10 Λάθη που Κάνουν οι Γονείς στη Διατροφή των Παιδιών τους…

UgJIIp9S6f

Μήπως πιάνετε πολλές φορές τον εαυτό σας να κάνει διαπραγματεύσεις με το παιδί σας την ώρα του φαγητού; Μήπως μαγειρεύετε την τελευταία στιγμή κάτι διαφορετικό; Μήπως αισθάνεστε ότι δεν κάνετε αρκετά για τη διατροφή των παιδιών σας;

Και μήπως συχνά αναρωτιέστε: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ταΐσω την οικογένειά μου;

Αναρωτηθήκατε όμως μήπως το κάνετε με λάθος τρόπο;

Ρίξτε μία ματιά στην παρακάτω λίστα και δείτε εάν κάνετε κάτι από αυτά, με αποτέλεσμα η ώρα του φαγητού να είναι τόσο δύσκολη.

1. Μήπως Ενθαρρύνετε Συνεχώς το Παιδί σας να Φάει Περισσότερο;

«Μία μπουκιά ακόμα και μετά μπορείς να φύγεις από το τραπέζι.» Έχοντας τις καλύτερες προθέσεις, οι γονείς προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά τους να φάνε λίγο ακόμα. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αυτό το σπρώξιμο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα διαχείρισης βάρους. Σύμφωνα με μία μελέτη το 2007 στο περιοδικό Appetite, το 85% των γονιών προσπαθούσαν να κάνουν τα νήπιά τους να φάνε περισσότερο είτε με γλυκόλογα είτε με πίεση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το 83% των παιδιών να έχουν φάει πολύ περισσότερο από αυτό που θα έτρωγαν ακόμα και εάν είχαν όρεξη. Ναι ακριβώς, τα παιδιά κατέληγαν να ξεπερνάνε την όρεξή τους. Συνήθεια που μετά τους μένει όσο μεγαλώνουν, οδηγώντας τους στην υπερφαγία.

Λύση: Αφήστε το παιδί σας να σταματήσει να τρώει όταν έχει χορτάσει. Κάτι το οποίο το καθορίζει το ίδιο το παιδί. Μην ξεχνάτε ότι το παιδί και ο ενήλικας έχουν διαφορετικά σημεία κορεσμού.

2. Μήπως Γυαλίζετε το Πιάτο (ή το Μπιπερό);

Είναι δύσκολο να αφήσετε να πάνε χαμένες μία-δυο μπουκιές φαγητού ή 50 ml γάλα. Μερικοί γονείς πιέζουν τα παιδιά τους να φάνε αυτές τις τελευταίες μπουκιές ώστε να έχουν πετύχει το τέλειο τάισμα. Ένα άρθρο του 2009 στο περιοδικό Advances in Pediatrics σημείωσε ότι το «άδειασμα του μπιμπερό» και το σερβίρισμα μεγαλύτερων ποσοτήτων γάλακτος συσχετίζονταν με περίσσεια αύξηση βάρους στους πρώτους 6 μήνες ζωής. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι ευάλωτο, καθώς η ανάπτυξη είναι ραγδαία και τα κύτταρα μεγαλώνουν και διαφοροποιούνται, πιθανότατα επηρεάζοντας τον τρόπο που η ενέργεια αποθηκεύεται στο σώμα και επηρεάζοντας την ανάπτυξη παχυσαρκίας.

Λύση: Να είστε προσεκτικοί στο να αντιλαμβάνεστε τα θέλω του μωρού/παιδιού σας και να μην τα πιέζετε.

3. Μήπως Υπόσχεστε Γλυκό ένα το Παιδί σας Φάει Όλο του το Φαγητό;

Το να χρησιμοποιείτε το φαγητό, και ιδίως τα γλυκά, ως επιβράβευση μπορεί να μην έχει το αποτέλεσμα που θέλετε. Νομίζουμε ότι αυτό βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν καλές συνήθειες, αλλά η έρευνα μας δείχνει ότι η επιβράβευση με γλυκά συγκεκριμένα, μετατοπίζει την αξία του φαγητού στα γλυκά. Ένα άρθρο ανασκόπησης το 2007 που εστίαζε στην επιρροή των γονέων στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, συμπέρανε ότι η χρήση του φαγητού ως μέσον επιβράβευσης αύξανε τις προτιμήσεις των παιδιών προσχολικής ηλικίας για αυτά τα φαγητά, έχοντας ως μη επιθυμητό αποτέλεσμα την προαγωγή των διατροφικών συνηθειών ως προς τα ανθυγιεινά τρόφιμα με υψηλές θερμίδες.

Λύση: Μην συνδέετε τα γλυκά και τα υπόλοιπα νόστιμα φαγητά με την ποσότητα και την ποιότητα του γεύματος. Εξισορροπήστε τα γλυκά και εφαρμόστε την κατανάλωσή τους χωρίς προϋποθέσεις.

4. Μήπως Προσπαθείτε να Ελέγχετε το Φαγητό που Τρώνε Εκτός Σπιτιού;

Σύμφωνα με μία μελέτη το 2011 από το πανεπιστήμιο John Hopkins, οι γονείς έχουν μικρή επίδραση στο τι τρώνε τα παιδιά τους, ειδικά όσο μεγαλώνουν. Μάλιστα, το εξωτερικό περιβάλλον (σχολείο, κατηχητικό, φροντιστήριο, κλπ.) έχει μεγαλύτερη επίδραση από τους ίδιους τους γονείς! Τα παιδιά τείνουν να θέλουν αυτό που τους απαγορεύεται. Έτσι ο αυστηρός έλεγχος στις επιλογές και στην ποσότητα του φαγητού εντός ή εκτός σπιτιού μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως υπερκατανάλωση φαγητού και επιλογή ανθυγιεινών τροφίμων.

Λύση: Προσπαθήστε να έχετε ένα περιβάλλον στο σπίτι που να είναι ισορροπημένο με ως επί το πλείστον υγιεινά φαγητά, με μία δόση όμως «ωραίων» φαγητών, και αφήστε το παιδί να επιλέξει και να έχει τον έλεγχο του τι θα φάει.

5. Μήπως Φτιάχνετε το Πιάτο του Παιδιού Σας;

Το να φτιάχνετε το πιάτο του παιδιού σας ακούγεται σαν καλή ιδέα – μπορείτε να ελέγξετε τι θα μπει στο πιάτο και πόσο. Αλλά, όταν τα παιδιά σερβίρονται ένα έτοιμο πιάτο (στο οποίο δεν είχαν καμία επιρροή), μπορεί να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. «Δεν μου αρέσει αυτό!» «Δεν το θέλω αυτό» «Ιουουου, ακουμπάνε! Δεν το τρώω.» Οι μερίδες μπορεί να είναι μεγάλες για το παιδί με αποτέλεσμα να μείνει το πιάτο μισοφαγωμένο. Στο τέλος, οι προσδοκίες των γονιών αλλά και του παιδιού δεν ικανοποιούνται…. και ξέρετε που καταλήγει αυτό.

Λύση: Αφήστε το παιδί να σερβιριστεί μόνο του και να έχει λόγο για το που θα μπει το κάθε τρόφιμο στο πιάτο του.

6. Μήπως Μιλάτε Υπερβολικά Πολύ για τη Διατροφή;

Μερικοί γονείς εκπαιδεύουν τα παιδιά πάνω στη διατροφή από πολύ μικρή ηλικία. Η βιωματική εκπαίδευση (π.χ. μαγείρεμα) είναι πιο αποτελεσματική με παιδιά σχολικής ηλικίας. Το να απαντάτε στις ερωτήσεις που τους προκύπτουν είναι κάτι επιθυμητό. Το να τους παρέχετε μαθήματα της συσχέτισης της διατροφής με τα καρδιαγγειακά νοσήματα δεν είναι. Φυλάξτε τα βαριά μαθήματα περί διατροφής για τους έφηβους (και πάλι η κατάλληλη στιγμή είναι όταν ρωτήσουν), και να θυμάστε ότι ακόμα και ενήλικες βρίσκουν τις γνώσεις διατροφής περίπλοκες.

Λύση: Βρείτε διάφορες λύσεις για να σας βοηθάει το παιδί σας στη κουζίνα και δώστε στο έφηβο παιδί σας τη δυνατότητα να πειραματιστεί με τα φαγητά. Απαντήστε στις διατροφικές απορίες όταν αυτές προκύπτουν.

7. Μήπως Είστε πολύ Καθαροί;

Οι σημερινοί γονείς λατρεύουν τα καθαρά παιδιά με καθαρά ρούχα να παίζουν σε καθαρό σπίτι. Αλλά όταν πρόκειται για το φαγητό και την εκμάθηση αυτού, τα μικρά παιδιά χρειάζονται την ελευθερία να παίξουν με το φαγητό. Το να λερωθούν με φαγητά τους επιτρέπει να γνωρίσουν υφές, γεύσεις και μυρωδιές. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για ένα μωρό να μάθει για το φαγητό και να μάθει πώς να τρώει.

Λύση: Αφήστε το μωρό και το νήπιό σας να μάθουν για το φαγητό με όλες τις αισθήσεις τους. Ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα λερωθούν.

8. Μήπως Φτιάχνετε Εναλλακτικά Γεύματα (ή Σνακ);

Μερικοί γονείς φτιάχνουν εναλλακτικά γεύματα για τα μέλη της οικογένειάς τους. Με το να υπηρετείτε συχνά τις απαιτήσεις των παιδιών σας όχι μόνο δίνετε θάρρος σε ένα δύσκολο παιδί, σύμφωνα με μία μελέτη του 2009 στο περιοδικό International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, αλλά και οδηγείτε το παιδί αυτό στο να μην τρώει θρεπτικά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Λύση: Φτιάξτε ένα φαγητό για όλη την οικογένεια. Μην δώσετε στο παιδί να καταλάβει ότι μπορεί να τη «γλιτώσει» και να μην φάει αυτό που πρέπει.

9. Μήπως Αφήνετε το Παιδί Σας να Φάει «Ότι Νάναι» Επειδή Είναι Αδύνατο/Αθλητής/Υγιής;

«Δεν ανησυχώ για το τι τρώει επειδή έχει αδύνατο σκαρί,» ή «Είναι αθλήτρια, άρα μπορεί να φάει ό,τι θέλει. Τα καίει όλα!». Αν και μπορεί αυτό να ισχύει για τώρα, οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία διαμορφώνουν τις γευστικές τους προτιμήσεις και τις διατροφικές τους συνήθειες. Οι διατροφικές συμπεριφορές της παιδικής ηλικίας είναι δύσκολο να αλλαχτούν στη συνέχεια όταν το σώμα έχει σταματήσει να αναπτύσσεται και η άθληση δεν είναι πλέον συχνή ή έντονη.

Λύση: Μάθετε στα παιδιά σας πώς να τρώνε για μια ζωή με θρεπτικά φαγητά και υγιή ισορροπία τροφίμων.

10. Μήπως Επιτρέπετε «Μικρές Δοκιμές» από Πολύ Νωρίς;

Μια γουλιά από το feddoccino της μαμάς, την κοκα κόλα του μπαμπά ή το παγωτό της γιαγιάς. Τι ζημιά μπορεί να κάνει μία μικρή δοκιμή για ένα μωρό ή νήπιο; Τα βρέφη γεννιούνται με προτίμηση στα γλυκά και στα λιπαρά. Η προτίμηση στα αλμυρά έρχεται γύρω στους έξι μήνες. Για και τα τρία, όσο μεγαλύτερη η έκθεση (βλ. μπουκιές, γουλιές, δοκιμές), τόσο ισχυρότερη η προτίμηση σε αυτές τις γεύσεις.

Λύση: Αποφύγετε όσο γίνεται να δίνετε γλυκά, τηγανιτά και αλμυρά φαγητά στα παιδιά μέχρι την ηλικία των δύο και στη συνέχεια δώστε τα σποραδικά.

 

 

ΠΗΓΗ

 
Follow us: Transformers on Facebook |@transformersfc on Instagram
       

Contact Info

 

TRANSFORMERS Fitness Club

Phone: 2310 384186
Email: transformersfitnessclub@gmail.com
Address: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 30, Καλαμαριά

About Us

 

Ελάτε σήμερα για ένα δωρεάν δοκιμαστικό

και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί στο TRANSFORMERS είναι διαφορετικά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

 
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ / NO SUGAR CHOCOLATE MOUSSE WITH GREEK YOGURT
  Χωρίς επιπλέον ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και βούτυρο, αυτή η μους γίνεται τόσο εύκολα όσο ένα γύρισμα στο μίξερ και μπορείτε να την καταναλώσετε χωρίς πολλές ενοχές. Το γιαούρτι της δίνει φρεσκάδα που διατηρείται. Σε περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τα γαλακτοκομικά, αλλάξτε το γιαούρτι με κρέμα καρύδας! Υλικά για 8 άτομα 300 γρ. σοκολάτα
Πάλι κοπάνα από το γυμναστήριο; 6 δικαιολογίες που έχουν βαρεθεί να ακούνε οι γυμναστές
«Είμαι πολύ κουρασμένος», «έχει κρύο», «δεν πρόλαβα να φάω καλά». Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές για να μην πάει κανείς στο γυμναστήριο, αλλά δεν παύουν να είναι δικαιολογίες!    Ορίστε, οι πιο συχνές που έχουν βαρεθεί να ακούνε οι γυμναστές… «Δεν έχω αρκετό χρόνο» «Όλοι ιεραρχούμε το τι είναι σημαντικό στη ζωή μας και για εκείνους που
Τί είναι η ινσουλίνη και ποιός ο ρόλος της στο αδυνάτισμα;
Η ινσουλίνη είναι μια από τις πιο ισχυρές και αναβολικές ορμόνες στο σώμα και διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην ομοιόσταση της γλυκόζης στο αίμα (ισορροπία ζαχάρου). Η ινσουλίνη είναι μια πεπτιδική ορμόνη που εκκρίνεται από το πάγκρεας όταν καταναλώνουμε λίπη, πρωτεΐνες ή/και υδατάνθρακες. Tο ποσό της απελευθέρωσης της ινσουλίνης εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο, καθώς
Το ιδανικό smoothie για γρήγορη ανάρρωση μετά τη γυμναστική!
Το μυρωδάτο τζίντζερ είναι το βασικό συστατικό για το απόλυτο post-workout smoothie! Το τζίντζερ, ελληνιστί πιπερόριζα, είναι ένα μπαχαρικό με έντονη γεύση και μοναδική αντιοξειδωτική δράση. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τον οργανισμό να επανέλθει ταχύτερα μετά τη γυμναστική, καθώς καταπραΰνει τις φλεγμονές και τον πόνο στους μύες!   Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην
Συμβουλές στην περίοδο γράμμωσης!
Για προχωρημένους που θέλουν περισσότερη ποιότητα, γράμμωση και ταυτόχρονα όγκο στο σώμα τους! Αν θέλετε τα βέλτιστα αποτελέσματα στην περίοδο που προσπαθείτε να γραμμώσετε το σώμα σας, αλλά και να κρατήσετε την μυϊκή μάζα σας ακολουθήστε τις επόμενες συμβουλές! 1) Δεν πρέπει να κόβουμε πολλές και ειδικά απότομες θερμίδες Τρώγοντας λιγότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε
Τι πρέπει να τρώτε μετά την προπόνηση!
Μετά την προπόνηση Ακόμα πιο σημαντικό γεύμα απο το προ-προπονητικό, είναι το γεύμα μετά την προπόνηση! Οι “γερόλυκοι” πιστεύουν πως είναι το γεύμα που κάνει όλη τη δουλειά. Πρέπει να λαμβάνεται το πολύ μέσα σε 30-45 λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης γιατί εκείνη την στιγμή το σώμα απορροφάει ότι συστατικά δεχτεί σαν σφουγγάρι, και
Ρυθμίζουμε το βιολογικό μας ρολόι!
  Οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον με βεβαιότητα ότι το να μην ακολουθούμε τις επιταγές του βιολογικού μας ρολογιού μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, το βάρος μας, καθώς και τη σωματική και την ψυχική μας υγεία τόσο τώρα όσο και στο μέλλον. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να προσπαθήσουμε να το ξαναρυθμίσουμε, συγχρονίζοντάς το με το φως
Ιδέες για ένα πρωινό με χαμηλές θερμίδες!
Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι αναμφισβήτητα το πρωινό. Να θυμάστε ότι πάντα πρέπει να τρώτε φαγητά που έχουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επίσης το πρωί πρέπει να αποκτήσετε ενέργεια! Την ενέργεια μπορείτε να την βρείτε σε τροφές που περιέχουν γλυκόζη. Μερικές ιδέες λοιπόν για ένα ιδανικό, γευστικό πρωινό που θα γεμίσει τις μπαταρίες σας
Σεροτονίνη: Η ορμόνη της ευτυχίας!
Η σεροτονίνη είναι μία φυσική ορμόνη, που παίζει σημαντικό ρόλο στις λειτουργίες του εγκεφάλου, αφού συμπεριφέρεται ως νευροδιαβιβαστής και μεταφέρει πληροφορίες μεταξύ των νευρικών κυττάρων!   Η σεροτονίνη μας φέρνει ευτυχία, θετικό τρόπο σκέψης, οραματισμό και μας κάνει γενικώς να βιώνουμε μία όμορφη ζωή γεμάτη επιτυχία σε ότι επιδιώκουμε. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση
Το κάνουμε όλοι και αυξάνει τρομακτικά τον κίνδυνο καρκίνου!
Δεν είναι κάτι που τρώμε, αγγίζουμε ή αναπνέουμε, αλλά κάτι που κάνουμε καθημερινά και σε αρκετές περιπτώσεις επιβάλλεται να κάνουμε ή πληρωνόμαστε για να το κάνουμε. Δεκάδες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση του καρκίνου, όπως η διατροφή, το κάπνισμα ή οι βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Υπάρχει όμως

ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ!

 
Γιατί τρέμει το σώμα μας όταν κάνουμε προπόνηση;
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της άσκησης νιώθουμε το σώμα μας να τρέμει και να κάνει ακούσιες κινήσεις, γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο;   Συνήθως ο λόγος είναι πώς όταν η άσκηση είναι υψηλής έντασης και πέραν των κανονικών σας ορίων προκαλώντας έντονο καρδιακό παλμό και με το αναπνευστικό σας σύστημα να λειτουργεί στα ύψη
Φτιάχνω φυτικό γιαούρτι! (vegan)
Η ακόλουθη συνταγή είναι για να φτιάξετε φυτικό γιαούρτι σπίτι σας πολύ εύκολα και γρήγορα, με μόνο δύο συστατικά, σε αναλογία 1:1  Υλικά ένα μέρος κάσιους (ανάλατα και άψητα) και ένα μέρος νερό (υπολογίστε ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε) Διαδικασία Χτυπάτε τα κάσιους με το νερό, στο μούλτι ή το μπλέντερ, μέχρι να γίνει
18 αλήθειες για… γέλια!
Ανεβάζει με φυσικό τρόπο τη διάθεση, προλαμβάνει τις ασθένειες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, καίει θερμίδες, γυμνάζει και αυξάνει τη μακροζωία.  Όλες αυτές οι ιδιότητες δεν συγκεντρώνονται σε κάποιο μαγικό φίλτρο, αλλά στην ικανότητά μας να γελάμε. Δείτε τι αποκαλύπτουν οι έρευνες. 1. Τα μωρά δεν γελούν παρά μόνο αφού συμπληρώσουν 3 μήνες
Η λίστα με τα ψώνια χωρίς ίχνος γλουτένης!
Αν αντιμετωπίζετε δυσανεξία στη γλουτένη, οι παρακάτω τροφές μπορούν να εμπλουτίσουν το καθημερινό διατροφικό σας πλάνο, χωρίς να θέτουν την υγεία σας σε κίνδυνο, καθώς δεν περιέχουν γλουτένη.   Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη και ό,τι προέρχεται από αυτά (ψωμί, ζυμαρικά,
Τα τρόφιμα «δυναμίτες» που βοηθούν στην απώλεια βάρους!
Οι υπερτροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Μάθετε ποιες είναι και εντάξτε τις στο διατροφικό σας πρόγραμμα!   Τα λεγόμενα Superfoods, ή αλλιώς, Υπερτροφές, είναι τρόφιμα που σε μικρή ποσότητα, καταφέρνουν να συγκεντρώσουν πλήθος ευεργετικών ουσιών, που ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να αξιοποιήσει, αποτελώντας έτσι έναν αξιόλογο σύμμαχο σχεδόν όλων των πτυχών
Κατακράτηση Υγρών – οι τροφές που βοηθούν!
Εξαιτίας των ορμονικών διακυμάνσεων, οι γυναίκες συχνά καταλήγουν με πρησμένες κοιλιές και πρησμένα άκρα την εβδομάδα πριν την περίοδο τους, αλλά η κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι αποτέλεσμα και φτωχής διατροφής. Είτε είναι προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο είτε απλά πρόκειται για πολλές βουτιές στα αλμυρά πατατάκια, αυτή είναι μια λίστα τροφίμων που θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε
Οι 11 θαυματουργές τροφές που διώχνουν… την κυτταρίτιδα!
Στη μάχη που δίνεις κατά της κυτταρίτιδας, δεν είσαι μόνη σου! Σύμμαχοί σου μια σειρά από θαυματουργές τροφές που σου υπόσχονται να τη διώξουν μια και καλή…   Δες αναλυτικά ποιες είναι και δώστους πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή σου διατροφή. Στο εξής, η παραλία, δεν θα αποτελεί τον μεγαλύτερό σου εφιάλτη… Πράσινο τσάι! Εκτός από
Σε ενδιαφέρει: 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν κοιμηθείς για να αδυνατίσεις!
Ποιος είπε ότι τα βράδια είναι μόνο για ύπνο ή για βραδινές εξόδους; Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αν τα κάνετε το βράδυ πριν κοιμηθείτε θα συμβάλετε αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Ποια είναι αυτά; Δείτε τα παρακάτω… 1.Το δείπνο σας πρέπει να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Το αλάτι φουσκώνει και προκαλεί οίδημα το οποίο παραμένει
Απώλεια λίπους σε προβληματικές περιοχές;
Αν δεν ζείτε κάτω από καμία μεγάλη πέτρα τα τελευταία χρόνια, ίσως ξέρετε πως μεγάλη απώλεια βάρους δεν σημαίνει απαραίτητα και μεγάλη απώλεια λίπους…  Μαζί με το λίπος μπορεί να χαθεί και πολλή μυϊκή μάζα, κάτι το οποίο μία ζυγαριά δεν μπορεί να το διαπιστώσει. Η ζυγαριά δεν θα σας πει πως έχετε το “Skinny
Η σημασία της λευκίνης στην απώλεια βάρους!
Έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Illinois Donald Layman, έδειξε ότι η λευκίνη εκτός από βασικό αμινοξύ που συμμετέχει στη σύνθεση των πρωτεϊνών, έχει μοναδικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Στην έρευνα συμμετείχαν γυναίκες οι οποίες κατανάλωναν γαλακτοκομικά, άπαχο κρέας και αυγά σαν κύρια πηγή πρωτεΐνης, γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λευκίνη. Η συγκεκριμένη έρευνα,

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ

 
Τροφές που …καίνε το λίπος!
Όλοι μας προσπαθούμε διαρκώς να χάσουμε κάποια κιλά ή να διατηρήσουμε το τέλειο σώμα που με πολύ κόπο αποκτήσαμε…Στο ξεκίνημα κάθε δίαιτας όλα είναι τέλεια! Τα κιλά πέφτουν, οι πόντοι μειώνονται…η διάθεση μας ανεβαίνει και η προσπάθεια μας για να βελτιώσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση και την υγεία μας ενισχύεται… Όμως, όπως είναι αναμενόμενο έρχεται
ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ / ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ- ΘΑΝΑΤΟΣ
Η Υπερφαγία έχει πρόσφατα ταξινομηθεί ως μια ξεχωριστή κατηγορία διατροφικής διαταραχής. Τα άτομα τα οποία καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν καταφεύγουν σε αυτό-προκαλούμενους εμετούς παλεύουν με το παραπάνω βάρος, με αισθήματα ντροπής για αυτό. Παρομοίως και με τα συναισθήματα τους και με την συμπεριφορά τους. Η σημαντική διαχωριστική γραμμή που
Η διατροφική αξία της… κολοκύθας!
Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Είτε πρόκειται για τη σάρκα ή τους σπόρους της, η κολοκύθα, το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό, μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.     Αποτελεί τον πρωταγωνιστή του Halloween που γιορτάζεται σε πολλές χώρες, αλλά και νοστιμότατο υλικό για πίτες, σούπες και άλλες συνταγές.
Σήκω από τον καναπέ ΤΩΡΑ! 3 συμβουλές που μπορούν να μεταμορφώσουν το σώμα σας…
Σήκω από το καναπέ και ξεκίνα! Η κακή  διατροφή, η έλλειψη  άσκησης και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής (άγχος, έλλειψη ύπνου κ.α) είναι κατα βάση οι λόγοι που απέχουμε τόσο πολύ από το κορμί των ονείρων μας! Θαύματα δεν γίνονται βέβαια, από την μία μέρα στην… άλλη, αλλά αν μπορέσετε να εντάξετε στη ζωή σας μερικές
Τρώγοντας με το θυμό μου…
«Χτες έφαγα ένα κουτί γλυκά από τα νεύρα μου!» Το έχετε πάθει ποτέ; Έχετε ακούσει κάποια γνωστή, φίλη ή συγγενή σας να σας αναφέρει κάτι ανάλογο; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ανάλογα περιστατικά και κυρίως είναι άτομα που έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γιατί όμως το κάνουν; Γιατί όταν θυμώνουν καταφεύγουν στο φαγητό; Αρχικά, το φαγητό
Με ποια σειρά πρέπει να καταναλώνετε τις τροφές για να είστε υγιείς;
Η σειρά με την οποία καταναλώνονται οι τροφές στη διάρκεια του γεύματος παίζει ρόλο στη ρύθμιση του σακχάρου και κατά συνέπεια στη διατήρηση της υγείας. Οι επιστήμονες συστήνουν να προτάσσουμε τις πρωτεΐνες και τα λαχανικά και να τελειώνουμε το γεύμα μας με τους υδατάνθρακες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πρωτεΐνες μειώνουν τον ρυθμό απελευθέρωσης της γλυκόζης
10+1 tips για αυτούς του ρημαδο-κοιλιακούς!
Είναι δύσκολο, είναι ακραίο, θέλει χρόνια και συστηματική προπόνηση. Αλλά εσύ δικαιούσαι να προσπαθήσεις.  Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν πρόκειται να δεις το δικό σου six-pack στον καθρέφτη. Ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Πάρα πολλοί. Εξαιρώ φυσικά την περίπτωση που δε σε βοηθάει ο σωματότυπος (όπως και να το
Spinning… για να βάλεις φωτιά στον μεταβολισμό σου και να κάψεις το extra λίπος!
Μπορείς να κάθεσαι, να στέκεσαι, να τρέχεις, να επιταχύνεις, να ανεβαίνεις βουνά, να κατεβαίνεις λόφους, να διασχίζεις λιβάδια, να προσπεράσεις τον διπλανό σου, να μην σταματήσεις στο φανάρι, να αποφεύγεις λακούβες… Το μόνο που δεν μπορείς να αποφύγεις είναι να γυμναστείς, κάνοντας πεντάλ. Το spinning είναι το πρόγραμμά σου! Το Spinning είναι ένα ομαδικό πρόγραμμα
Τι πρέπει να τρως για να έχεις γραμμωμένους μύες…
Οι γραμμωμένοι μύες δεν είναι όνειρο απατηλό. Μπορεί να χτίσετε το σώμα των ονείρων σας αν ακολουθήσετε τη σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση.     Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι το θεμέλιο της υγιεινής διατροφής.  Έτσι όσοι καταναλώνουν φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και λαχανικά λαμβάνουν ποσότητες πρωτεΐνης και σε συνδυασμό με την
Βιταμίνη D: 9 τρόποι για επαρκή πρόσληψη!
Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών. Πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι μπορεί ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα οφέλη, όπως προστασία έναντι των κρυολογημάτων και καταπολέμηση της κατάθλιψης. Αν δεν περνάτε αρκετό χρόνο στον ήλιο ή αν το σώμα σας έχει πρόβλημα με την απορρόφηση της βιταμίνης D μπορεί να μη λαμβάνετε αρκετή.

ΠΟΥΘΕΝΑ

 
Η μόνη δίαιτα για παιδιά!
Αχόρταγα παιδιά, απελπισμένες μαμάδες. H λύση για αδυνάτισμα ΔΕΝ βρίσκεται στο πιάτο… Καθόμαστε οικογενειακώς με τους φίλους μας σε ένα ιταλικό εστιατόριο και παραγγέλνουμε. Τα παιδιά θέλουν μακαρόνια. Το ίδιο και η επτάχρονη κόρη της φίλης μου. «Όχι εσύ μακαρόνια, δεν κάνει». Η μικρή είναι εμφανώς αρκετά κιλά πάνω από το φυσιολογικό και η μαμά
Το αλάτι παχαίνει!
Έρευνα που έγινε με επικεφαλής τον καθηγητή Graham MacGregor από το Πανεπιστήμιο Queen Marry της Μεγάλης Βρετανίας βρήκε ότι το αλάτι παχαίνει πιθανότατα επειδή επηρεάζει τον μεταβολισμό και τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός απορροφά το λίπος. Είναι ήδη γνωστό ότι το αλάτι συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, αλλά αυτή είναι η
Μυϊκή Πρωτεϊνοσύνθεση: Αποκτάς Όγκο και Δύναμη!
Ο καλύτερος τρόπος να την επιτύχεις είναι να κατανοήσεις καλύτερα πως λειτουργεί η μυϊκή ανάπτυξη. Σε πολλά άρθρα θα μας ακούσεις να αναφέρουμε την μυϊκή πρωτεϊνοσύνθεση. Σου λέμε πως μια συγκεκριμένη προπόνηση ή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στο χτίσιμο μυϊκής μάζας και θα εξηγήσουμε πως συγκεκριμένα συμπληρώματα μπορούν να συμβάλουν στην μεγιστοποίηση αυτής της λειτουργίας. Αλλά τι
6 ιδέες για υγιεινό και θρεπτικό πρωινό για όλα τα γούστα! (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ)
Αντί για δυο γουλιές καφέ και μια βιαστική μπουκιά φρυγανιάς με μαρμελάδα, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο πρωινό σας, και να το φτιάξετε όπως πρέπει, για να σας «κρατήσει» όλη την ημέρα. Όπως ξέρουμε όλοι, το πρωινό είναι ένα από τα βασικά και ίσως από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, αφού είναι αυτό
Τα 7 μεγαλύτερα λάθη που κάνεις στη διατροφή σου!
Η αλήθεια είναι πως σε ότι αφορά τη διατροφή και τη γυμναστική μας κάνουμε πάρα πολλά λάθη. Ακούμε άπειρες συμβουλές από εκατοντάδες ανθρώπους και διαβάζουμε πάρα πολλά διατροφικά μυστικά που στο τέλος δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε. Η personal trainer των σταρ του Hollywood, Tracey Mallett, αποκαλύπτει πoια είναι τα top λάθη που κάνουμε
Βάρη: Αλήθειες και ψέματα!
Είναι εύκολα στη χρήση και μας επιτρέπουν την εκτέλεση μεγάλης γκάμας ασκήσεων. Ωστόσο, πολλά διαβάζουμε και ακόμα περισσότερα ακούμε για το πώς οι ασκήσεις με βάρη επηρεάζουν το σώμα μας ή μπορεί να το μεταμορφώσουν (όχι με την καλή έννοια). Επειδή, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με τις ασκήσεις αντιστάσεων, εμείς σας βοηθάμε να διαχωρίσετε
Μείωση στήθους με… φυσικό τρόπο!
Το γυναικείο στήθος περιέχει σε μεγάλο ποσοστό λίπους απαραίτητο για να προστατεύονται οι αδένες και οι αγωγοί που παράγουν το γάλα. Όμως, το γεγονός ότι υπάρχει λίπος στο στήθος σημαίνει ότι κάποιες γυναίκες όταν κερδίζουν βάρος στο σώμα τους μπορεί να εναποθέτουν περίσσιο λίπος το οποίο δε χρειάζεται και μάλιστα μπορεί να δημιουργήσει και κάποια
Έξαρση των αυτοάνοσων από το στρες και τις τοξικές ουσίες!
Ένας στους δέκα Έλληνες πάσχει από κάποιο νόσημα γνωστό και ως αυτοάνοσο, λ.χ. διαβήτη, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωρίαση και όχι μόνο. Πρόκειται για… αυτοκαταστροφικά νοσήματα, καθώς το σώμα μας επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα και όργανα χωρίς προφανή αιτία. Είναι, μάλιστα, τέτοια η έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων που προ πολλού έχουν ξεπεράσει αριθμητικά τα
Γιατί ο χυμός πατζαριού κάνει “θαύματα” υγείας;
  Στις περισσότερες λίστες με τα θρεπτικά τρόφιμα δεν θα βρείτε τον χυμό του παντζαριού, αλλά σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία είναι εξίσου σημαντικός με τον σολομό και τα μύρτιλλα! Και πράγματι ο χυμός του παντζαριού αξίζει μια θέση στον κατάλογο με τα τρόφιμα που κάνουν μικρά θαύματα υγείας αφού ενισχύει την αντοχή του οργανισμού και
7 τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα !
Ταλαιπωρείστε κι εσείς από την ενοχλητική κυτταρίτιδα αλλά δεν ξέρετε περί τίνος ακριβώς πρόκειται και πώς προκαλείται; Με τον όρο κυτταρίτιδα εννοούμε τις προεξοχές που δημιουργούνται πάνω στο δέρμα, οι οποίες προκαλούνται από τα αποθέματα λίπους που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του. Αυτά οδηγούν στην αύξηση των λιποκυττάρων, τα οποία με τη σειρά