Vegan Μελομακάρονα!
Ήρθαν οι γιορτές και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την vegan κουζίνα τα μελομακάρονα!! Μια κλασική συνταγή η οποία άνετα γίνεται σε απόλυτα χορτοφαγική, αντικαθιστώντας το μέλι με σιρόπι αγαύης και την λευκή ζάχαρη σε μαύρη!
Yλικά:
- 240 γρ. σπορέλαιο
- 240 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κονιάκ
- 160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 200 γρ. Μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 2 κ.γ. κανέλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Τριμμένο καρύδι
Για το σιρόπι:
- 400 γρ. Μαύρη ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 400 γρ. σιρόπι Αγαύης ή Σφενδάμου
- ½ λεμόνι
