχεία του σώματος που είναι από λιπίδια ή λιπαρά.     Τέσσερις βιταμίνες είναι λιποδιαλυτές: η Α, η D, η Ε και η Κ. Το σώμα μας μπορεί να αποθηκεύσει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες σε
Λεμόνι! Γιατί πρέπει να υιοθετήσουμε το λεμόνι στην καθημερινότητα μας;
Το λεμόνι έχει ένα μεγάλο αριθμό οφελών για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει Βιταμίνη C, Κάλιο, Ασβέστιο και πολλά άλλα χρήσιμα συστατικά για όλους μας. Σας παρουσιάζουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει όλοι μας να υιοθετήσουμε το λεμόνι στην καθημερινότητα μας. Διεργετικό ένζυμο λεμονιού. Το λεμόνι βοηθάει το συκώτι να απορρίπτει τις τοξίνες και βοηθάει
Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες στο πιάτο σας!
Πηγές και ιδιότητες των τόσο σημαντικών λιποδιαλυτών βιταμινών… Ο καιρός έχει ήδη κρυώσει και όλος αυτός ο μαγικός κόσμος των πιο αγαπημένων στο ευρύ κοινό φρούτων και λαχανικών που καταναλώναμε το καλοκαίρι έχει μείνει πίσω. Μερικοί από σας ίσως να προβληματίζεστε, γιατί όσο ο καιρός ήταν ζεστός αποτελούσε ευκαιρία για τους περισσότερους να καταναλώνουν σε
5 συνδυασμοί υγιεινών τροφών που αυξάνουν τη διατροφική τους αξία!
Γιατί να φάτε κάτι υγιεινό μόνο του, όταν μπορείτε να το συνδυάσετε με άλλη μια υγιεινή τροφή και να εκτοξεύσετε τόσο τη γεύση του, όσο και τη θρεπτική του αξία;   Για να διατηρήσουμε την καλή μας υγεία, το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά, τα οποία μας χαρίζουν απλόχερα τα φρούτα, τα
Stepper για σμιλεμένους γλουτούς!
Μας βοηθά να κάψουμε το περιττό λίπος στα πόδια και στην οπίσθια πλευρά των μηρών. Αν και η άσκηση στο stepper μπορεί να σας φανεί στην αρχή αρκετά εύκολη, θα πρέπει να ξέρετε ότι μετά από 15 λεπτά άσκησης κολυμπάμε στον ιδρώτα… Η άσκηση σε stepper είναι καθαρά αεροβική με τα ανάλογα αποτελέσματα στη βελτίωση
Δίαιτα και snacks που καταναλώνουμε!
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα υγιεινά snacks, μεταξύ των γευμάτων, όχι μόνο αυξάνουν το μεταβολισμό αλλά βοηθούν στην απώλεια περισσότερου σωματικού λίπους. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να διαλέγουμε προσεκτικά τα snacks που καταναλώνουμε…Με την κατανάλωση μικρογευμάτων, ισορροπεί η ινσουλίνη, και ελέγχουμε την πείνα μας με αποτέλεσμα να βοηθάμε το μεταβολισμό και το μυαλό μας να

ΠΟΥΘΕΝΑ

 
Η μάχη κατά της παχυσαρκίας πρέπει να είναι πολυμέτωπη!
Η παχυσαρκία είναι μία πολυπαραγοντική νόσος με βαθιές ιστορικές ρίζες για την αντιμετώπιση πολλών από τις πραγματικές αιτίες της οποίας κάνουμε ελάχιστα, όπως εξηγεί η Jane E. Brody, στην οποία έχει αποδοθεί ο τίτλος «Ιέρεια της Υγείας» από το περιοδικό Time. Η Brody επισημαίνει ότι η αποτυχία της αντιμετώπισης της μάστιγας της παχυσαρκίας είναι απολύτως
Πως να αποδώσει ο κόπος σας στο γυμναστήριο!
Παρότι πηγαίνετε καθημερινά στο γυμναστήριο δεν έχετε τα αποτελέσματα που προσδοκούσατε όμως εσείς εργαστήκατε σκληρά και τα “σωσίβια” στη μέση μένουν. Ποιος είναι ο ορισμός των εννοιών ’όγκος’ και ’γράμμωση’; Ορισμός για αυτές τις δύο έννοιες δεν υπάρχει, καθώς δεν στέκουν ως όροι στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού. Αντίθετα… Η δύναμη παρουσιάζεται
12 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον μεταβολισμό σου!
Γιατί δεν έχει κανένα νόημα να μετράς θερμίδες αν δεν γνωρίζεις τα βασικά. 1. Η βελτίωση του μεταβολισμού σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να γυμναστείς περισσότερο ή να τρως λιγότερο κάποιες τροφές. “Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί ο μεταβολισμός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο”, λέει η ενδοκρινολόγος Florence Comite. “Οι ορμονικοί δείκτες ανδρών
Πόση ώρα ξοδεύουμε την ημέρα τρώγοντας;
Ένα μισάωρο είναι ο μέσος όρος που διαθέτει ένας ενήλικας ανά ημέρα για να «γευτεί» μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής… το φαγητό! Η χρήση των εισαγωγικών στη λέξη γευτεί δεν ήταν τυχαία. Ο μέσος ενήλικας δε προλαβαίνει να νιώσει τη γεύση του φαγητού στον ουρανίσκο του, αφού… το καταναλώνει σε χρόνο dt. Σε
Μους σοκολάτας με… αβοκάντο!
Ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο!   1,5 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, βγαλμένος ο πυρήνας 1/3 φλιτζανιού κακάο 1/3 φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) ή μέλι 1/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας (ή εσάνς)   Εκτέλεση Κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι τα συστατικά να συνδυαστούν καλά και το μίγμα να αποκτήσει μια κρεμώδη και συνεκτική υφή. Μπορούμε να σερβίρουμε την μους κατ
Τα κορεσμένα λίπη αθωώνονται. Οι «οδηγίες» ήταν λάθος!
Μια ακόμα μεγάλη μετα-ανάλυση, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο British Medical Journal (BMJ), έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευρήματα πολλών σοβαρών μελετών των τελευταίων ετών: Η κατανάλωση κορεσμένων λιπών, που περιέχονται σε τρόφιμα όπως το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν αυξάνει τη θνητότητα από κάθε αιτία, ούτε τις καρδιακές παθήσεις, ούτε τα εγκεφαλικά, ούτε
Ποιοί ξηροί καρποί και σε ποιά ποσότητα ρίχνουν τη χοληστερίνη;
Οι υψηλές τιμές χοληστερόλης στο αίμα αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Αν θέλετε να μειώσετε τις τιμές της χοληστερόλης είναι σημαντικό να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια ισορροπημένη δίαιτα! Σύμφωνα με τα ευρήματα αμερικανικής μελέτης, η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τόσο της ολικής όσο και της «κακής»
Οι πιο σημαντικές συμβουλές για την απώλεια βάρους!
Το θέμα του βάρους και της απώλειας κιλών, απασχολεί πολλά άτομα και αφορά, τόσο θέματα εμφάνισης, όσο και υγείας. Μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να σχετίζονται με τα παραπάνω κιλά είναι ήσσονος σημασίας, όπως το κοινό κρυολόγημα και ο πόνος στα γόνατα και τις αρθρώσεις. Άλλοι όμως κίνδυνοι για την υγεία που μπορεί να
Top 20: Τα πιο light και τα πιο παχυντικά ποτά!
Αν κάνετε δίαιτα ή απλά θέλετε να γλιτώσετε τις περιττές θερμίδες των αλκοολούχων  ποτών διαβάστε τον κατάλογο που ακολουθεί…       Συνηθίζετε να πίνετε 1-2 ποτηράκια του αγαπημένου σας ποτού πριν πέσετε για ύπνο; Είστε party animal και δεν αφήνετε έξοδο για έξοδο που να μην πιείτε τα σφηνάκια σας ή απλά βγήκατε με
Φτιάξτε τα δικά σας δημητριακά πρωινού!
Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα καλό πρωινό είναι το πιο απαραίτητο γεύμα της ημέρας, αφού τροφοδοτεί τον οργανισμό με ενέργεια και του παρέχει τη γλυκόζη και τις βιταμίνες που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Tο είδος του πρωινού, όμως, παίζει σημαντικό ρόλο. Mία τυρόπιτα ή ένα κρουασάν από το δρόμο καταπονούν περισσότερο τον οργανισμό από το