10 Λάθη που Κάνουν οι Γονείς στη Διατροφή των Παιδιών τους…

UgJIIp9S6f

Μήπως πιάνετε πολλές φορές τον εαυτό σας να κάνει διαπραγματεύσεις με το παιδί σας την ώρα του φαγητού; Μήπως μαγειρεύετε την τελευταία στιγμή κάτι διαφορετικό; Μήπως αισθάνεστε ότι δεν κάνετε αρκετά για τη διατροφή των παιδιών σας;

Και μήπως συχνά αναρωτιέστε: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ταΐσω την οικογένειά μου;

Αναρωτηθήκατε όμως μήπως το κάνετε με λάθος τρόπο;

Ρίξτε μία ματιά στην παρακάτω λίστα και δείτε εάν κάνετε κάτι από αυτά, με αποτέλεσμα η ώρα του φαγητού να είναι τόσο δύσκολη.

1. Μήπως Ενθαρρύνετε Συνεχώς το Παιδί σας να Φάει Περισσότερο;

«Μία μπουκιά ακόμα και μετά μπορείς να φύγεις από το τραπέζι.» Έχοντας τις καλύτερες προθέσεις, οι γονείς προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά τους να φάνε λίγο ακόμα. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αυτό το σπρώξιμο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα διαχείρισης βάρους. Σύμφωνα με μία μελέτη το 2007 στο περιοδικό Appetite, το 85% των γονιών προσπαθούσαν να κάνουν τα νήπιά τους να φάνε περισσότερο είτε με γλυκόλογα είτε με πίεση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το 83% των παιδιών να έχουν φάει πολύ περισσότερο από αυτό που θα έτρωγαν ακόμα και εάν είχαν όρεξη. Ναι ακριβώς, τα παιδιά κατέληγαν να ξεπερνάνε την όρεξή τους. Συνήθεια που μετά τους μένει όσο μεγαλώνουν, οδηγώντας τους στην υπερφαγία.

Λύση: Αφήστε το παιδί σας να σταματήσει να τρώει όταν έχει χορτάσει. Κάτι το οποίο το καθορίζει το ίδιο το παιδί. Μην ξεχνάτε ότι το παιδί και ο ενήλικας έχουν διαφορετικά σημεία κορεσμού.

2. Μήπως Γυαλίζετε το Πιάτο (ή το Μπιπερό);

Είναι δύσκολο να αφήσετε να πάνε χαμένες μία-δυο μπουκιές φαγητού ή 50 ml γάλα. Μερικοί γονείς πιέζουν τα παιδιά τους να φάνε αυτές τις τελευταίες μπουκιές ώστε να έχουν πετύχει το τέλειο τάισμα. Ένα άρθρο του 2009 στο περιοδικό Advances in Pediatrics σημείωσε ότι το «άδειασμα του μπιμπερό» και το σερβίρισμα μεγαλύτερων ποσοτήτων γάλακτος συσχετίζονταν με περίσσεια αύξηση βάρους στους πρώτους 6 μήνες ζωής. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι ευάλωτο, καθώς η ανάπτυξη είναι ραγδαία και τα κύτταρα μεγαλώνουν και διαφοροποιούνται, πιθανότατα επηρεάζοντας τον τρόπο που η ενέργεια αποθηκεύεται στο σώμα και επηρεάζοντας την ανάπτυξη παχυσαρκίας.

Λύση: Να είστε προσεκτικοί στο να αντιλαμβάνεστε τα θέλω του μωρού/παιδιού σας και να μην τα πιέζετε.

3. Μήπως Υπόσχεστε Γλυκό ένα το Παιδί σας Φάει Όλο του το Φαγητό;

Το να χρησιμοποιείτε το φαγητό, και ιδίως τα γλυκά, ως επιβράβευση μπορεί να μην έχει το αποτέλεσμα που θέλετε. Νομίζουμε ότι αυτό βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν καλές συνήθειες, αλλά η έρευνα μας δείχνει ότι η επιβράβευση με γλυκά συγκεκριμένα, μετατοπίζει την αξία του φαγητού στα γλυκά. Ένα άρθρο ανασκόπησης το 2007 που εστίαζε στην επιρροή των γονέων στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, συμπέρανε ότι η χρήση του φαγητού ως μέσον επιβράβευσης αύξανε τις προτιμήσεις των παιδιών προσχολικής ηλικίας για αυτά τα φαγητά, έχοντας ως μη επιθυμητό αποτέλεσμα την προαγωγή των διατροφικών συνηθειών ως προς τα ανθυγιεινά τρόφιμα με υψηλές θερμίδες.

Λύση: Μην συνδέετε τα γλυκά και τα υπόλοιπα νόστιμα φαγητά με την ποσότητα και την ποιότητα του γεύματος. Εξισορροπήστε τα γλυκά και εφαρμόστε την κατανάλωσή τους χωρίς προϋποθέσεις.

4. Μήπως Προσπαθείτε να Ελέγχετε το Φαγητό που Τρώνε Εκτός Σπιτιού;

Σύμφωνα με μία μελέτη το 2011 από το πανεπιστήμιο John Hopkins, οι γονείς έχουν μικρή επίδραση στο τι τρώνε τα παιδιά τους, ειδικά όσο μεγαλώνουν. Μάλιστα, το εξωτερικό περιβάλλον (σχολείο, κατηχητικό, φροντιστήριο, κλπ.) έχει μεγαλύτερη επίδραση από τους ίδιους τους γονείς! Τα παιδιά τείνουν να θέλουν αυτό που τους απαγορεύεται. Έτσι ο αυστηρός έλεγχος στις επιλογές και στην ποσότητα του φαγητού εντός ή εκτός σπιτιού μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως υπερκατανάλωση φαγητού και επιλογή ανθυγιεινών τροφίμων.

Λύση: Προσπαθήστε να έχετε ένα περιβάλλον στο σπίτι που να είναι ισορροπημένο με ως επί το πλείστον υγιεινά φαγητά, με μία δόση όμως «ωραίων» φαγητών, και αφήστε το παιδί να επιλέξει και να έχει τον έλεγχο του τι θα φάει.

5. Μήπως Φτιάχνετε το Πιάτο του Παιδιού Σας;

Το να φτιάχνετε το πιάτο του παιδιού σας ακούγεται σαν καλή ιδέα – μπορείτε να ελέγξετε τι θα μπει στο πιάτο και πόσο. Αλλά, όταν τα παιδιά σερβίρονται ένα έτοιμο πιάτο (στο οποίο δεν είχαν καμία επιρροή), μπορεί να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. «Δεν μου αρέσει αυτό!» «Δεν το θέλω αυτό» «Ιουουου, ακουμπάνε! Δεν το τρώω.» Οι μερίδες μπορεί να είναι μεγάλες για το παιδί με αποτέλεσμα να μείνει το πιάτο μισοφαγωμένο. Στο τέλος, οι προσδοκίες των γονιών αλλά και του παιδιού δεν ικανοποιούνται…. και ξέρετε που καταλήγει αυτό.

Λύση: Αφήστε το παιδί να σερβιριστεί μόνο του και να έχει λόγο για το που θα μπει το κάθε τρόφιμο στο πιάτο του.

6. Μήπως Μιλάτε Υπερβολικά Πολύ για τη Διατροφή;

Μερικοί γονείς εκπαιδεύουν τα παιδιά πάνω στη διατροφή από πολύ μικρή ηλικία. Η βιωματική εκπαίδευση (π.χ. μαγείρεμα) είναι πιο αποτελεσματική με παιδιά σχολικής ηλικίας. Το να απαντάτε στις ερωτήσεις που τους προκύπτουν είναι κάτι επιθυμητό. Το να τους παρέχετε μαθήματα της συσχέτισης της διατροφής με τα καρδιαγγειακά νοσήματα δεν είναι. Φυλάξτε τα βαριά μαθήματα περί διατροφής για τους έφηβους (και πάλι η κατάλληλη στιγμή είναι όταν ρωτήσουν), και να θυμάστε ότι ακόμα και ενήλικες βρίσκουν τις γνώσεις διατροφής περίπλοκες.

Λύση: Βρείτε διάφορες λύσεις για να σας βοηθάει το παιδί σας στη κουζίνα και δώστε στο έφηβο παιδί σας τη δυνατότητα να πειραματιστεί με τα φαγητά. Απαντήστε στις διατροφικές απορίες όταν αυτές προκύπτουν.

7. Μήπως Είστε πολύ Καθαροί;

Οι σημερινοί γονείς λατρεύουν τα καθαρά παιδιά με καθαρά ρούχα να παίζουν σε καθαρό σπίτι. Αλλά όταν πρόκειται για το φαγητό και την εκμάθηση αυτού, τα μικρά παιδιά χρειάζονται την ελευθερία να παίξουν με το φαγητό. Το να λερωθούν με φαγητά τους επιτρέπει να γνωρίσουν υφές, γεύσεις και μυρωδιές. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για ένα μωρό να μάθει για το φαγητό και να μάθει πώς να τρώει.

Λύση: Αφήστε το μωρό και το νήπιό σας να μάθουν για το φαγητό με όλες τις αισθήσεις τους. Ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα λερωθούν.

8. Μήπως Φτιάχνετε Εναλλακτικά Γεύματα (ή Σνακ);

Μερικοί γονείς φτιάχνουν εναλλακτικά γεύματα για τα μέλη της οικογένειάς τους. Με το να υπηρετείτε συχνά τις απαιτήσεις των παιδιών σας όχι μόνο δίνετε θάρρος σε ένα δύσκολο παιδί, σύμφωνα με μία μελέτη του 2009 στο περιοδικό International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, αλλά και οδηγείτε το παιδί αυτό στο να μην τρώει θρεπτικά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Λύση: Φτιάξτε ένα φαγητό για όλη την οικογένεια. Μην δώσετε στο παιδί να καταλάβει ότι μπορεί να τη «γλιτώσει» και να μην φάει αυτό που πρέπει.

9. Μήπως Αφήνετε το Παιδί Σας να Φάει «Ότι Νάναι» Επειδή Είναι Αδύνατο/Αθλητής/Υγιής;

«Δεν ανησυχώ για το τι τρώει επειδή έχει αδύνατο σκαρί,» ή «Είναι αθλήτρια, άρα μπορεί να φάει ό,τι θέλει. Τα καίει όλα!». Αν και μπορεί αυτό να ισχύει για τώρα, οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία διαμορφώνουν τις γευστικές τους προτιμήσεις και τις διατροφικές τους συνήθειες. Οι διατροφικές συμπεριφορές της παιδικής ηλικίας είναι δύσκολο να αλλαχτούν στη συνέχεια όταν το σώμα έχει σταματήσει να αναπτύσσεται και η άθληση δεν είναι πλέον συχνή ή έντονη.

Λύση: Μάθετε στα παιδιά σας πώς να τρώνε για μια ζωή με θρεπτικά φαγητά και υγιή ισορροπία τροφίμων.

10. Μήπως Επιτρέπετε «Μικρές Δοκιμές» από Πολύ Νωρίς;

Μια γουλιά από το feddoccino της μαμάς, την κοκα κόλα του μπαμπά ή το παγωτό της γιαγιάς. Τι ζημιά μπορεί να κάνει μία μικρή δοκιμή για ένα μωρό ή νήπιο; Τα βρέφη γεννιούνται με προτίμηση στα γλυκά και στα λιπαρά. Η προτίμηση στα αλμυρά έρχεται γύρω στους έξι μήνες. Για και τα τρία, όσο μεγαλύτερη η έκθεση (βλ. μπουκιές, γουλιές, δοκιμές), τόσο ισχυρότερη η προτίμηση σε αυτές τις γεύσεις.

Λύση: Αποφύγετε όσο γίνεται να δίνετε γλυκά, τηγανιτά και αλμυρά φαγητά στα παιδιά μέχρι την ηλικία των δύο και στη συνέχεια δώστε τα σποραδικά.

 

 

ΠΗΓΗ

 
Follow us: Transformers on Facebook |@transformersfc on Instagram
       

Contact Info

 

TRANSFORMERS Fitness Club

Phone: 2310 384186
Email: transformersfitnessclub@gmail.com
Address: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 30, Καλαμαριά

About Us

 

Ελάτε σήμερα για ένα δωρεάν δοκιμαστικό

και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί στο TRANSFORMERS είναι διαφορετικά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

 
Βασικοί κανόνες συμπεριφοράς στο γυμναστήριο!
Σε ένα γυμναστήριο, το οποίο είναι ένα μέρος που μοιραζόμαστε με άλλους, πρέπει  να ακολουθούμε κάποιους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς για να κυλούν όλα αρμονικά. Οι εποχές που ο ασκούμενος συμπεριφέρονταν στο γυμναστήριο όπως ο άνθρωπος των σπηλαίων στο λαγούμι ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Τα σύγχρονα fitness club έχουν γραπτούς κανόνες, οι ασκούμενοι ακoλουθούν πιστά της οδηγίες 
Light σουφλέ σοκολάτας!
Μπορείς να απολαύσεις το σουφλέ σοκολάτας χωρίς ενοχές χάρη σε αυτή την πιο ελαφριά εκδοχή του! Με περισσότερο κακάο και λιγότερα λιπαρά ήρθε η ώρα για γλυκό! 206 θερμίδες/μερίδα! Συστατικά μαγειρικό σπρέι 2 κ. σούπας ζάχαρη 3/4 φλιτζ. ζάχαρη μισό φλιτζ. άγλυκο κακάο 2 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/8 κ.γλυκού αλάτι μισό φλιτζ.
ΚΟΥΡΑΣΗ: Τι κρύβεται πίσω από την εξάντλησή μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε;
Μήπως αισθάνεστε διαρκώς εξαντλημένοι και δεν έχετε όρεξη για τίποτα; Μήπως σέρνετε τα πόδια σας όλη μέρα και ο τονωτικός καφές δεν φαίνεται να έχει τα αποτελέσματα που θα θέλατε;   Για την κούρασή μας δεν φταίει πάντα το φορτωμένο πρόγραμμα στο γραφείο ή το σπίτι και τα απανωτά ξενύχτια με τους φίλους. Η επίμονη
Μετά την προπόνηση… Τί?
Μόλις τελειώσατε την προπόνηση και δε βλέπετε την ώρα να φτάσετε σπίτι, να «τσιμπήσετε» κάτι και να ξεκουραστείτε !!! Είστε σίγουροι όμως ότι γνωρίζετε τί πρέπει να καταναλώσετε, για να μην πάει όλος ο «κόπος» της προπόνησης χαμένος? Μετά την προπόνηση… Τί? Με το πέρας της προπόνησης το σώμα μας έχει καταπονηθεί – αφυδατωθεί αρκετά,
Πόσες θερμίδες καίμε με το sex;
Είναι κοινό μυστικό πως το σεξ μπορεί να θεωρηθεί ως μια από τις καλύτερες ασκήσεις για το ανθρώπινο σώμα. Όλοι το έχουμε συνδυάσει και με το κάψιμο των θερμίδων. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Και πόσες θερμίδες καίμε πραγματικά με το σεξ; Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Alabama λένε.. όχι τόσες όσες νομίζαμε. Τονίζουν μάλιστα πως με
Πώς σχετίζεται η άσκηση με τη σεξουαλικότητα;
  «Ερευνες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια υποδεικνύουν ότι όσο πιο δραστήριος είναι ένας άνθρωπος στην καθημερινή ζωή του τόσο περισσότερο σεξουαλικά ενεργός είναι κι έχει μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση» σου λέει η Μαρία Σκουρολιάκου, επιστημονική σύμβουλος στο Κέντρο Ευζωίας, Διατροφής και Διαιτολογίας Ιασώ. Η σωματική άσκηση βελτιώνει την εμφάνιση και τις σωματικές λειτουργίες. Αυτοί που
Τι μας προσφέρει το ροδάκινο !
Αυξήστε την άμυνα του οργανισμού σας με ροδάκινα Το ροδάκινο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C, καθώς επίσης περιέχει κάλιο, φυτοχημικά και τα καροτενοειδή . Αυτό καθιστά το ροδάκινο ως μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και συνεπώς ως μια τροφή ικανή να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώνει την οπτική
Πέντε κούπες καφέ η «χρυσή ημερήσια δόση»!
Αν στερείστε το δεύτερο και τρίτο φλιτζάνι καφέ για να ζείτε καλύτερα, λάθος. Πιείτε και το τέταρτο, και το πέμπτο, και κερδίστε κι’ άλλα χρόνια για να πίνετε περισσότερο……   Στην πιο μεγάλη και αυστηρή επιστημονική μελέτη που έγινε ποτέ, επί 15 χρόνια οι ερευνητές παρακολούθησαν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να καταναλώνουν πολλά λίτρα καφέ. Η
Κουραμπιές ή Μελομακάρονο; Ποιό έχει λιγότερες θερμίδες;
Εάν αναρωτιέσαι ακόμη τι είναι πιο υγιεινό να φας φέτος τις γιορτές, μάθε ότι και τα δύο παραδοσιακά γλυκά – κουραμπιές ή μελομακάρονο – δίνουν περίπου τις ίδιες θερμίδες. Κουραμπιές & μελομακάρονο: οι διαφορές τους Η διαφορά τους είναι ότι η ζάχαρη και το κεκορεσμένο λίπος του κουραμπιέ αντιστοιχεί σε μέλι και ελαιόλαδο για το
Cheesecake με γιαούρτι, ανθότυρο και ξηρούς καρπούς!
  Πρόκειται για μια πιο υγιεινή αλλά και πολύ νόστιμη παραλλαγή ενός αγαπημένου γλυκού. Μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική για άτομα που προσέχουν το βάρος τους ή έχουν υψηλή χοληστερίνη, εφόσον θελήσουν να καταναλώσουν κάποιο γλυκό. Η επιλογή άπαχου γιαουρτιού, ανθότυρου και λίγης μαργαρίνης για την κρέμα, μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητά σε θερμίδες και κορεσμένα

ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ!

 
5 πρωινά γεύματα ιδανικά για δίαιτα!
  Αβγά με μανιτάρια! Χτυπήστε 2 αβγά, και αναμείξτε τα με μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια που θα τα έχετε προετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ, λίγη μοτσαρέλα και λίγη ντομάτα στο τηγάνι. Χρειάζεται μόλις 4 λεπτά προετοιμασία και είναι ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.  Θερμίδες: Περίπου 300. Παρφέ φράουλα Αν σηκώνεστε από το κρεβάτι και θέλετε
«Σανίδα» για σφιχτό κορμί!
  Η «σανίδα» μπορεί να ακούγεται εύκολη και απλή. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μόλις δοκιμάσει κανείς την άσκηση αυτή θα καταλάβει ότι είναι αρκετά δύσκολη! Όμως υπάρχουν πολλά οφέλη από τις ασκήσεις αυτές. Βοηθούν να διατηρήσετε την φόρμα σας και να τονώσετε το σώμα. Οι ασκήσεις της «σανίδας» αυξάνουν την αντοχή και αναπτύσσουν τη μυϊκή
Smart Cooking! Πώς να μαγειρέψεις… για να χάσεις κιλά!
      Υγιεινός τρόπος διατροφής δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που επιλέγεις, αλλά και πώς τα μαγειρεύεις! Μάθε με ποιον τρόπο θα μειώσεις τις θερμίδες και θα αποφύγεις τα λίπη χωρίς να χάσεις σε γεύση! Ο τρόπος λοιπόν που θα προετοιμάσεις αλλά και θα ψήσεις ένα φαγητό, θα σε βοηθήσει να μειώσεις την χοληστερίνη, το
Κι όμως το άγχος παχαίνει: 5 επιστημονικές αποδείξεις!
Έχετε ακούσει μερικές κυρίες που επιμένουν ότι ενώ δεν τρώνε παχαίνουν; Ε, δε μπορεί κάτι περίεργο πρέπει να συμβαίνει! Βγάζοντας από τη λίστα των αιτιών, τις ευφάνταστες δικαιολογίες πολλών, που ενδεχομένως και να τρώνε κρυφά και να μην το παραδέχονται, η ουσία είναι ότι το «παράξενο» μη-υλικό στοιχείο που παχαίνει είναι ένα και μοναδικό: το
Μήπως είναι καιρός να μάθεις… Krav Maga;
Το KRAV MAGA (μάχη επαφής – contact fight – קרב מגע) είναι ένα αποτελεσματικό σύγχρονο σύστημα μάχης, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τον ρεαλισμό και την ευκολία στην εκμάθησή του. Η χώρα προέλευσης του είναι το Ισραήλ και δημιουργήθηκε κατ΄ αρχάς για να προσφέρει προστασία από κοντινές σύγχρονες απειλές και επιθέσεις για Σώματα Ασφαλείας. Εδώ και πολλά
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα! Χειρουργείο ή μήπως όχι…;
A new study suggests physical therapy equals surgery in the treatment of carpal tunnel syndrome! Researchers at Universidad Rey Juan Carlos conducted a randomized, parallel-group trial involving 100 women with CTS who were randomly allocated to surgery or a physical therapy regimen focusing on the neck and median nerve for 30 minutes, once a week.
6 πράγματα που θα σας συμβούν αν σταματήσετε να πίνετε αναψυκτικά!
Οι ειδικοί συστήνουν να μειώσουμε την κατανάλωσή τους, για να γλιτώσουμε από τη ζάχαρη, τις θερμίδες και τις βλαβερές τους επιδράσεις στον οργανισμό. Αν ανήκετε σε αυτούς που πίνουν καθημερινά ένα αναψυκτικό, δείτε τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό σας αν το «κόψετε» ή τα μειώσετε. Πονοκέφαλος! Η αρχή είναι πάντα δύσκολη και αν είχατε
Oταν το σώμα ζητά απεγνωσμένα γλυκό! Τι φταίει; Τι να κάνεις;
Τι συμβαίνει τελικά και θέλουμε τόσο απεγνωσμένα γλυκό; Ποια είναι εκείνα τα επιδόρπια που μπορούμε να απολαμβάνουμε ενώ ακολουθούμε μια σωστή διατροφή και να μην μας γεμίζουν με ενοχές; Τι εναλλακτικές υπάρχουν κάθε φορά που η όρεξή μας τραβάει κάτι γλυκό; ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΗΣΗ…. Κανείς δεν θα σου απαγορέψει τα αγαπημένα σου
Οι 4 καλύτερες ασκήσεις για μια καλοσχηματισμένη και sexy πλάτη!
Το θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει και μας υπενθυμίζει ότι έφτασε ο καιρός να απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο. Βέβαια μας υπενθυμίζει επίσης ότι θα πρέπει να φορέσουμε το μαγιό μας και να δείξουμε το σώμα μας. Τώρα για να πούμε την αλήθεια, και σε ποιον δεν θα άρεσε να τραβά πάνω του τα βλέμματα
Σαρακοστή, διατροφή και άσκηση – Νηστίσιμες τροφές με πρωτεΐνες και ασβέστιο!
Έφτασε η Καθαρά Δευτέρα και μαζί της ξεκινάει και η νηστεία της Σαρακοστής. Ας εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός για αποτοξίνωση του οργανισμού ακολουθώντας την νηστεία όπως την ορίζει η ορθόδοξη εκκλησία μας. Επίσης η νηστεία έχει ευεργετικές δράσεις για την υγεία μας λόγο του ότι μειώνεται σημαντικά η πρόσληψη ζωικής πρωτεΐνης, κορεσμένων λιπαρών και αυξάνεται η πρόσληψη σε φυτικές ίνες! Η άσκηση μας μπορεί

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ

 
Σας παχαίνει… η δουλειά;
Το 2014 οι υπέρβαροι ενήλικες στον κόσμο ξεπερνούσαν τα 1,9 δισεκατομμύρια, ενώ από αυτούς περισσότεροι από 600 εκατομμύρια είχαν πρόβλημα παχυσαρκίας. Ένας από τους τομείς, που απασχολεί τους ερευνητές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή, είναι το πώς η δουλειά που κάποιος κάνει, αλλά και το πώς βιώνει την εμπειρία της εργασίας, μπορούν να συμβάλλουν
Για πόσο καιρό κουβαλάμε τα κιλά των εορτών;
Πρόσφατη μελέτη σε δείγμα 3.000 ενηλίκων από τρεις χώρες έδειξε ότι σε διάστημα 10 ημερών από τα Χριστούγεννα παρατηρείται έως και 0,6% αύξηση του σωματικού βάρους. Στις ΗΠΑ συγκεκριμένα, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το βάρος αυξάνεται κατά μέσο όρο 0,6 κιλά. Σύμφωνα με τη Βρετανική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (RSPH) του Ηνωμένου Βασιλείου, την ημέρα των Χριστουγέννων
Μαρμίτα! “Αγάπα την ή μίσησέ την”
“Αγάπα την ή μίσησέ την” είναι το σλόγκαν για τη μαρμίτα. Κι ενώ οι Άγγλοι ορκίζονται στο όνομά της, οι υπόλοιποι λαοί δεν φαίνεται να συμμερίζονται και τόσο τον ίδιο ενθουσιασμό… Τί ακριβώς είναι η μαρμίτα; Η μαρμίτα είναι μία σκουρόχρωμη, κολλώδης αλοιφή επάλειψης ψωμιού. Φτιάχνεται από εκχύλισμα ζύμης που είναι υποπροϊόν της βιομηχανίας ζυθοποιίας.
Δες πόση ώρα πρέπει να γυμνάζεσαι για να κάψεις την πίτσα και τα burgers…
Σίγουρα θα σου έχει περάσει από το μυαλό, πόση ώρα γυμναστικής χρειάζεται για να κάψεις τα 3 κομμάτια πίτσας ή το διπλό burger που μόλις έφαγες. Γι’ αυτό και εμείς σου παρουσιάζουμε πόσα λεπτά γυμναστικής αντιστοιχούν σε κάθε διατροφική σου ατασθαλία, για να μην παραπονιέσαι μετά ότι δεν μπορείς να χάσεις βάρος… √ Ένα διπλό
Κρέμα Σοκολάτας με λίγες Θερμίδες…
Αυτό επιτρέπεται το καλοκαίρι…! Υλικά για 4 μερίδες 2 φλιτζάνια γάλα 1,5% λιπαρά, 3 κουταλιές σούπας στέβια 3 κουταλιές σούπας κακάο, 1 βανίλια, 4 κρόκοι. Εκτέλεση  Βάλτε την stevia, το γάλα και το κακάο σε κατσαρολάκι! Χτυπήστε να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε τη βανίλια. Ζεστάνετε το μίγμα ανακατεύοντας τακτικά. Σε άλλο μπολ χτυπήστε τους κρόκους. Ρίξτε
Τοπ 5 λόγοι που σας εμποδίζουν στο χτίσιμο μυϊκής μάζας!
Οι λόγοι για τους οποίους δεν είστε σε θέση να χτίσετε μυϊκή μάζα είναι πολλοί και έχουν να κάνουν με οτιδήποτε από τη διατροφή, την προπόνηση μέχρι και τη γενετική. Πιο κάτω  είναι μια λίστα με τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να οικοδομήσετε μυϊκή μάζα και τα πιθανά πράγματα που μπορείτε να
Εξάρθρημα ώμου! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις…
Το εξάρθρημα είναι η μετατόπιση των οστών μιας άρθρωσης έξω από τα όριά της και συνοδεύεται από κάκωση των μαλακών μορίων που την περιβάλλουν. Ο εξαρθρωμένος ώμος είναι ένας τραυματισμός κατά τον οποίο η κεφαλή του βραχιονίου οστού ‘πετάγεται έξω’ από την υπόκοιλη αρθρική επιφάνεια του οστού της ωμοπλάτης, που λέγεται ωμογλήνη. Ο εξαρθρωμένος ώμος
Μύθοι και αλήθειες για τη σχέση των γυναικών με τα βάρη!
Παλαιότερα υπήρχε ένα θέμα ταμπού σχετικά με την άσκηση με αντιστάσεις – τα βάρη δηλαδή – και το γυνακείο φύλο. Γύρω από το θέμα αυτό υπάρχουν αρκετοί μύθοι και ανακρίβειες. Οι μύθοι προέρχονται τόσο από την άποψη που αφορά το αισθητικό κομμάτι όσο και από το αν ένα γυναικείο σώμα με την προπόνηση με βάρη
Σαλάτα με τόνο, ντομάτα και ζυμαρικά!
    Υλικά 200 γραμμάρια ζυμαρικά φιογκάκια ή πέννες βρασμένα ή ότι μας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα   150 γραμμάρια τόνο σε κονσέρβα ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 χούφτα καλαμπόκι κατεψυγμένο 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια 1/2 κρεμμύδι ξερό ή 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο. προαιρετικά ελιές μαύρες ψιλοκομμένες Εκτέλεση Αφού βράσουμε τα ζυμαρικά
Πάρτε την πρωτεΐνη που χρειάζεστε από το γεύμα σας!
Η πρωτεΐνη, τα λίπη και οι υδατάνθρακες είναι τρεις πηγές ενέργειας που είναι απαραίτητες για το σώμα σας ώστε να λειτουργήσει σωστά. Οι παρασκευαστές τροφίμων έχουν καταστήσει εξαιρετικά εύκολο για σας το να καταναλώνετε λίπη και υδατάνθρακες ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα. Η πρωτεΐνη από την άλλη «πωλείται» πιο ακριβά. Την επόμενη φορά που θα περάσετε από

ΠΟΥΘΕΝΑ

 
Ο δεκάλογος της απώλειας λίπους!
Η απώλεια λίπους είναι η πιο συχνή επιθυμία των ατόμων. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός με επιτυχία θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα γυμναστικής προσαρμοσμένο στις δικές σας παραμέτρους (αρχικό βάρος, επίπεδο φυσικής κατάστασης, τραυματισμοί κλπ). Μια αυστηρή δίαιτα από μόνη της θα έχει ως επακόλουθο
Ορμόνες και Σωματικό Βάρος…
Καθημερινά ένας μεγάλος αριθμός ατόμων βρίσκεται σε συνεχή αγώνα για απώλεια κιλών με αποτέλεσμα κάποιοι να επιτυγχάνουν το στόχο τους ενώ κάποιοι άλλοι να δυσκολεύονται με αποτέλεσμα να παρατούν τις προσπάθειές τους. Συνήθως η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με άσκηση είναι αρκετή για να βοηθήσει κάποιον να έχει την επιθυμητή απώλεια κιλών. Σε
Διατροφή και καύσωνας!
Ο οργανισμός διαθέτει ένα σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος που δεν είναι άλλο από την απώλεια θερμότητας μέσω του ιδρώτα. Με την εφίδρωση λοιπόν το ανθρώπινο σώμα χάνει θερμότητα και έτσι επέρχεται θερμορύθμιση ώστε να αποφευχθεί η θερμοπληξία! Σε “υπερφόρτωση” του συστήματος μπορεί να προκληθούν σοβαρότατες βλάβες στον εγκέφαλο και στα ζωτικά όργανα. Υπερφόρτωση
Φάε αυτές τις 5 τροφές και… εμφάνισε το six-pack!
Χτυπάς δεκάδες κοιλιακούς αλλά κοιλιακοί δεν εμφανίζονται και εσύ απογοητεύεσαι γιατί θέλεις να φανούν οι κοιλιακοί; Αυτό επιτυγχάνεται με προπόνηση, αλλά όχι μόνο με αυτήν και αν δεν κάνεις και τη σωστή διατροφή, τότε δεν πρόκειται να εμφανιστούν ποτέ!   Οι πέντε κατηγορίες τροφών που μπορεί κάποιος να συνδυάσει ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό
Θέλεις να χάσεις κιλά χωρίς να… ξοδέψεις μια περιουσία; Αγόρασε αυτές τις 5 τροφές!
Νόστιμες, οικονομικές και κυρίως άκρως διαιτητικές επιλογές, αυτές είναι οι τροφές που πρέπει πάντοτε να έχεις στην κουζίνα σου! Η αλήθεια είναι πως, κατά βάση, οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας τη δίαιτα ως μία αρκετά δαπανηρή διαδικασία, αφού περιλαμβάνει στο καθημερινό πρόγραμμά της σχετικά ακριβά τρόφιμα. Ωστόσο, αν τα οικονομικά σου δεν στο επιτρέπουν,
Επίπεδη κοιλιά… ΤΩΡΑ!
Το γάλα που ήπιατε το πρωί, η κοπάνα από το γυμναστήριο που κάνατε χθες, το αλάτι που προσθέσατε στο φαγητό το μεσημέρι μπορεί να ευθύνονται για το φερμουάρ που δεν ανεβαίνει. Έχουμε οκτώ μυστικά για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά… απόψε! Σίγουρα θα θέλατε να έχετε επίπεδη κοιλιά στην αποψινή σας έξοδο. Όμως για κάποιο λόγο
Διατροφή στην παραλία!
Τα πρώτα μπάνια έχουν ξεκινήσει. Η διατροφή στην παραλία είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολεί. Καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι τροφές καταναλώνουμε και σε τι ποσότητες. Συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να υπάρχει σωστός προγραμματισμός έτσι ώστε να έχουμε ενέργεια και αντοχή για κολύμπι και θαλάσσια σπορ, χωρίς ωστόσο να το παρακάνουμε.
Τι ανησυχεί περισσότερο τους καπνιστές;
Τι είναι αυτό που τους απασχολεί; Η εμφάνιση! Η κατάσταση του δέρματός τους και οι κιτρινίλες στα νύχια τους είναι πολύ πιο σημαντικές για τους καπνιστές σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους. Σε σχετική έρευνα σε 1500 πρώην καπνιστές, καθώς και σε καπνιστές όσον αφορά τις ανησυχίες για την υγεία τους οι περισσότεροι
Το ημερολόγιο μιας δίαιτας…
Aς γνωρίσουμε την ηρωίδα μας: Η Ελένη. Περίπου 40 ετών, υπεύθυνη marketing σε μεγάλη πολυεθνική. Δουλεύει συνήθως ως αργά το βράδυ, προσπαθεί να πάει γυμναστήριο δυο τρεις φορές την εβδομάδα, personalγια να αυξήσει την απόδοσή της και η διασκέδασή της είναι το θέατρο, ο κινηματογράφος και το φαγητό με φίλους. Προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα 5-6
Τρία λάθη που μας… δίνουν κιλά!
Οι τροφές που καταναλώνουµε αποδίδουν ενέργεια την οποία ο οργανισµός µας αξιοποιεί για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, ενώ την περίσσεια –όταν αυτή υπάρχει (και στις ηµέρες µας υπάρχει συχνά)– την αποθηκεύει µε τη µορφή λιπώδους ιστού. Η ενεργειακή απόδοση των τροφών λοιπόν αποτελεί το σηµείο αναφοράς για τον έλεγχο του βάρους µας: αν τρώµε